Clickmed
programare rapida la medic

Rebetol, solutie orala

Publicat la data de: 24 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Rebetol, solutie orala

Forma de prezentare:
Solutie orala 40 mg/ ml; cutie 1 fl. 100 ml + 1 seringa dozatoare


Indicatii:
Tratamentul adultilor cu hepatita cronica c (in asociere cu interferon), care au raspuns in prealabil la tratamentul cu interferon alfa, dar care au prezentat ulterior recadere; tratamentul hepatitei cronice C evidentiata histologic, netratata anterior, fara decompensare hepatica, cu valori ridicate ale ALT, cu ARN-VHC seric si care prezinta fibroza sau activitate inflamatorie marcata.


Doze si recomandari:
1000-1200 mg/zi, in doua prize, in timpul mesei, in asociatie cu interferon alfa-2b (administrata subcutanat) 3 milioane UI de 3 ori pe saptamana. Pacientii cu un clearance al creatininei < 50 ml/min nu trebuie tratati cu ribavirina. Nu se recomanda tratamentul cu ribavirina la copii si adolescenti sub 18 ani.


Contraindicatii:
Hipersensibilitate. Sarcina. Perioada de alaptare. afectiuni cardiace severe in antecedente, cardiopatie instabila sau necontrolata, in ultimele 6 luni. hemoglobinopatii (de ex.: talasemie, siclemie). IRC sau clearance al creatininei < 50 ml/min. Antecedente de boala psihica severa. disfunctie hepatica severa sau ciroza hepatica decompensata. afectiune tiroidiana preexistenta, daca nu poate fi controlata prin tratament conventional. sarcina si alaptare.


Atentionari:
Potential teratogen si/sau embriocid semnificativ. in timpul trat. si 4 luni dupa oprirea acestuia femeile cu potential fertil si partenerii trebuie sa foloseasca mijloace contraceptive eficace. Pacientii de sex masculin ale caror partenere sunt insarcinate trebuie sa foloseasca prezervativul pentru a minimaliza patrunderea de ribavirina in vagin. monitorizarea functiei cardiace, deoarece anemia asociata cu utilizarea de ribavirina poate determina deteriorarea functiei cardiace sau exacerbarea simptomelor coronariene. Atentie la pacientii cu tulburari psihice sau ale snc, inclusiv depresie clinica; la cei cu hiv care sunt tratati cu zidovudina sau stavudina (asocierea determina o viremie hiv crescuta). Soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Anemie. hemoliza asociata cu valori crescute ale acidului uric si ale bilirubinei indirecte. Tulburari psihice grave (ideatie suicidala). Afectarea functiei tiroidiene.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Candidoza orala sau stomatita candidozica

    Generalitati Candidoza bucala sau stomatita candidozica este o afectiune provocata de candida albicans caracterizata prin prezenta unor leziuni si acumularea unor depozite albicioase pe limba sau interiorul obrajilor. Ranile pot fi dureroase si pot sangera usor...citeste mai mult

  • Boli care pot fi contactate din apa contaminata

    Generalitati Bolile care pot fi contactate din apa contaminata sunt o cauza majora de mortalitate, mai ales in cazul copiilor. Salubritatea inadecvata, epurarea incorecta a apei si contaminarea apei cu diverse deseuri produc afectiuni precum: gastroenterita, hepatita...citeste mai mult

  • Gripa: e mai bine sa o previi, nu astepta sa o tratezi!

    Importanta prevenirii gripei Iata ca am intrat in sezonul rece si ne intrebam daca organismul nostru este pregatit sa faca fata virozelor din aceasta perioada. Este atat de simplu uneori sa avem grija de noi, remediile sunt usor de cules, natura ne ofera tot ce-i mai...citeste mai mult

  • Diareea la copii - sfaturi dietetice

    Generalitati Diareea la copii este greu de definit, specialistii considerand-o, de fapt, cresterea numarului obisnuit de scaune pentru copilul respectiv si reducerea consistentei acestora prin cresterea continutului apos. Etiologia ei este plurifactoriala,...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter