Clickmed
programare rapida la medic

Duoneb, solutie inhalatorie

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Duoneb, solutie inhalatorie

Actiune terapeutica
Agent blocant colinergic si simpatomimetic. tratamentul bpoc la pacientii sub tratament cu aerosoli bronhodilatatori, ce necesita un al doilea bronhodilatator.

Contraindicatii
Istoric de hipersensibilitate la lecitina din soia sau la produse inrudite cu soia (de ex. alune, fasole). lactatia.

Precautii
Utilizati cu prudenta la cei cu tulburari cardiovasculare, in special insuficienta coronariana, tulburari cardiace, hipertensiune. Folositi cu precautie la pacientii cu unghi inchis, hipertrofie de prostata, obstructie de vezica urinara, tulburari convulsive, hipertiroidism, diabet zaharat, la cei cu raspuns anormal la amine simpatomimetice, boli renale si hepatice. Eficacitatea administrarii la copii nu a fost determinata. Tubul de aerosoli contine cantitatea de medicament suficienta pentru 200 de inhalari. Pastrati Combivent la 15-30°C, ferit de umezeala. Inainte de utilizare, flaconul trebuie pastrat la temperatura camerei. Pastrati DuoNeb la 2-25°C, ferit de lumina soarelui.
Observatii pentru pacient – familie
Administrati medicamentul conform prescriptiei, nu schimbati dozele sau firma producatoare. Evitati umiditatea excesiva; inainte de utilizare, pastrati flaconul la temperature camerei. Agitati inainte de intrebuintare; spalati piesele inainte si dupa utilizare. Testati flaconul inainte de utilizare sau daca acest nu a mai fost folosit in ultimile 24 h. Anuntati orice modificare a simptomatologiei sau lipsa raspunsului. Evitati contactul cu ochii; anuntati tulburarile de vedere sau iritatiile oculare. Medicamentul nu se utilizeaza in criza deoarece efectul sau se instaleaza in 15 min. Opriti fumatul pentru o mai buna functionare a plamanilor si pentru a preveni o eventuala agravare a bolii. Evaluarea si controlul terapiei
Stabiliti alergia la soia sau alune. Evaluati frecventa simptomelor, beneficiul terapiei, examenele de laborator. Monitorizati hemoleucograma, radiologic, zgomotele cardiace si respiratia.

Reactii adverse
Respirator   - bronhospasm paradoxal, bronsita, dispnee, tuse, faringita, infectii de cai respiratorii superioare, sinuzita, rinita, pneumonie.
Cardio-vasculare - modificarea ECG, inclusiv modificarea undelor T, prelungirea intervalului QT, subdenivelarea segmentului ST, aritmii, palpitatii, tahicardie, angina, hipertensiune.
Reactii alergice imediate - urticarie, angioedem, bronhospasm, anafilaxie, edem orofaringian.
Sistemic - cefalee, dureri, durere toracica, edeme, fatigabilitate.
Gastro-intestinale - greturi si varsaturi, gura uscata, diaree, dispepsie.
SNC - ameteli, nervozitate, parestezii, tremor, disfonie, insomnie.
Altele - artralgii, tuse productiva, pervertirea gustului, infectii ale tractului urinar, disurie.

Mod de administrare
Aerosol -Se administreaza cate 2 inhalari la intervale de 6 h, fara a depasi 12 inhalari/zi.
Solutie inhalatorie - O fiola de 3 mL de 4 ori/zi administrata prin nebulizare; la nevoie se mai pot administra inca 2 doze de 3 mL pe zi.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter