Bisotens, comprimate filmate

Publicat la data de: 29 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2018

Informatii prospect Bisotens, comprimate filmate

Ce este Bisotens si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Bisotens face parte din grupul de medicamente cunoscute sub denumirea de betablocante selective. Betablocantele actioneaza la nivelul inimii si sistemului circulator (artere si vene), prin blocarea numai a anumitor impulsuri.

Bisotens este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale si al durerii in piept cunoscuta sub numele de angina pectorala.

Mod de administrare

Luati intotdeauna Bisotens exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este de 10 mg bisoprolol pe zi. Tratamentul se incepe prin administrarea dozei de 5 mg bisoprolol pe zi. Daca este necesar aceasta doza poate fi crescuta treptat pana la maximum 20 mg bisoprolol pe zi. Tratamentul cu bisoprolol nu trebuie intrerupt brusc ci treptat prin reducerea dozelor.

Comprimatele filmate trebuie inghitite intregi cu o cantitate suficienta de lichid, de preferat in acelasi moment al zilei.

Daca luati mai mult decat trebuie din Bisotens

Daca luati mai mult decat trebuie din Bisotens adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti imediat la camera de garda a celui mai apropiat spital. Luati cu dumneavoastra ambalajul medicamentului si comprimatele ramase.

Daca uitati sa luati Bisotens

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca incetati sa luati Bisotens

Nu trebuie sa intrerupeti brusc tratamentul cu bisoprolol. Adresati-va medicului dumneavoastra care va va spune modul in care puteti intrerupe treptat tratamentul dumneavoastra.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu luati Bisotens

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la bisoprolol sau la oricare dintre celelalte componente ale Bisotens.
- daca suferiti de insuficienta cardiaca agravata recent sau daca organismul dumneavoastra retine apa in cantitati mari si vi s-au administrat intravenos medicamente care va ajuta inima sa functioneze
daca tensiunea dumneavoastra arteriala are valori foarte scazute (tensiune arteriala sistolica sub 100 mm Hg)
- daca suferiti de forme severe de astm bronsic sau alte boli pulmonare (bronhopneumopatie cronica obstructiva)
- daca suferiti de boli de conducere ale impulsurilor la nivelul inimii (bloc atrio-ventricular de gradul II sau III, sindromul sinusului bolnav, bloc sino-atrial, scaderea frecventei cardiace sub 60 batai/minut inainte de inceperea tratamentului) sau tulburari severe ale circulatiei periferice (arteriopatie obstructiva in stadiu avansat, sindrom Raynaud)
- daca aveti o tumoare a glandei suprarenale (feocromocitom) care determina crize de hipertensiune arteriala si nu efectuati tratament pentru aceasta
- daca suferiti de anumite afectiuni numite soc cardiogen sau acidoza metabolica.

Precautii

Aveti grija deosebita cand utilizati Bisotens

- daca inima dumneavoastra bate mai rar (sub 55 batai/minut)
- daca medicul dumneavoastra v-a spus ca suferiti de alte boli ale inimii (angina Prinzmetal)
- daca suferiti de afectiuni ale ficatului, rinichilor, sau tiroidei
- daca suferiti de diabet zaharat
- daca aveti varsta peste 65 ani
- daca efectuati tratament pentru desensibilizare la substantele care va provoaca alergii
suferiti de o afectiune a pielii numita psoriazis
sunteti sportiv (bisoprololul poate determina rezultate pozitive ale testelor anti-doping)
- daca urmeaza sa vi se efectueze o interventie chirurgicala. in acest caz trebuie sa avertizati medicul anestezist ca luati bisoprolol cu cel putin 48 ore inaintea efectuarii interventiei chirurgicale.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu se recomanda asocierea bisoprololului cu antagonisti ai calciului (verapamil, diltiazem), clonidina, inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, cu exceptia IMAO-B).

Se recomanda administrarea cu precautie a bisoprololului in asociere cu: alti antagonisti ai calciului (dihidropiridine), antiaritmice din clasa I si III (chinidina, disopiramida, amiodarona), derivati de ergotamina, parasimpatomimetice si alte betablocante (inclusiv cele din componenta picaturilor oftalmice), insuline sau antidiabetice orale, anestezice, glicozide digitalice, inhibitori ai sintezei postaglandinelor, simpatomimetice, antidepresive triciclice, barbiturice, fenotiazide, alte antidepresive, rifampicina, mefloquina.

Folosirea Bisotens cu alimente si bauturi

Nu se cunosc interactiuni intre bisoprolol si alimente. Alcoolul etilic poate amplifica unele reactii adverse ale bisoprololului. De aceea, nu trebuie sa consumati bauturi care contin alcool etilic in timpul tratamentului cu bisoprolol.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Bisoprololul nu trebuie utilizat in timpul sarcinii decat daca este absolut necesar. Alaptarea nu este recomandata in timpul tratamentului cu bisoprolol.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Acest medicament poate determina reactii adverse care afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bisotens poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Pentru exprimarea frecventei de aparitie s-a utilizat urmatoarea conventie:

- foarte frecvente (>1/10);
- frecvente (>1/100, - mai putin frecvente (>1/1000, - rare (>1/10000, - foarte rare (

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • 1+1 CADOU! Energie si pofta de viata 1+1 CADOU! Energie si pofta de viata

  Un mar azi si o portocala maine nu inseamna vitaminizare, iar efectul placebo nu functioneaza in acest caz. Carentele de vitamine ne afecteaza intregul organism si se manifesta adesea prin oboseala, lipsa de energie, piele lipsita de stralucire, par tern. 1....citeste mai mult

 • Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Concentrat de sanatate intr-un singur...

  Micronutrientii (vitamine, minerale si oligoelemente) joaca un rol deosebit in organismul nostru: ele sunt absolut necesare pentru functionarea corespunzatoare a mai multor enzime, pentru buna desfasurare a proceselor celulare, precum si pentru functionarea corecta a...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

 • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

  Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

Comunitate

 • gusa polinodulara

  de prin ianuarie am o apasare in piept,obosesc,cateodata imi amorteste mana stg.am facut ekg-uri cica nu este nimic,tensiunea un pic mare...in inuarie 18 cu 9 cea mai mare,in rest 17 cu 10,16 cu 10 15 cu 9...am avut si 10 cu 6.am fost la diversi medici,mi-au dat captopril,tertensiv...vazand ca...

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter