Clickmed
programare rapida la medic

Neodolpasse, solutie perfuzabila

Publicat la data de: 24 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 23 Aprilie 2021

Informatii prospect Neodolpasse, solutie perfuzabila

Prezentare

Neodolpasse este o solutie limpede, incolora. Cutie cu 1 flacon a 250 ml solutie perfuzabila. Cutie cu 5 flacoane a 250 ml solutie perfuzabila. Cutie cu 10 flacoane a 250 ml solutie perfuzabila. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Compozitie

Solutie perfuzabila 1000 ml contin: diclofenac sodic 0,3 g, citrat de orfenadrina 0,12 g osmolaritate 294-303 mOsm/l; fl. x 250 ml

Substantele active sunt diclofenac sodic si citrat de orfenadrina. Fiecare 1000 ml solutie perfuzabila contin diclofenac sodic 0,3 grame si citrat de orfenadrina 0,12 grame. - Celelalte componente sunt: acetilcisteina, acid malic, edetat disodic dihidrat, hidroxid de sodiu si apa pentru preparate injectabile.

Indicatii

Durere postoperatorie in interventii neurochirurgicale, durere in afectiuni reumatice, durere de origine vertebrala.

Contraindicatii

Hipersensibilitate, miastenia gravis, paralizie bulbara, glaucom cu unghi ingust, retentie urinara (asociata cu adenom de prostata, hipertrofia prostatei, obstructie vezicala), tahiaritmii, ulceratii gastro-intestinale, megacolon, tulburari hematopoietice, porfirie, istoric de astm bronsic, urticarie sau rinita acuta dupa administrarea acidului acetilsalicilic. Copii sub 18 luni. Sarcina si alaptare.

Doze si mod de administrare

Copii si adolescenti:

Acest medicament nu va fi administrat copilului dumneavoastra, daca acesta are varsta mai mica de 14 ani.

Adulti si adolescenti peste 14 ani:

- Doza zilnica recomandata este de 250 ml solutie perfuzabila Neodolpasse.
- in cazuri exceptionale, se pot administra doua perfuzii zilnice a cate 250 ml solutie perfuzabila; in acest caz, intervalul dintre momentul terminarii primei perfuzii si inceputul celei de-a doua perfuzii trebuie sa fie de cel putin 8 ore.
- Durata unei perfuzii cu 250 ml solutie perfuzabila Neodolpasse trebuie sa fie de 1,5 – 2 ore.
- La pacientii cu insuficienta renala, doza trebuie ajustata in mod corespunzator.

Reactiile adverse pot fi reduse prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.

Pacienti cu functie renala afectata:

Nu au fost efectuate studii privind siguranta si eficacitatea la pacienti cu functie renala afectata. Prin urmare, acesti pacienti trebuie sa primeasca cea mai mica doza eficace si functia renala trebuie monitorizata.
Neodolpasse este contraindicat la pacienti cu insuficienta renala severa.

Varstnici (peste 65 ani):

Nu au fost efectuate studii privind siguranta si eficacitatea la pacienti varstnici (peste 65 ani). Este bine cunoscut ca, incidenta reactiilor adverse la AINS este mai mare la varstnici. Prin urmare, acesti pacienti trebuie sa primeasca cea mai mica doza eficace.

Se administreaza in perfuzie venoasa. Datorita osmolaritatii mici a solutiei (aproximativ 303 mosm/l), Neodolpasse poate fi perfuzat printr-o vena periferica.

A se utiliza doar solutii clare si incolore, din flacoane nedeteriorate. Neodolpasse trebuie utilizat imediat dupa prima deschidere a flaconului. Orice cantitate ramasaneutilizata trebuie aruncata

Durata tratamentului

in general, durata tratamentului este de 5 – 10 zile.

Interactiuni

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati,,ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

Neodolpasse impreuna cu alimente si bauturi

Riscul de sangerare gastrointestinala creste, daca consumati alcool in timpul tratamentului cu Neodolpasse.

Sarcina si alaptare

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Este contraindicata utilizarea Neodolpasse in ultimele 3 luni de sarcina.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje, deoarece capacitatea dumneavoastra de reactie poate fi afectata. Nu efectuati nicio activitate care necesita atentie sporita (conducerea vehiculelor, actionarea utilajelor sau munca in conditii potential periculoase), daca apar reactii adverse, cum sunt tulburari de vedere, ameteala sau oboseala.

Precautii

Neodolpasse contine sodiu 47,5 mmol/doza. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii care urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.

Reactii adverse

Epigastralgii, inapetenta, greata, varsaturi, diaree, crampe abdominale, dispepsie, anorexie, meteorism, cefalee, ameteli, vertij, rash, exantem.

Producator

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Fresenius Kabi Austria GmbH Hafnerstrasse 36, A-8055 Graz, Austria Telefon: +43 316 249 0 Fax: +43 316 249 408 e-mail: [email protected] Pentru orice informatii suplimentare despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata: S.C. Fresenius Kabi Romania S.R.L. Strada Fanarului nr. 2A, 500464 Brasov, Romania Telefon: +40 268 40 62 60 e-mail: [email protected]

Acest prospect a fost revizuit in Februarie 2014.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Peritonita bacteriana spontana

    Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult

  • Peelingul chimic

    Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult

  • Primul ajutor in cazul febrei la copii

    Ce este febra Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult

  • Tratamentul febrei la copii

    Generalitati Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare este...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Alternativa la interventia chirurgicala pe coloana

    Am aflat recent despre Clinica Hemodinamic unde se efectueaza anumite proceduri(vertebroplastie si nucleoplastie)fara a se mai folosi metode invazive de tip chirurgical.As dori sa stiu a apelat cineva la aceasta Clinica si a facut tratamentul de acolo?Pt ce diagnostic(ma intereseaza in special...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter