Clickmed
programare rapida la medic

Talcid, comprimate masticabile

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Talcid, comprimate masticabile

Compozitie
1 comprimat masticabil contine: componenta activa 500 mg hidrotalcit (hidroxicarbohidrat de magneziu si aluminiu). Excipienti: manitol, zaharina sodica, aromatizanti.
1 pliculet (10 ml) contine: component activ: 1000 mg hidrotalcit (hidrocarbohidrat de magneziu si aluminiu). Excipienti: carboximetilceluloza sodica, zaharina sodica, bentonita, aromatizanti.

Indicatii
Antiacid, antiulceros. gastrite (inflamatii acute si cronice ale mucoasei gastrice), ulcere gastrice si duodenale, esofagita de reflux, tratamentul urmatoarelor simptome: arsuri gastrice, eructatii, senzatia de abdomen balonat, dureri in regiunea abdominala superioara.

Doze si mod de administrare
Daca nu exista alte indicatii medicale:
Doza: 1 - 2 comprimate masticabile la 1 - 2 ore dupa masa, inainte de culcare sau cand apar senzatii de disconfort abdominal.
Modul si durata administrarii: tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale cu Talcid comprimate masticabile trebuie continuat cel putin 4 saptamani dupa disparitia simptomelor. Tratamentul trebuie continuat, daca este necesar, timp de mai multe luni. Alte informatii: nu s-au semnalat cazuri de depasire a dozei. Un comprimat masticabil Talcid este echivalent cu 0,0086 BU si are un continut foarte scazut in sodiu. Talcid comprimate masticabile poate fi administrat diabeticilor si hipertensivilor.
 Daca nu exista alte indicatii medicale: doza pentru adulti este: 1 pliculet (10 ml) la 1 - 2 ore dupa fiecare masa, inainte de culcare sau cand apar senzatii de disconfort abdominal. In cazul ulcerelor duodenale, doza de mai sus trebuie, de obicei, sa fie dublata.

Contraindicatii
Tratament prelungit cu doze mari in cazul pacientilor cu disfunctionalitati de excretie renala.

Masuri de precautie
Nu exista. Incompatibilitati: nu exista.

Reactii adverse
Dozele mari pot provoca o crestere a frecventei scaunelor. Respectandu-se dozele recomandate, aceste fenomene sunt foarte rare.
Interactiuni cu alte medicamente: a nu se asocia Talcid comprimate masticabile cu urmatoarele medicamente: tetracicline, preparate cu fier, digoxin, acid chenodeoxicholic, cimetidina si derivati ai cumarinei (absorbtia acestor produse poate fi afectata). Celelalte medicamente trebuie administrate cu 1 - 2 ore mai devreme sau mai tarziu.

Valabilitate: a nu se administra Talcid comprimate masticabile dupa expirarea datei de valabilitate (Talcid comprimate masticabile este valabil timp de 5 ani). Atentie! A nu se lasa la indemana copiilor!

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Tratamentul fumatului Tratamentul fumatului

    Generalitati Gasirea motivului este primul pas in eliberarea de tigari; insa pentru multi nu este de ajuns. Cum sa-i ajutam pe cei care doresc cu adevarat sa nu mai fumeze dar... intampina greutati? "Cauta cauza si vei avea rezolvarea" este un...citeste mai mult

  • Constipatia poate indica o afectiune grava? Constipatia poate indica o afectiune...

    Generalitati Constipatia este caracterizata prin defecatii rare sau dificile si scaune tari sau uscate la intervale de 3-4 zile in decursul unei saptamani. Adesea, scaunele tari sunt rezultatul absorbtiei in exces a apei in intestine, fiind datorata contractiei...citeste mai mult

  • Durerile in gat - cauze si remedii naturiste Durerile in gat - cauze si remedii...

    Generalitati Durerea la nivelul gatului putem spune ca este cel mai banal simptom intalnit in zilele noastre, insotit de neplacerile cauzate de diverse afectiuni. Se caracterizeaza prin senzatii de iritare permanenta, arsuri si/sau raceala la nivelul gatului si...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter