Clickmed
programare rapida la medic

Helicocin, comprimate filmate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Helicocin, comprimate filmate

Ce este Helicocin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Cu Helicocin este posibila eradicarea Helicobacter pylori din mucoasa gastrica. In consecinta, preparatul este indicat in tratamentul gastritelor cronice acutizate induse de Helicobacter pylori, in combinatie cu un agent antiulceros conventional pentru tratamentul etiologic al recurentelor ulcerului duodenal cronic sau al "bolii ulceroase".

Mod de administrare

Comprimatele se administreaza pe stomacul gol sau in timpul mesei cu o cantitate suficienta de lichid. Pentru facilitarea administrarii, blisterul contine un comprimat de amoxicilina alaturat unui comprimat de metronidazol, fiind marcate cu dimineata, pranz, seara.

Posologie: Un comprimat oval (750 mg amoxicilina) si un comprimat rotund (500 mg metronidazol) trebuie administrate de trei ori pe zi timp de 12 zile. Cele 2 comprimate trebuie luate una dupa cealalta (dimineata, pranz, seara). Aceasta posologie a Helicocinului nu este indicata pacientilor sub 18 ani. Dozele de amoxicilina si metronidazol trebuie reduse in cazul prezentei unui grad avansat de insuficienta renala (clearance creatinina mai mic de 30 ml/min) si in caz de insuficienta renala.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la metronidazol sau la amoxicilina sau la derivati de nitromidazoli si peniciline,
-boli acute ale sistemului nervos central,
- discrazii sanguine, consumul de alcool in timpul tratamentului,
- sarcina, alaptare.

Interactiuni medicamentoase

Amoxicilina: rar efectul anticonceptionalelor orale poate fi diminuat. Administrarea concomitenta de antiacide reduce absorbtia de amoxicilina. Metronidazol: dupa consumul de alcool pot aparea manifestari similare antalcoolului. Metronidazol potenteaza efectul anticoagulant al warfarinei.

Reactii adverse posibile

Tract gastrointestinal: greata, diaree, inapetenta, varsaturi, constipatie; Cavitate bucala si nazala: glosita, stomatita, datorita metronidazolului poate aparea un gust metalic, neplacut, uscaciunea gurii, limba incarcata si obstructie nazala; Ficat: hepatita in cazuri rare; Reactii de hipersensibilitate: sistem nervos (riscul manifestarilor neurotoxice este crescut in cazul concentratiilor plasmatice crescute de amoxicilina, in mod particular la pacientii cu epilepsie sau meningita si in insuficienta renala, rar cefalee si oboseala in cazuri rare dupa tratament prelungit cu doze ridicate de metronidazol s-au observat tulburari ale sistemului nervos central si neuropatii periferice); Parametrii hematologici si serici: in cazuri izolate datorita amoxicilinei o usoara crestere a transaminazelor serice, datorita tratamentului cu metronidazol pot aparea neutropenie, trombocitopenie si anemie aplastica.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 comprimat filmat (oval), contine 750 mg amoxicilina, 1 comprimat filmat (rotund) contine 500 mg metronidazol.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate

    In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • HELICOBACTER PYLORI

    Buna ziua , ce-mi puteti spune despre HELICOBACTER PYLORI , si care sunt remediile.

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter