Clickmed
programare rapida la medic

Resovist, solutie injectabila

Publicat la data de: 30 Decembrie 2009 | Actualizat la data de: 08 Aprilie 2024

Informatii prospect Resovist, solutie injectabila

Forma de prezentare:
Solutie injectabila 0,5 mmol Fe/ml; cutie x 1, 5 sau 10 seringi preumplute x 0,9 sau 1,4 ml


Indicatii:
Substanta de contrast pentru imagistica prin rezonanta magnetica (rmn) a leziunilor hepatice, atunci cand examinarea fara substanta de contrast nu a oferit informatii certe.


Doze si mod de administrare:
Adulti: cu greutate < 60 kg: 0,9 ml (echivalent cu 0,45 mmol fer); pacienti cu greutate > 60 kg: 1,4 ml (echivalent cu 0,7 mmol fer). varstnici, pacienti cu insuficienta renala sau hepatica: nu sunt necesare ajustari ale dozei.


Contraindicatii:
Hipersensibilitate; hipersensibilitate la dextran. Nu exista experienta clinica la pacienti cu varsta sub 18 ani; de aceea, utilizarea la acesti pacienti nu este recomandata.


Atentionari:
Ferucarbotranul nu trebuie folosit in timpul sarcinii decat daca este absolut necesar. Nu se administreaza in timpul alaptarii decat in cazuri speciale. in acest caz alaptarea se intrerupe cateva zile.

Reactii adverse:
La pacientii cu teren atopic, incluzand antecedente de astm bronsic, este necesara atentie speciala deoarece s-a observat ca la acestia incidenta reactiilor adverse este de 2 ori mai mare. Majoritatea reactiilor adverse au fost de intensitate usoara - moderata: durere, vasodilatatie, parestezii. Ocazional, poate sa apara o crestere usoara si tranzitorie a timpului partial de tromboplastina (TPT), in asociere cu scaderea activitatii factorului XI (scaderea maxima a fost in medie de 15 %), timpul Quick nemodificandu-se. Dupa administrare de ferucarbotran a fost observata o crestere dependenta de doza a sideremiei si a concentratiei feritinei, cu atingerea unui nivel maxim dupa 24 ore, in timp ce capacitatea totala de legare a ferului nu a fost afectata. Ca si in cazul altor complexe paramagnetice, foarte rar s-au observat reactii de hipersensibilitate si anafilactice, inclusiv soc, care necesita interventie medicala de urgenta.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic Reactiile alergice la iedera...

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  •  Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Ergotamina - aliatul impotriva...

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter