Lavandulae flos floare de levantica, fragmente

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2018

Informatii prospect Lavandulae flos floare de levantica, fragmente

Flori uscate desprinse de pe pedunculii inflorescentelor, de culoare albastru-violet. Florile au bractee ovate, brune, membranoase, caliciul cilindric, paros si glandulos, cu peri glandulari unicelulari sau 8-12 celulari, au 4-6 mm lungime si diametrul de 3-4 mm; de culoare violet cenusiu cu 10-15 nervuri paralele, cu 5 dinti mici dintre care doi mai dezvoltati.

Florile proaspete contin 0,5-1% ulei volatil iar cele uscate 1-3%. Uleiul volatil contine 44-50% acetat de linalil, butirat de linalil, geraniol, linalol in stare libera, valerianat de linali, borneol, cumarina, etil-n-amilcetona, nerol, furfurol, a-pinen, cariofilen, acizi si esteri etc.

Florile mai contin tanin, un principiu amar, substante minerale. Datorita componentelor din uleiul volatil, aceasta este un aromatizant puternic cu actiune antiseptica locala si usor antispastica. Florile au actiune carminativa si slabe efecte stimulente nervoase.
Se utilizeaza intern pentru actiunea carminativa, in tulburari digestive, in cefalee si ca stimulent general sub forma de portiuni, ca aromatizant si corectiv.
Intra in compozitia tigarilor antiasmatice. Uleiul volatil de levantica este foarte mult solicitat in parfumerie si cosmetica.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Semintele de floarea-soarelui: 5 beneficii pe care sigur nu stiai ca le au! Semintele de floarea-soarelui: 5...

  Semintele de floarea-soarelui sunt bogate in proteine, vitamine, minerale si grasimi benefice organismului. Ultimele cercetari au aratat ca ele ajuta la reducerea nivelului de colesterol in sange, intarirea imunitatii si scaderea riscului de a dezvolta cancer, toate...citeste mai mult

 • Celule stem vegetale din floare de colt Celule stem vegetale din floare de colt

  Generalitati Provenite de la terminalele radacinilor, celulele stem de origine vegetala, au caracteristica speciala de a se reproduce la infinit si sunt capabile de a repara orice tip de tesut, pentru ca, in contact cu pielea pot crea procesele de regenerare a...citeste mai mult

 • Informatii esentiale despre biopsia hepatica Informatii esentiale despre biopsia...

  Generalitati Biopsia hepatica este o procedura invaziva ce presupune introducerea unui ac foarte lung, special destinat acestui scop, prin tegument, pana la nivelul parenchimului hepatic, si recoltarea de la acest nivel a unui fragment tisular. Biopsia nu este...citeste mai mult

 • Punctia trofoblastica – metoda invaziva de diagnostic Punctia trofoblastica – metoda...

  Generalitati Punctia trofoblastica este cunoscuta mai ales sub denumirea din limba engleza de Chorionic Villus Sampling (CVS). Mai putin cunoscut este faptul ca a fost introdusa pentru prima data in China (1975) pentru determinarea foarte precoce a sexului...citeste mai mult

Comunitate

 • parul

  buna sa vrea sa va intreb ce sa fac imi cade parul foarte des uneori mi-e frica sa il piaptan...ce as putea sa fac?

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter