Clickmed
programare rapida la medic

Neoclarityn

Publicat la data de: 09 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Neoclarityn

Compozitie
Neoclarityn este un medicament care contine substanta activa desloratadina. Este disponibil sub forma de comprimate de 5 mg, liofilizat oral de 5 mg (comprimate dispersabile), comprimate orodispersabile de 2,5 mg si 5 mg (comprimate care se dizolva in gura), sirop de 0,5 mg/ml si solutie orala de 0,5 mg/ml.

Indicatii
Neoclarityn se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica (inflamatia cailor nazale provocata de o alergie, de exemplu, febra fanului sau alergia la acarieni) sau de urticarie (o afectiune a pielii provocata de o alergie, cu simptome care includ senzatia de mancarime si papule urticariene). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Doza recomandata pentru adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si mai mult) este de 5 mg o data pe zi. la copii, doza variaza in functie de varsta lor. Pentru copiii cu varsta intre un an si cinci ani, doza este de 1,25 mg o data pe zi, luata sub forma de 2,5 ml de sirop sau solutie orala. Pentru copiii cu varsta intre sase si 11 ani, doza este de 2,5 mg o data pe zi, luata fie sub forma de 5 ml de sirop sau solutie orala, fie sub forma de comprimat orodispersabil unic de 2,5 mg. Adultii si adolescentii pot folosi oricare dintre formele medicamentului. Neoclarityn se poate lua cu sau fara alimente.

Actiune terapeutica

Desloratadina, substanta activa din Neoclarityn, este un antihistaminic. Acesta blocheaza receptorii pe care se fixeaza de obicei histamina, o substanta din organism care provoaca simptome alergice. Cand receptorii sunt blocati, histamina nu isi poate face efectul, ceea ce determina o reducere a simptomelor alergice.

Contraindicatii

Neoclarityn nu se administreaza persoanelor care pot fi hipersensibile (alergice) la desloratadina, loratadina sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

Reactii adverse

In cazul adultilor si adolescentilor, cele mai frecvente efecte secundare sunt fatigabilitatea (oboseala 1,2%), uscaciunea gurii (0,8%) si durerile de cap (0,6%). Efectele secundare observate la copii sunt similare. La copiii sub doi ani, cele mai frecvente efecte secundare sunt diareea (3,7%), febra (2,3%) si insomnia (dificultatea de a dormi; 2,3%). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Neoclarityn, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Tumorile oculare din perspectiva oncologului

    Cancerele oculare sunt afectiuni rare, care pot afecta semnificativ calitatea vietii, pot determina pierdera vederii si pot determina morbiditate si mortalitate crescuta. Cele mai frecvente sunt retinoblastomul si melanomul uveal. Alte forme, ce pot sa apara sunt limfomul...citeste mai mult

  • Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang

    Cordul atletului se caracterizeaza prin modificari structurale si functionale care apar in randul persoanelor care se antreneaza pe durate prelungite (de exemplu, 1 ora in majoritatea zilelor) sau frecvent la intensitati mari (sportivii de performanta). citeste mai mult

  • 25 de ani de DENT ESTET in Romania

    Investitii de zeci de milioane de euro in infrastructura medicala si sute de mii de pacienti din tara si strainatate tratati la standarde internationale. Dezvoltarea singurei retele de clinici stomatologice din Romania cu abordare 360° in ingrijirea pacientilor – cu...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter