Clickmed
programare rapida la medic

Resolor, comprimate

Publicat la data de: 26 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Resolor, comprimate

Compozitie
Resolor este un medicament care contine substanta activa prucaloprid. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde (albe: 1 mg si roz: 2 mg).

Indicatii

Resolor se utilizeaza pentru tratarea simptomelor de constipatie cronica (de lunga durata) la femeile la care laxativele (medicamente care declanseaza golirea intestinului) nu dau rezultate satisfacatoare. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Doza recomandata de Resolor este de 2 mg o data pe zi. Femeile cu varsta peste 65 de ani trebuie sa inceapa cu o doza de 1 mg o data pe zi, care poate fi marita, daca este nevoie, la 2 mg, o data pe zi. Resolor se poate lua cu sau fara alimente, in orice moment al zilei.

Actiune terapeutica
Substanta activa din Resolor, prucalopridul, este un „agonist al receptorilor de 5-HT4”. Aceasta inseamna ca actioneaza ca o substanta din organism numita 5-hidroxitriptamina (5HT, numita si serotonina) si se leaga de aceeasi receptori din intestin numiti „receptori 5-HT4 “. Cand se leaga de acesti receptori, 5HT stimuleaza in mod normal motilitatea intestinului. in acelasi mod, cand prucalopridul se leaga de acesti receptori si ii stimuleaza, mareste aceasta motilitate permitand intestinelor sa se goleasca mai repede.

Contraindicatii
Resolor nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la prucaloprid sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Se interzice utilizarea sa la pacientii cu probleme renale care necesita dializa (o tehnica de purificare a sangelui). Se interzice, de asemenea, administrarea sa la pacientii cu perforatie sau obstructie intestinala, afectiuni inflamatorii severe ale intestinelor precum boala Crohn, colita ulceroasa (inflamatie a intestinului gros care provoaca ulceratii si sangerari) si megacolon si megarect toxic (complicatii foarte grave ale colitei).

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Resolor (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt: dureri de cap, greata, diaree si dureri abdominale (de burta). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Resolor, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter