Clickmed
programare rapida la medic

Bromhexin 4 berlin chemie, solutie buvabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Bromhexin 4 berlin chemie, solutie buvabila

Ce este Bromhexin 4 Berlin Chemie si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Fluidifiant al secretiilor bronsice in cursul afectiunilor bronho-pulmonare acute si cronice insotite de tulburari in formarea si eliminarea secretiilor bronsice.

Mod de administrare

Daca medicul nu prescrie altfel: Adulti si adolescenti: 16?33 picaturi (8 - 16 mg) de 3 ori pe zi; copii si adolescenti intre 6 si 14 ani si pacienti cu greutate sub 50 kg: 16 picaturi (8 mg) de 3 ori pe zi; copii sub 6 ani: 8 picaturi (4 mg) de 3 ori pe zi. In caz de insuficienta renala sau hepatica doza trebuie redusa sau trebuie crescut intervalul dintre administrari, deoarece exista riscul acumularii hepatice a metabolitilor bromhexinului. Produsul se administreaza dupa mese cu o cantitate suficienta de lichid.

Durata tratamentului este in functie de gravitatea afectiunii. In cazurile mai usoare tratamentul dureaza cateva zile. In afectiunile cronice (ex. bronsita cronica) se poate administra pe perioade mai lungi (saptamani). Nu se va administra Bromhexin BC mai mult de 4-5 zile fara avizul medicului.

La copii sub 2 ani, Bromhexin se va administra numai sub stricta supraveghere medicala.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la Bromhexin sau la oricare din excipienti; in perioada sarcinii si a alaptarii; afectiuni bronsice cu acumulare masiva de secretii (ex. sindrom ciliar malign). Se recomanda prudenta in caz de ulcer gastric sau duodenal.

Precautii

In insuficienta renala severa este posibila acumularea de produsi de degradare ai Bromhexinului rezultati la nivel hepatic.

Reactii adverse posibile

Rar s-au descris tulburari gastrointestinale. Datorita iritatiei gastrice pot sa apara greata, varsaturi, algii abdo-minale, diaree.

Foarte rar s-au constatat cazuri de reactii alergice: rash eritematos, urticarie si edem facial, dispnee, hipertermie cu frisoane. Se cunoaste un caz unic de soc anafilactic.

Aparitia reactiilor alergice impune intreruperea tratamentului si anuntarea medicului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Infectia cu Helicobacter pylori Infectia cu Helicobacter pylori

    Definitie Infectia cauzata de Helicobacter pylori (H. pylori) apare ca urmare a colonizarii bacteriene a stomacului si portiunii initiale a intestinului subtire. Actualmente se presupune ca bacteria Helicobacter pylori este prezenta la aproximativ jumatate din...citeste mai mult

  • 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor 4 solutii pentru un somn lung si...

    Generalitati Multi oameni sunt chinuiti de insomnii, de faptul ca indiferent de ora din noapte nu pot sa adoarma. Iata cateva solutii la cele mai frecvent intalnite tulburari de somn. Va treziti in mijlocul noptii, fara nici un motiv Multi oameni de toate...citeste mai mult

  • 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale 10 solutii eficiente pentru...

    Generalitati Combaterea congestiei nazale devine o necesitate in sezonul rece, cand gripa si raceala afecteaza o buna parte a populatiei. Dificultatea de a respira poate fi indusa si de o alergie, cand membranele nazale se umfla din pricina vaselor de sange...citeste mai mult

  • 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi 6 solutii anti-imbatranire...

    Generalitati In plina evolutie tehnologica si medicala, solutiile anti-imbatranire sunt tot mai numeroase si mai accesibile. Medicii dermatologi chiar incurajeaza utilizarea de produse si metode care pot intarzia aparitia semnelor premature de imbatranire si chiar...citeste mai mult

Comunitate

  • Tuse?

    Bună seara!De 6 zile iau bromhexin și elimin foarte multa sputa e normal?Multumesc!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter