Decaris, comprimate

Prospect Decaris, comprimate

Compozitie

Comprimate a 50 mg sau 150 mg levamisol sub forma de sare clorhidrica.

Indicatii

Infestari cu: ascaris lumbricoides, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Trichostrongylus colubriformis si Ankylostoma duodenale.

Doze si mod de administrare

Comprimatele de 150 mg sunt contraindicate copiilor!
Adulti: 1 comprimat de 150 mg in doza unica.
Copii: 2,5 mg/kg corp, sub forma comprimatelor de 50 mg. Aceasta inseamna 25-50 mg (1/2-1 comprimat) copiilor avand varsta de 3-6 ani si 50-100 mg (1-2 comprimate) celor de 6-14 ani, in doza unica.
Este preferabil ca administrarea medicamentului sa se faca seara, la culcare. La nevoie, tratamentul se va repeta dupa o pauza de 14 zile.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din DECARIS

In cazul utilizarii unei doze mai mari de DECARIS adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Contraindicatii

Alaptare - principiul activ trece in laptele matern. Se va administra cu prudenta in sarcina si la copiii sub 3 ani.

Interactiuni medicamentoase

Se va evita administrarea concomitenta cu: mebendazol (toxicitate crescuta); substante lipofile (toxicitate crescuta).

Masuri de precautie

Se va evita consumul de bauturi alcoolice in timpul tratamentului si inca 24 ore dupa terminarea lui. Timp de 3-4 saptamani de la administrarea medicamentului (perioada se va stabili individual), se vor evita conducerea vehiculelor sau efectuarea unor munci periculoase, comportand iminenta de accident.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Sarcina: Nu exista date adecvate privind utilizarea levamisolului la femeile gravide. Riscul potential pentru om este necunoscut. Se va administra cu prudenta in sarcina, numai daca este absolut necesar, dupa analiza de catre medic a raportului risc potential fetal/beneficiu matern.
Alaptarea: principiul activ trece in laptele matern, nu este indicata administrarea levamisolul la mamele care alapteaza.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, DECARIS poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Au fost raportate urmatoarele efecte adverse in urma utilizarii levamisolului: greata, varsaturi, cefalle, diaree. Dupa tratament, pot aparea simptome ale sistemului nervos central (uneori encefalopatie). La doze mai mari de tratament sau in tratamente repetate, se pot instala leucopenia, agranulocitoza, eritemul tegumentar, nefropatia.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

eficienta
22 voturi
efecte secundare
18 voturi
pret medicament
40 voturi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Concentrat de sanatate intr-un singur...

  Micronutrientii (vitamine, minerale si oligoelemente) joaca un rol deosebit in organismul nostru: ele sunt absolut necesare pentru functionarea corespunzatoare a mai multor enzime, pentru buna desfasurare a proceselor celulare, precum si pentru functionarea corecta a...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

 • Suplimentele nutritionale Suplimentele nutritionale

  Generalitati Desi in ziua de azi nu am ajuns sa substituim alimentele cu nutrienti comprimati, asa cum profeteau povestirile stiintifico-fantastice ale secolului XX, tot mai multi oameni recurg la suplimente urmarind, de regula, sa isi amplifice capacitatile...citeste mai mult

 • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

  Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului specialist....citeste mai mult

Comunitate

 • Ascaris IgG pozitiv 0,415

  Buna ziua , am facut din proprie initiativa Ascaris IgG si a iesit pozitiv 0,415 , am urmat cu decaris si ma aflu in acelasi stadiu - ameteli dureri de cap , frisoane uneori febra , diaree, ce as putea sa mai iau sau sa fac , simt in dreapta sub coaste un fel de junghi ma gandesc nu cumva vre-un...

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK