Clickmed
programare rapida la medic

Neocristepin, drajeuri

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Neocristepin, drajeuri

Compozitie
Drajeuri continand reserpina 0,1 mg, dihidro-ergocristina mesilat 0,58 mg si clortalidona 25 mg

Actiune terapeutica
Asociatie antihipertensiva, actioneaza vasodilatator si deprimant cardiac prin reserpina, care inhiba terminatiile adrenergice, vasodilatator blocant a-adrenergic prin dihidroergocristina, vasodilatator si diuretic prin clortalidona. Efectul antihipertensiv se dezvolta dupa circa o saptamana de tratament si este deplin dupa 2-4 saptamani.

Indicatii
hipertensiune esentiala si renala, moderata sau severa, care nu raspunde la monoterapie cu un diuretic sau cu un blocant b-adrenergic.

Doze si mod de administrare
Oral, tratamentul se incepe cu 1 drajeu/zi (in cazurile grave de 2 ori/zi); pentru intretinere cate 1 drajeu la fiecare 2-3 zile.

Contraindicatii
Depresii endogene prezente sau in antecedente, boala ulceroasa in evolutie, alergie la unul din componente, alergie la sulfamide; prudenta sau se evita la persoanele cu ulcer in antecedente, la hepatici si la renali, in prezenta tulburarilor hemato poiezei; prudenta la diabetici. in rest aceleasi ca pentru Hiposerpil, clortalidona (preparate romanesti) si Brinerdin (Sandoz).

Reactii adverse
Hipokaliemie, congestie nazala, uscaciunea gurii, ameteli, hipotensiune ortostatica, anorexie, pirozis, greata, voma, diaree, colici, disfunctie sexuala, somnolenta, stare depresiva.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Consecintele unei supradoze de aspirina Consecintele unei supradoze de aspirina

    Generalitati Aspirina este al treilea nume pentru acidul acetilsalicilic, substanta utilizata frecvent in medicamentele recomandate pentru ameliorarea durerilor. Medicamentele sunt folosite din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult

  • Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Asistenta medicala a prescolarilor,...

    Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult

  • Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament Candidoza bucala - cauze, simptome si...

    Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult

  • Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc Lista completa a E-urilor si...

    Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter