Clickmed
programare rapida la medic

Orgasel-50, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Orgasel-50, capsule

Compozitie
O capsula contine: drojdie seleniata 0,050 grame (echivalent a 50 mcg seleniu); Excipiens q.s. pentru o capsula 0,450 grame.

Actiune terapeutica
Seleniul este un microelement esential organismului uman. El intervine ca antioxidant major in protectia celulara fata de actiunea stresului oxidativ. Seleniul are actiune antitoxica si antiinfectioasa. Participa la activarea hormonilor tiroidieni si in procesele de fertilitate. Este implicat in metabolismul prostaglandinelor si in modelarea raspunsului imun. Rolul terapeutic esential il exercita prin intermediul glutation-peroxidazei selenodependente, enzima-cheie in neutralizarea radicalilor liberi.

Indicatii
Tratamentul cu seleniu este indicat in combaterea stresului oxidativ provocat de radicalii liberi, anume la: boli cardiovasculare (sindromul de reperfuzie postischemic, ischemie cardiaca, infarct miocardic, cardiopatie ischemica, miocardiopatie alcoolica). Geriatrie: tratamentul fenomenelor de imbatranire accelerata (reumatism evolutiv, cataracta, dementa senila, psihopatie senila). Boala cronica de ficat si pancreas (hepatita cronica de natura toxica, hepatita cronica virala, ciroze, pancreatita cronica). Boala de iradiere. Hipotiroidie insotita de tulburari cardiace. Distrofii musculare. Tratamentul cu Orgasel este indicat in stari de deficit fiziologic (eforturi fizice mari la sportivi, convalescenti, astenici). Intoxicatii cronice (alcoolism cronic, tabagism, intoxicatii cu ozon, otraviri cu metale grele, pesticide si diversi poluanti); Emfizem pulmonar; Depresii imunologice. Orgasel se mai recomanda si ca aditiv alimentar la omul sanatos pentru prevenirea aterosclerozei si imbatranirii precoce.

Doze si mod de administrare
Doza zilnica este de 1-3 capsule timp de 30-90 zile. Dupa o pauza de 30 zile se poate repeta. Efectul este imbunatatit daca tratamentul se asociaza cu vitaminele din grupul C si E.

Reactii adverse
Nu au fost semnalate reactii adverse, totusi literatura de specialitate semnaleaza intoxicatii la doze de peste 10 ori mai mari decat cele optime (caderea parului, tremor, slabiciune musculara). Nu se recomanda la copii si gravide.

Forma de prezentare: Cutii cu 30 capsule operculate a 0,050 g drojdie seleniata.
Conditii de pastrare: Se pastreaza la racoare, ferit de lumina.
Valabilitate: Un an de la data fabricarii.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter