Decaris, comprimate

Prospect Decaris, comprimate

Ce este Decaris si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

DECARIS face parte din grupa antinematode, derivati de imidazotiazol; are actiune vermicida prin paralizia musculaturii viermilor intestinali.

DECARIS este indicat in infestari cu: Ascaris lumbricoides, Necator americanus, Strongyloides stercocalis, Trichostrongylus colubriformis si Ankylostoma duodenale.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna DECARIS exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Comprimatele de 150 mg sunt contraindicate copiilor. Adulti: 1 comprimat de 150 mg in doza unica.

Copii: 2,5 mg/kg corp, sub forma comprimatelor de 50 mg. Aceasta inseamna 25-50 mg (1/2-1 comprimat) copiilor avand varsta de 3-6 ani si 50-100 mg (1-2 comprimate) celor de 6-14 ani, in doza unica.

Este preferabil ca administrarea medicamentului sa se faca seara, la culcare. La nevoie, tratamentul se va repeta dupa o pauza de 14 zile.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din DECARIS

In cazul utilizarii unei doze mai mari de DECARIS adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati DECARIS

- daca sunteti alergic la levamisol sau la oricare din excipientii medicamentului.

- daca alaptati.

- daca pacientul este un copil sub 6 ani (datorita formei farmaceutice inadecvate).

Precautii

Aveti grija deosebita cand utilizati DECARIS

Deoarece DECARIS 150 mg, comprimate contine lactoza, pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza, nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

Prezenta colorantului Sunset Zellow FCF, FD&C Zellow Nr.6 (E110) poate provoca reactii de hipersensibilitate, inclusiv astm.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Se va evita administrarea concomitenta a levamisolului cu: mebendazol, substante lipofilice (cloroform, eter, tetracloretilena), substante care pot afecta hematopoieza.

Utilizarea DECARIS cu alimente si bauturi

Se va evita consumul de bauturi alcoolice in timpul administrarii tratamentului cu levamisol si inca 24 de ore dupa terminarea lui.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Sarcina: Nu exista date adecvate privind utilizarea levamisolului la femeile gravide. Riscul potential pentru om este necunoscut. Se va administra cu prudenta in sarcina, numai daca este absolut necesar, dupa analiza de catre medic a raportului risc potential fetal/beneficiu matern.

Alaptarea: principiul activ trece in laptele matern, nu este indicata administrarea levamisolul la mamele care alapteaza.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

In primele 3-4 saptamani de la administrare, DECARIS poate influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale DECARIS

Deoarece medicamentul contine zahar si lactoza, administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, sindrom de malabsorbtie a glucozei, galactozei, fructozei sau deficit de lactaza, sucraza – isomaltaza.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, DECARIS poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Au fost raportate urmatoarele efecte adverse in urma utilizarii levamisolului: greata, varsaturi, cefalle, diaree. Dupa tratament, pot aparea simptome ale sistemului nervos central (uneori encefalopatie). La doze mai mari de tratament sau in tratamente repetate, se pot instala leucopenia, agranulocitoza, eritemul tegumentar, nefropatia.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Decaris

A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati DECARIS dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

DECARIS 50 mg, comprimate

-Substanta activa este levamisol 50 mg sub forma de clorhidrat de levamisol 59 mg.

-Celelalte componente sunt: amidon de porumb, zaharina sodica, povidona K-90, talc, aroma de caise

"Apricot Glavour Permaseal 75731-31", stearat de magneziu, Sunset Yellow FCF, FD&C Yellow Nr.

6 (E110).

DECARIS 150 mg, comprimate

-Substanta activa este levamisol 150 mg sub forma de clorhidrat de levamisol 177 mg.

-Celelalte componente sunt: amidon de porumb, zahar, povidona K-90, talc, lactoza monohidrat, stearat de magneziu.

Ambalaj

DECARIS 50 mg, comprimate se prezinta sub forma de comprimate de culoare orange-deschis, rotunde, aplatizate, cu diametrul de 7 mm, avand gravat pe o fata doua santuri mediane in forma "X", cu un miros caracteristic slab de aroma de caise; suprafata in sectiune a comprimatului prezinta aceeasi coloratie orange-deschis.

DECARIS 150 mg, comprimate se prezinta sub forma de comprimate de culoare aproape alba, rotunde, aplatizate, cu diametrul de 9 mm, avand gravat pe una din fete "Decaris 150".

DECARIS 50 mg, comprimate: cutie cu un blister din PVC/Al a cate 2 comprimate. DECARIS 150 mg, comprimate: cutie cu un blister din PVC/Al a cate 1 comprimat.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Gedeon Richter Romania SA,

Str. Cuza-Voda nr. 99-105, Targu-Mures, Romania

Acest prospect a fost aprobat in Decembrie, 2006

eficienta
22 voturi
efecte secundare
18 voturi
pret medicament
40 voturi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Concentrat de sanatate intr-un singur...

  Micronutrientii (vitamine, minerale si oligoelemente) joaca un rol deosebit in organismul nostru: ele sunt absolut necesare pentru functionarea corespunzatoare a mai multor enzime, pentru buna desfasurare a proceselor celulare, precum si pentru functionarea corecta a...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

 • Suplimentele nutritionale Suplimentele nutritionale

  Generalitati Desi in ziua de azi nu am ajuns sa substituim alimentele cu nutrienti comprimati, asa cum profeteau povestirile stiintifico-fantastice ale secolului XX, tot mai multi oameni recurg la suplimente urmarind, de regula, sa isi amplifice capacitatile...citeste mai mult

 • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

  Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului specialist....citeste mai mult

Comunitate

 • Ascaris IgG pozitiv 0,415

  Buna ziua , am facut din proprie initiativa Ascaris IgG si a iesit pozitiv 0,415 , am urmat cu decaris si ma aflu in acelasi stadiu - ameteli dureri de cap , frisoane uneori febra , diaree, ce as putea sa mai iau sau sa fac , simt in dreapta sub coaste un fel de junghi ma gandesc nu cumva vre-un...

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK