Clickmed
programare rapida la medic

Mabcampath, concentrat pentru solutie pefuzabila

Publicat la data de: 25 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Mabcampath, concentrat pentru solutie pefuzabila

Forma de prezentare
Conc. pt sol. perf. 10 mg/ml, 30 mg/ml; ct. × 3 f. × 3 ml, respectiv ct. × 3 f. × 1 ml (S)


Indicatii
Leucemie limfocitara cronica (LLC), refractara la alte tratamente, cum ar fi cu agenti alchilanti si fosfat de fludarabina.


Dozaj si mod de administrare

In prima saptamana, se administreaza 3 mg alemtuzumab in solutie in prima zi, apoi 10 mg in ziua a doua si 30 mg in ziua a treia. Se va continua administrarea cu 30 mg 3 zile alternativ in fiecare saptamana. tratamentul poate continua pana la 12 saptamani, in functie de eficacitate.


Contraindicatii
Alergie la alemtuzumab, proteine de origine similara sau alte componente ale solutiei. infectie, HIV, afectiuni maligne secundare. sarcina, alaptare.


Atentionari
Pot aparea reactii adverse dupa administrarea primei doze de alemtuzumab (acestea se reduc pe masura ce se continua tratamentul). Daca reactiile adverse sunt severe, se pot administra antihistaminice si analgezice. Poate sa apara scaderea rezistentei naturale la infectii si necesitatea introducerii unui tratament cu antibiotic. Prudenta la pacienti cu varsta peste 65 ani, afectiuni cardiace, dureri de piept si/sau tratament pentru reducerea tensiunii arteriale. Se supravegheaza constantele sanguine. Femeile aflate la varsta fertila trebuie sa utilizeze o metoda contraceptiva sigura in timpul tratamentului si cel putin 6 luni dupa incetarea acestuia. Se opreste alaptarea la inceputul tratamentului. Reluarea alaptatului nu trebuie facuta timp de cel putin 4 saptamani de la terminarea tratamentului.
Nu se administreaza timp de 3 saptamani de la administrarea altor antineoplazice. Nu se face vaccinare in timpul tratamentului si timp de cel putin 12 luni dupa terminarea tratamentului.


Reactii adverse
Mai frecvente: febra, tremuraturi/frisoane, transpiratii, greata (senzatie de voma), varsaturi, scaderea tensiunii arteriale, oboseala, eruptii cutanate, prurit, dificultate in respiratie, dureri de cap, diaree si pierderea apetitului (pot aparea in timpul primei saptamani de la inceperea tratamentului), pneumonie, HTA, cresterea frecventei cardiace, palpitatii, spasme vasculare, inrosirea fetei, scaderea leucocitelor si trombocitelor, echimoze la locul perfuziei, pierderea gustului, scaderea simtului pipaitului, ameteli, agitatie, inflamarea ochilor, senzatie de intepaturi sau de arsuri la nivelul pielii, dureri abdominale, sangerari la nivelul stomacului si intestinului, balonare, iritatii si/sau ulceratii in regiunea bucala, disfunctii hepatice, constipatie, indigestie, flatulenta, inflamare si/sau constrictie pulmonara, a gatului si/sau sinusurilor, slaba oxigenare a organelor, tuse, hemoptizie. Tulburari generale: durere, inrosire sau inflamare la locul perfuzarii, stare de rau general, slabiciune, dureri in diferite parti ale corpului (muschi, spate, piept, oase, articulatii), scadere in greutate, deshidratare, sete, exces de lichid in corp, valori scazute ale calciului sau sodiului, modificari ale temperaturii, simptome asemanatoare racelii, abcese, eruptii cutanate, vezicule la nivelul pielii, confuzie, stare de teama nejustificata, depresie, somnolenta, insomnie. Infectiile frecvente includ: pneumonie (bacteriana), candidoza (fungica), herpes si zona zoster (virale) si infectii respiratorii, urinare, gastrointestinale si alte infectii bacteriene generale.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Cum sa te concentrezi mai bine, acasa si la serviciu Cum sa te concentrezi mai bine, acasa...

    Scaderea puterii de concentrare afecteaza un numar din ce in ce mai mare de persoane. Este o problema care afecteaza serios calitatea vietii, atat in plan personal, cat si profesional, pentru ca nu dai randamentul dorit si ai tendinta de a face multe greseli....citeste mai mult

  • Remedii de ajutor pentru drenajul sinusurilor Remedii de ajutor pentru drenajul...

    Ce sunt sinusurile? Sinusurile sunt cavitati cu aer, captusite de o mucoasa care are rolul de a produce mucus pentru protectia cailor respiratorii si eliminarea substantelor nedorite sau a prafului. Ele au rol si in limbajul articulat, fiind ca o cutie de...citeste mai mult

  • Cauze care iti pot afecta nivelul de concentrare Cauze care iti pot afecta nivelul de...

    Iti este din ce in ce mai greu sa te concentrezi la sarcinile zilnice, ai o usoara stare de anxietate, simti ca esti depasit de munca si ai mici accese de impulsivitate? Ai, de asemenea, probleme in a-ti aminti anumite lucruri si in a te organiza? Atunci te...citeste mai mult

  • Tratament pentru caderea parului Tratament pentru caderea parului

    Generalitati Alopecia sau caderea parului poate afecta atat scalpul, cat si intregul corp. Aceasta poate fi rezultul ereditatii, anumitor medicamente sau poate avea la baza o boala. Barbatii, femeile, dar si copiii pot experimenta pierderea parului. Alopecia se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter