Kiovig

Publicat la data de: 04 Martie 2010 | Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2018

Informatii prospect Kiovig

Compozitie
Kiovig este o solutie perfuzabila (picurare in vena). Contine substanta activa imunoglobulina umana normala.

Actiune terapeutica
Substanta activa continuta de Kiovig, imunoglobulina umana normala, este o proteina cu un nivel ridicat de purificare extrasa din plasma umana (componenta a sangelui). Aceasta contine imunoglobulina G (igg) care este un tip de anticorp. IgG a fost folosita ca medicament din anii ’80 si are un spectru larg de actiune impotriva organismelor care cauzeaza infectii. Kiovig actioneaza prin restabilirea valorii sanguine normale a nivelurilor de igg anormal de scazute. in doze mai mari, Kiovig poate ajuta la reglarea sistemului imunitar anormal si la modularea raspunsului imun.

Indicatii
Kiovig se utilizeaza pentru trei grupe importante de pacienti:
• Pacienti care prezinta riscul de aparitie a infectiilor din cauza nivelurilor insuficiente de anticorpi (proteine care se gasesc in mod natural la nivel sanguin si care ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si a altor boli). Acestia pot fi persoane care s-au nascut cu o lipsa de anticorpi (sindromul de imunodeficienta primara, IDP). Printre acestia se numara, de asemenea, pacientii la care lipsa de anticorpi este determinata de un cancer al sangelui (mielom sau leucemie limfoida cronica) sau copiii nascuti cu sindromul imunodeficientei dobandite (sida), care prezinta infectii frecvente. Aceste tipuri de afectiuni se numesc „sindroame de imunodeficienta”, iar tratamentul acestora este denumit „terapie de substitutie”.

• Pacienti cu afectiuni imunitare specifice. Acesti pacienti prezinta un sistem imunitar (sistemul de aparare al organismului) anormal care trebuie reglat. Printre acestia se numara pacienti cu purpura trombocitopenica idiopatica (PTI) care nu au un numar suficient de trombocite si care prezinta un risc crescut de aparitie a sangerarilor, precum si pacienti care prezinta afectiuni specifice (sindromul guillain-barre sau boala kawasaki). Acest tip de tratament este denumit „tratament imunomodulator” (reglare imunitara).

• Pacienti care au suferit un transplant de maduva osoasa. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Kiovig se administreaza de obicei in perfuzie intravenoasa de catre un medic sau o asistenta. Doza si frecventa perfuziilor (cat de des se administreaza) depind de afectiunea tratata. In terapia de substitutie, poate fi necesar ca doza sa fie ajustata in functie de raspunsul pacientilor la tratament. Inainte de administrare, Kiovig poate fi diluat. Pentru informatii complete, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Contraindicatii
Kiovig nu trebuie utilizat la persoanele care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la imunoglobulina umana normala sau la oricare alt ingredient al acestui medicament si nici la pacientii care sunt alergici la alte tipuri de imunoglobulina, in special daca au insuficienta (niveluri foarte scazute) de imunoglobulina a (iga) si daca au dezvoltat anticorpi impotriva iga.

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Kiovig (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt cefaleea si pirexia (febra). Unele efecte secundare pot aparea cu o probabilitate mai mare la utilizarea unei rate mai mari de perfuzare, la pacientii cu niveluri scazute ale imunoglobulinei sau la pacientii care nu au primit anterior Kiovig sau care nu l-au primit o perioada lunga de timp. Pentru lista completa a tututor efectelor secundare raportate asociate cu Kiovig, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Esentialul despre artrita reumatoida juvenila Esentialul despre artrita reumatoida...

  Artrita reumatoida juvenila se manifesta prin aparitia unor umflaturi dureroase in zona articulatiilor. De obicei incepe inainte de varsta de 16 ani. Simptomele pot aparea la copii si la bebelusi. Artirta reumatoida juvenila este cea mai frecventa forma de artrita in...citeste mai mult

 • Exista vreo legatura intre masa musculara si riscul de boli cardiovasculare Exista vreo legatura intre masa...

  Corpul uman are peste 600 de muschi, acestia reprezentand aproximativ 40% din greutatea corporala. Masa musculara este foarte importanta, avand numeroase functii in organism. De la puterea fizica a corpului si pana la functionarea unor organe importante, muschii sunt...citeste mai mult

 • Remedii naturale pentru a scapa rapid de cosuri Remedii naturale pentru a scapa rapid...

  Cosurile reprezinta o problema uzuala pe care oamenii de toate varstele o pot avea la un moment dat. Atunci cand va veti confrunta cu aparitia mai multor cosuri, veti dori sa stiti cum sa scapati rapid de ele. Desi nu puteti elimina cosurile complet intr-o singura zi,...citeste mai mult

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter