Clickmed
programare rapida la medic

Unguent oftalmic cu kanamicina si hidrocortizon

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Unguent oftalmic cu kanamicina si hidrocortizon

Compozitie
hidrocortizon 1 g si kanamicin sulfat 0,5 g/100 g (tub cu 6 g).

Actiune terapeutica
hidrocortizonul are actiune antiinflamatorie, care se traduce - in afectiunile inflamatorii ale ochiului - prin calmarea durerii si fotofobiei, diminuarea hiperemiei, infiltratiei celulare, vascularizarii si proliferarii fibroblastice; kanamicina are actiune bactericida cu spectru larg.

Indicatii
Afectiuni inflamatorii ale ochiului: keratoconjunctivita flictenulara, conjunctivita alergica, keratita superficiala nespecifica, keratita prin acnee rozacee, sclerokeratita, episclerita, keratita traumatica, atunci cand sunt complicate de infectii cu germeni sensibili la kanamicina; plagi si arsuri ale conjunctivei si corneei, unele infectii oculare pre- sau postchirurgicale si posttraumatice.

Doze si mod de administrare
Aplicatii locale in sacul conjunctival, la inceput la intervale de 1-2 ore, apoi 2-4 ore/zi (cel mult doua saptamani).

Contraindicatii
Infectii oculare tuberculoase, micotice sau infectii purulente acute, infectii virotice ale corneei si conjunctivei - keratita herpetica, vaccina, varicela; plagi si ulceratii corneene; glaucom sau antecedente de glaucom personale sau familiale; alergie sau intoleranta la kanamicina.

Reactii adverse
Alergie sau intoleranta locala; suprainfectii fungice (dupa 2-3 saptamani de tratament); aplicarea timp indelungat a glucocorticoidului poate sa provoace cresterea presiunii intraoculare, cataracta subcapsulara posterioara, perforatie sclerala; in cazul herpesului sau zonei zoster oftalmice este posibila perforarea corneei; dozele mari si tratamentul prelungit pot avea efecte cortizonice sistemice.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  •  Alergiile la produsele cosmetice Alergiile la produsele cosmetice

    Generalitati Pielea nu poate tolera orice! Reactioneaza si ne avertizeaza daca produsele cosmetice dragi noua ei ii fac rau. Ne ustura, se inroseste, devine pruriginoasa. Este oare pielea noastra mai sensibila, mai iritabila, sau este alergica? Peste 60% dintre...citeste mai mult

  • Keratoconjunctivita sicca Keratoconjunctivita sicca

    Generalitati Pentru ca ochii sa isi mentina sanatatea iar vederea sa fie optima, la suprafata globilor oculari exista in permanenta un strat fin de lichid (lacrimi). Keratoconjunctivita sicca este o boala caracterizata printr-o productie anormala (din punct de vedere...citeste mai mult

  • Abraziunile corneene Abraziunile corneene

    Generalitati Abraziunea corneeana este probabil una dintre ele mai frecvente leziuni oculare si de asemenea, una din cele mai neglijate. Ea consta de fapt in lezarea prin zgarierea, oricat de fina, a epiteliului corneean, pierzandu-se astfel integritatea corneei....citeste mai mult

  • Trahomul – conjunctivita granuloasa Trahomul – conjunctivita granuloasa

    Generalitati Trachomul reprezinta o infectie bacteriana cu localizare oculara determinata de Chlamydia trachomatis. Trachomul este o keratoconjunctivita cronica si una din cele mai importante cauze de morbiditate oculara. Boala se transmite in principal intre copii si...citeste mai mult

Comunitate

  • Unguent cu venin de vipera

    Buna ziua, Va rog, imi poate spune cineva numele unui unguent cu venin de vipera care se gaseste de cumparat in Romania? Multumesc.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter