Clickmed
programare rapida la medic

Nifluril, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Nifluril, capsule

Compozitie
Acid niflumic 250 mg. Excipienti: amidon, talc, stearat de magneziu per nr. 2 capsule a 307 mg. 
Morniflumat 0,400 g. gliceride semisintetice q.s. pentru un supozitor de 2,07 g.

Indicatii
Acest medicament este indicat pentru uzul adultilor si copiilor cu varste peste 12 ani: pentru tratamentul pe termen lung al unor tipuri de reumatism inflamator cronic, unor tipuri de artroze; pentru tratamentul pe termen scurt al durerii acute cauzate de artroze sau reumatismul nonarticular (cum ar fi tendinitele, bursitele); pentru tratamentul anumitor tipuri de durere datorate inflamatiei gatului, urechilor sau gurii.

Doze si mod de administrare
Se administreaza la adulti si copii cu varsta de 12 ani si mai mari, pe cale orala. Doza uzuala este 1-3 capsule pe zi.
Administrare intrarectala. In tratamentul bolilor reumatismale: pentru copii cu varste intre 30 de luni si 13 ani: 1 supozitor pe 10 kg greutate corporala si pe 24 de ore, fara a se depasi 3 supozitoare pe zi; ca adjuvant in tratamentul anginei: pentru copii cu varste intre 3-15 ani: 2 supozitoare pe zi, timp de 4-5 zile; ca adjuvant in tratamentul otitei medii: pentru copii cu varste intre 6-30 de luni: 1/2 supozitor de 2 ori pe zi; pentru copii cu varste intre 30 luni si 13 ani: 1 supozitor pe 10 kg greutate corporala si pe 24 de ore, fara a se depasi 3 supozitoare pe zi; tratamentul se va continua maxim 5 zile.

Contraindicatii
Acest medicament nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: din luna a 6-a de sarcina, alergie cunoscuta la acest medicament sau la alte medicamente inrudite, indeosebi la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene sau aspirina, ulcer activ al stomacului sau duodenului, afectiune hepatica severa, afectiune renala severa, copii cu varsta sub 12 ani. Acest medicament nu trebuie folosit in general, cu exceptia cazului in care medicul il prescrie in cazul tratamentului cu: anticoagulante orale, alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, aspirina in doze mari, heparina injectabila, litiu, metotrexat in doze mari, ticlopidina, pe parcursul primelor 5 luni de sarcina in perioada lactatiei.

Masuri de precautie
Din cauza necesitatii de ajustare a tratamentului, trebuie informat medicul in urmatoarele cazuri: istoric de afectiuni digestive (hernie hiatala, hemoragie gastro-intestinala, ulcer gastric sau duodenal in antecedente); afectiuni cardiace, hepatice si renale; utilizarea unui dispozitiv intrauterin in scop contraceptiv. Cand exista indoieli, nu ezitati sa va consultati medicul sau farmacistul.Sacina si alaptare: se poate prescrie acest medicament in primele 5 luni de sarcina. Oricum, Nifluril nu se va administra in nici un caz dupa luna a 6-a de sarcina, deoarece poate avea efecte severe pentru fat, in special asupra sistemului circulator si a rinichilor, chiar daca se ia o singura doza si sarcina este dusa la termen. Nifluril trece in laptele matern. Ca o masura de precautie, se va evita utilizarea in timpul lactatiei.

Reactii adverse
Se recomanda oprirea imediata a tratamentului si informarea medicului in urmatoarele cazuri: reactii alergice care afecteaza pielea, de exemplu urticarie, prurit, reactii cutanate severe prin expunere la lumina solara sau la radiatii ultraviolete; rar dermatita buloasa pe mucoase sau piele; crize de astm; soc alergic; sangerare gastro-intestinala (eliminarea sangelui prin gura sau fecale, innegrirea fecalelor). Aceste efecte sunt mai frecvente cand sunt utilizate doze mari. in plus, s-au observat unele cazuri de ulceratie duodenala si perforatie. Anumite alte efecte necesita numai informarea medicului dvs. Numai el poate decide modul de actiune in cazuri de: tulburari digestive ca durere abdominala, voma sau greata. Dupa tratamentul cu doze mari timp de mai multi ani s-au observat in unele cazuri modificari osoase (fluoroze). Anumite modificari ale rezultatelor testelor de laborator pot conduce la necesitatea verificarii hemogramei sau a testelor functionale hepatice si renale.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Blocaj lombar

    Copilul s-a nascut cu ceva probleme sau au aparut pe parcurs?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter