Debridat, granule pentru suspensie orala

Prospect Debridat, granule pentru suspensie orala

Ce este Debridat si pentru ce se utilizeaza

DEBRIDAT este utilizat in cazul durerii din cadrul bolilor digestive sau biliare. DEBRIDAT este un medicament care corecteaza tulburarile tranzitului gastrointestinal care sunt legate de aceste afectiuni.

Mod de administrare

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti
Flacon de 250 ml
Doza uzuala este de 15 ml, de 3 ori pe zi, masurati cu masura dozatoare. Daca medicul considera necesar, doza poate fi crescuta pana la maximum 15 ml de 6 ori pe zi.

Utilizarea la copii
In cazul copiilor cu varsta sub 5 ani, este de preferat sa se foloseasca flacoanele de 125 ml care sunt mai potrivite pentru utilizarea la aceasta grupa de varsta.

Flacon de 250 ml
Dozele uzuale sunt:
-copii cu varsta sub 6 luni: 2,5 ml de 2-3 ori pe zi, masurati cu masura dozatoare;
-copii cu varsta cuprinsaintre 6 luni si 1 an: 5 ml de 2 ori pe zi, masurati cu masura dozatoare; -copii cu varsta cuprinsaintre 1 si 5 ani: 5 ml de 3 ori pe zi, masurati cu masura dozatoare; -copii cu varsta peste 5 ani: 10 ml de 3 ori pe zi, masurati cu masura dozatoare, adica aproximativ 4,8 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporala, pe zi (4,8 mg/kg si zi).

Suspensia orala se prepara astfel:

Adaugati apa minerala negazoasa sau apa fiarta si racita pana la nivelul marcat pe sticla flaconului, printr-o linie circulara.inchideti flaconul si agitati pana la omogenizarea suspensiei. Se recomanda agitarea flaconuluiinaintea fiecarei administrari.

Flacon de 125 ml

Suspensia orala se prepara astfel:

 • Se introducein flacon apa minerala negazoasa pana la semnul de marcaj de pe flacon..
 • Seinchide flaconul si se agita bine pana se obtine un lichid omogen.
 • Se scoate seringa gradata din ambalajul sau. Seinsurubeaza seringa gradata pe flacon.
 • Se agita flaconulinainte de fiecare utilizare. Se trage cu o mana de piston pana la gradatia corespunzatoare greutatii corporale a copilului, tinand cu cealalta mana de gulerul seringii.
 • Se prinde seringa de guler si se trage traversand dopul, fara a atinge pistonul. Se varsa continutul seringii gradateintr-un biberon, o lingurita sau un pahar pe care copilul trebuie sa-l bea imediat.
 • Se clateste cu grija seringa dozatoare, folosind apa curata. Se pune la loc seringain flacon, introducand-o prin dop.

Doza pentru o administrare este indicatain functie de greutate, pe seringa dozatoare cu gradatii ce corespund numarului de kilograme.

In practica, fiecare gradatie a seringii dozatoare corespunde dozei pentru 1 kg si o administrare: de exemplu, gradatia 10 corespunde dozei pentru o administrare la un copil de 10 kg.

Suspensia orala poate fi administrata ca atare sau amestecata cu un alt lichid (de exemplu, cu apa sau lapte). Seringa dozatoare trebuie spalata cu atentie dupa fiecareintrebuintare.

Daca aveti impresia ca efectul DEBRIDAT este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului sau farmacistului.

Daca luati mai mult DEBRIDAT decat trebuie
Daca luati mai multa suspensie orala decat v-a fost prescris (sau daca altcineva ia suspensia dumneavoastra), solicitati imediat consult medical sau adresati-va imediat celei mai apropiate unitati medicale.

Daca uitati sa luati DEBRIDAT
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati DEBRIDAT
Daca aveti oriceintrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Daca sunteti alergic la trimebutina sau la oricare dintre celelate componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Acest medicament contine zahar si colorant Galben amurg (E 110)

Pentru copiii cu varsta peste 5 ani, acest medicament contine 6 g zahar/doza. Pentru adulti, acest medicament contine 9 g zahar/doza. Acest lucru trebuie avutin vedere la pacientii cu diabet zaharat.

Utilizarea acestui medicament nu este recomandatain cazul pacientilor care prezinta intoleranta la fructoza, sindrom de malabsorbtie la glucoza si galactoza sau insuficienta a zaharazei- izomaltazei (boli ereditare rare).

Colorantul Galben amurg (E110) poate provoca reactii alergice.

Interactiuni
Desi nu a fost observata nici o interactiuneintre Debridat si alte medicamente luatein acelasi timp va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

Debridat impreuna cu alimente si bauturi

Debridat poate fi luatin timpul meselor sau independent de acestea.

Sarcina si alaptarea

Debridat nu trebuie luatin timpul sarcinii, mai alesin primul trimestru, decat la indicatia medicului.

Debridat poate fi administratin perioada de alaptare.

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandariinainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Rareori, au fost observate reactii la nivelul pielii.

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionatein acest prospect.

Cum se pastreaza Debridat

Nu lasati acest medicament la vederea siindemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirareinscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Suspensia reconstituita se pastreaza maximum 4 saptamani. A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere.intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Ce contine Debridat
Substanta activa este maleatul de trimebutina. 100 g granule pentru suspensie orala contin ntrimebutina 0,787 g. 5 ml de solutie reconstituita contin trimebutina 24 mg.
Celelalte componente sunt: polisorbat 80, aroma naturala de portocale (ulei esential de portocale pe suport de guma arabica), zahar, colorant Galben amurg (E 110).
Flacon de 125 ml: contine 76,25 g granule pentru suspensie orala si o seringa dozatoare gradata.

Cum arata Debridat si continutul ambalajului
Cutie cu un flacon de 125 ml din sticla bruna cu un capac de aluminiu. Flaconul contine 76,25 g granule de culoare portocalie, cu miros de portocala, pentru suspensie orala si o seringa dozatoare gradata. Capacul de aluminiu este fixat cu un sigiliu din polietilena si prevazut cu un inel de siguranta.
Suspensia reconstituita este siropoasa, opalescenta, de culoare portocalie, cu miros de portocale.

Fabricantul
FARMEA
10, rue Bouche Thomas, ZAC Sud d’Orgemont, 49007 Angers
Franta.

eficienta
117 voturi
efecte secundare
46 voturi
pret medicament
107 voturi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Informatii despre sanatatea orala Informatii despre sanatatea orala

  Generalitati Sanatatea orala se refera la gura, care include dintii, gingiile, maxilarul si tesuturile adiacente. Grija pentru sanatatea orala poate preveni aparitia afectiunilor orale, mai ales ca nivelul starii de sanatate orala poate influenta sanatatea intregului...citeste mai mult

 • Vaccinarea antipoliomielita (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Vaccinarea antipoliomielita...

  Generalitati Vaccinul antipoliomielitic viu atenuat (VPOT) Vaccinarea antipoliomielita face parte din programul narional de imunizari. Profilaxia poliomielitei se face cu doua tipuri de vaccin: un vaccin cu administrare orala (VPOT) si unul cu administrare...citeste mai mult

 • Tu stii sa te speli corect pe dinti? Reguli esentiale pentru o igiena orala sanatoasa Tu stii sa te speli corect pe dinti?...

  Igiena orala nu inseamna doar periajul dintilor dimineata si seara. Curatarea corecta a danturii presupune mai multe aspecte. Nerespectarea lor duce adesea la aparitia cariilor si, in timp, la afectiuni dentare mai grave, precum gingivita sau, mai rau, parodontoza....citeste mai mult

 • Cancerul oral Cancerul oral

  Generalitati Cancerul oral este un subtip al cancerului capului si gatului si se poate dezvolta in orice zona a cavitatii orale sau orofaringiene. Cel mai des cancerul oral debuteaza la nivelul limbii sau a planseului bucal. Aproape toate cazurile de cancer oral sunt...citeste mai mult

Comunitate

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK