Paracetamol, supozitoare

Prospect Paracetamol, supozitoare

Indicatii
Tratamentul simptomatic al afectiunilor febrile si/sau dureroase.

Paracetamol Atb supozitoare face parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice-antipiretice. Paracetamolul este utilizat pentru a reduce durerile de intensitate usoara sau moderata si febra.

Doze si mod de administrare
Paracetamol sugari: un supozitor de 125 mg, de 3-5 ori/zi, in functie de greutatea corporala. Paracetamol copii: se administreaza la copii peste 3 ani un supozitor de 250 mg, de 3-5 ori/zi, in functie de varsta.

Utilizati intotdeauna Paracetamol Atb exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Paracetamol Atb supozitoare se administreaza intrarectal. Supozitoarele trebuie administrate intregi. Nu se recomanda divizarea supozitoarelor inainte de utilizare. Avand in vedere faptul ca doza recomandata la copiii cu varsta sub 6 luni este mai mica decat cantitatea de substanta activa continuta in Paracetamol Atb 125 mg supozitoare, trebuie utilizate forme farmaceutice adcvate acestei grupe de varsta, cu concentratii corespunzatoare. Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 luni (7-10 kg) Doza recomandata este de 125 mg paracetamol (un supozitor Paracetamol Atb 125 mg) de 1 - 4 ori pe zi. Intervalul intre administrari: 4 - 6 ore Doza maxima pe zi: 500 mg paracetamol (4 supozitoare Paracetamol Atb 125 mg) Copii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani (10-15 kg) Doza recomandata este de 250 mg paracetamol (2 supozitoare Paracetamol Atb 125 mg) de 1 - 3 ori pe zi. Intervalul intre administrari: 4 - 8 ore Doza maxima pe zi: 750 mg paracetamol (6 supozitoare Paracetamol Atb 125 mg) Copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani (15-22 kg) Doza recomandata este de 250 mg paracetamol (2 supozitoare Paracetamol Atb 125 mg) de 1 - 4 ori pe zi. Intervalul intre administrari: 4 - 8 ore Doza maxima pe zi: 1000 mg paracetamol (8 supozitoare Paracetamol Atb 125 mg) Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 9 ani (22-30 kg) Doza recomandata este de 250-500 mg paracetamol (2 pana la 4 supozitoare Paracetamol Atb 125 mg) de 3 ori pe zi. Intervalul intre administrari: 4 - 8 ore Doza maxima pe zi: 1500 mg paracetamol (12 supozitoare Paracetamol Atb 125 mg) Copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 12 ani (30-40 kg) Doza recomandata este de 250-500 mg paracetamol (2 pana la 4 supozitoare Paracetamol Atb 125 mg) de 4 ori pe zi. Intervalul intre administrari: 4 - 8 ore Doza maxima pe zi: 2000 mg paracetamol (16 supozitoare Paracetamol Atb 125 mg) Daca sub tratamentul cu paracetamol, durerea nu se reduce in 5 zile iar febra nu se remite sau reapare in 3 zile este necesara reevaluarea diagnosticului si a tratamentului. Insuficienta renala Daca aveti insuficienta renala este necesar ca medicul dumneavoastra sa modifice dozele, in functie de gradul insuficientei renale. Insuficienta hepatica Nu este necesara ajustarea dozelor de paracetamol la pacientii cu insuficienta hepatica usoara.

Compozitie
Paracetamol sugari: 125 mg paracetamol/supozitor. paracetamol copii: 250 mg paracetamol/supozitor.

Actiune terapeutica
Substanta cu actiune analgezica asemanatoare cu a fenacetinei si cu efect antipiretic apropiat de al salicilatilor, paracetamolul actioneaza asupra centrilor termoreglatori din sistemul nervos central, determinand o pierdere mai accentuata de caldura prin vasodilatatie cutanata. Efectul analgezic are, de asemenea, un mecanism central, fiind influentate durerile de intensitate medie. Nu are actiune antiinflamatoare si nu este antiagregant plachetar.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la paracetamol sau la fenacetina. Insuficienta hepatica sau renala grava.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Paracetamol Atb este destinat utilizarii la copii cu varsta sub 12 ani, dar in cazul in care o adolescenta sau o femeie aflata la varsta fertila utilizeaza acest medicament trebuie avute in vedere urmatoarele atentionari: - medicamentul poate fi administrat in cursul sarcinii la doze terapeutice, pe termen scurt, insa administrarea se va face numai la recomandarea medicului dumneavoastra. - paracetamolul traverseaza placenta si se excreta in laptele matern. Se considera ca in laptele matern se regaseste o cantitate nesemnificativa de medicament, dar se recomanda ca in perioada de alaptare, paracetamolul sa se utilizeze doar dozele de recomandate de catre medicul dumneavoastra, iar tratamentul sa nu fie unul de lunga durata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Paracetamolul nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Masuri de precautie
Utilizarea indelungata a unor doze mari se va face sub stricta supraveghere medicala, existand riscul unor tulburari ale functiei renale.

Reactii adverse
Paracetamolul este bine tolerat la doze terapeutice. Reactiile de hipersensibilitate sunt foarte rare. Au fost descrise totusi cazuri de trombocitopenie, pancitopenie si leucopenie asociate tratamentului cu paracetamol. Doze masive (125-250 mg/kg/zi) provoaca necroza hepatica.

Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Paracetamol Atb dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25C, in ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare
Ce contine Paracetamol Atb - Substanta activa este paracetamolul. Fiecare supozitor contine paracetamol 125 mg. - Celelalte componente sunt: grasime solida.
Continutul ambalajului Paracetamol Atb se prezinta sub forma de supozitoare cu forma de torpila, cu aspect omogen, de culoare alba sau slab-galbuie. Este disponibil in cutii cu: - 2 folii termosudate din PVC/PE a cate 3 supozitoare - o folie termosudata din PVC/PE cu 6 supozitoare - 2 folii termosudate din PVC/PE a cate 6 supozitoare Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata S.C. Antibiotice S.A. Str.Valea Lupului nr.1, 707410, Iasi, Romania Producator S.C. Antibiotice S.A. Str.Valea Lupului nr.1, 707410, Iasi, Romania

Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie, 2013.

eficienta
1 vot
efecte secundare
5 voturi
pret medicament
6 voturi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Intoxicatia cu paracetamol Intoxicatia cu paracetamol

  Generalitati Paracetamolul (acetaminofen) este unul din cele mai utilizate antipiretice (substante care combat febra) si antialgice (scad durerea) si se gaseste in compozitia a peste 100 de produse farmaceutice disponibile fara reteta medicala (apartin clasei de...citeste mai mult

 • Trusa de prim ajutor Trusa de prim ajutor

  Generalitati O trusa de prim ajutor bine aprovizionata, pastrata la indemana, este o necesitate in orice casa. Daca aveti in trusa instrumentele necesare puteti sa tratati un caz de urgenta la momentul potrivit. Este important sa pastrati o trusa de prim ajutor...citeste mai mult

 • Sindromul Reye - posibila complicatie cauzata de administrarea aspirinei Sindromul Reye - posibila complicatie...

  Generalitati Sindromul Reye este o afectiune relativ rara, insa foarte grava (chiar cu potential fatal in absenta unui tratament de specialitate prompt instituit), ce apare mai ales la copii cu varsta intre 6 si 12 ani si care se pare ca este indusa de administrarea...citeste mai mult

 • Informatii esentiale despre sindromul Sjogren Informatii esentiale despre sindromul...

  Generalitati Sindromul Sjogren este o afectiune a sistemului imun ce afecteaza intregul organism si care este caracterizata prin infiltrarea limfocitara cronica a organelor cu secretie exocrina. In cadrul acestei boli celulele imune ataca si ajung in final sa distruga...citeste mai mult

Comunitate

 • Otita la bebe de 1 an

  fetita mea a fost diagnosticata cu otita si amigdalite, ni sa dat un tratament cu antibiotic si mig pediatric. As dori sa stiu cat timp se administreaza tratamentul si daca ii pot da si supozitoare paracetamol o data cu siropul si antibioticul la 8 ore?

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK