Clickmed
programare rapida la medic

Alergorom, picaturi oftalmice/nazale, solutie

Publicat la data de: 18 Octombrie 2016 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Alergorom, picaturi oftalmice/nazale, solutie

Ce este Alergorom si pentru ce se utilizeaza

Alergorom picaturi oftalmice/nazale este indicat in tratamentul simptomatic sau profilactic al afectiunilor oftalmice de cauza alergica si in tratamentul rinitelor alergice sezoniere sau perene usoare pana la moderate.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Alergorom exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala recomandata in administrarea oftalmica este de 1 picatura in fiecare ochi de 4-6 ori pe zi iar in administrare nazala este de 1 picatura in fiecare nara de 4 ori pe zi. Dupa ameliorarea simptomelor, doza poate fi scazuta, prin prelungirea intervalului dintre administrari. Nu modificati doza administrata fara sa va adresati in prealabil medicului dumneavoastra.

Se recomanda continuarea tratamentului pana la disparitia completa a simptomelor.

Tratamentul profilactic al rinitei alergice sezoniere trebuie sa inceapa cu 2-3 saptamani inainte de expunerea la alergeni si trebuie sa continue pe tot parcursul sezonului.

In general, efectul tratamentului poate fi observat dupa 7 zile in cazul rinitelor alergice sezoniere si pana la 4 saptamani in rinita alergica perena. Medicul dumneavoastra va va consulta in aceasta perioada pentru a vedea cum raspundeti la tratament.

Instructiuni de utilizare

  • Inainte de administrarea picaturilor, spalati-va pe maini.
  • Cand administrati picaturile, nu atingeti cu varful picuratorului ochii, zona din jurul ochilor sau interiorul narilor. Picuratorul se poate contamina cu bacterii care pot produce suprainfectari ale ochilor sau nasului, care pot determina afectiuni grave. Pentru a evita orice fel de contaminare, nu atingeti cu picuratorul nici un fel de suprafete.
  • Nu utilizati acelasi flacon pentru aplicare nazala si oftalmica.
  • Inchideti flaconul dupa utilizare.
  • Daca folositi Alergorom impreuna cu alte picaturi oftalmice, pastrati un interval de cel putin 15 minute intre administrari.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Alergorom, picaturi oftalmologice
Daca ati pus in ochi mai mult de o picatura, clatiti ochiul cu apa calda. Nu va mai administrati alta picatura inaintea celei care urmeaza in mod obisnuit.

Daca va administrati nazal mai mult decat trebuie, poate sa apara iritatie mucoasei nasului. In acest caz adresati-va medicului dumneavoastra.

Daca uitati sa utilizati Alergorom
Daca ati uitat sa utilizati Alergorom, utilizati doza imediat ce v-ati adus aminte si apoi urmati tratamentul in mod obisnuit, la orele stabilite. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza omisa.

Daca incetati sa utilizati Alergorom
Continuati tratamentul cu Alergorom atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra. Daca doriti sa opriti tratamentul, adresati-va in prealabil medicului dumneavoastra.

Atentionari si precautii

Nu utilizati Alergorom: daca sunteti alergic (hipersensibil) la cromoglicatul de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Alergorom.

Aveti grija deosebita cand utilizati Alergorom

  • daca in timpul tratamentului cu cromoglicat de sodiu vi se efectueaza o operatie, suferiti un traumatism sau prezentati o infectie la nivelul ochiului, trebuie sa cereti sfatul medicului oftalmolog cu privire la continuarea tratamentului cu cromoglicat de sodiu
  • in cazul in care simptomele persista, trebuie sa il informati pe medicul dumneavoastra oftalmolog care va reevalua tratamentul
  • daca aveti astm bronsic, pentru a preveni aparitia unui episod acut, tratamentul cu Alergorom trebuie intrerupt treptat, pe o perioada de cel putin o saptamana
  • in caz de inflamatii la nivelul ochiului si in conjunctivita alergica, medicul oftalmolog va decide daca puteti utiliza lentile de contact.

Interactiuni medicamentoase
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Daca utilizati si alte solutii oftalmice, pastrati un interval de cel putin 15 minute intre instilatii.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Daca sunteti gravida, ati putea sa ramaneti gravid sau alaptati, intrebati-l pe medical dumneavoastra daca puteti sa utilizati Alergorom.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Dupa administrare oftalmica, Alergorom poate produce tulburari de vedere usoare. Ca urmare, inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, trebuie sa asteptati pana ce tulburarile de vedere (vederea incetosata) dispar.

Alergorom administrat nazal nu va afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Alergorom
Una dintre componentele Alergorom este clorura de benzalconiu.

Administrare oftalmica
Clorura de benzalconiu poate provoca iritatie oculara. Evitati contactul cu lentilele de contact moi. indepartati lentilele de contact inainte de administrare si asteptati cel putin 15 minute inainte de a le pune la loc. Se cunoaste faptul ca poate produce decolorarea lentilelor de contact moi.

Administrare nazala
Clorura de benzalconiu este iritanta si poate provoca reactii adverse la nivelul pielii.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Alergorom poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, folosind urmatoarea conventie:

foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);
frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 persoane);
mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 persoane);
rare (apar la mai putin de 1 din 1000 persoane);
foarte rare (apar la mai putin de 1 din 10000 persoane);
cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile);

Administrare oftalmica
Tulburari oculare

Rare: senzatii de arsura sau corp strain in ochi, inflamati la nivelul ochiului, inrosirea albului ochilor, uscaciunea ochilor sau, dimpotriva, lacrimare puternica, mancarime.

Administrare nazala
Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale

Mai putin frecvente: iritare a mucoasei nasului, durere de cap

Cu frecventa necunoscuta: sangerare din nas, ulceratii ale mucoasei nasului, tuse, stranut, insuficienta respiratorie

Tulburari generale si la nivelul locului de administrare

Mai putin frecvente: modificari ale gustului, durere de cap Cu frecventa necunoscuta: inflamatie a limbii

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Alergorom

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Alergorom dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe flacon. A nu se utiliza mai mult de 28 de zile de la prima deschidere a flaconului.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original. A se tine flaconul bine inchis.

Informatii suplimentare

Compozitie
Substantanta activa este cromoglicatul de sodiu. Fiecare mililitru picaturi oftalmice/nazale solutie contine cromoglicat de sodiu 20 mg. Un mililitru picaturi oftalmice/nazale solutie contine 29 picaturi.

Celelalte componente sunt: clorura de benzalconiu, fosfat disodic dodecahidrat, dihidrogenofosfat de sodiu monohidrat, polisorbat 80, sorbitol lichid necristalizabil, edetat de sodiu dihidrat, apa purificata

Ambalaj
Alergorom se prezinta sub forma de picaturi oftalmice/nazale, solutie. Solutia este limpede sau usor opalescenta, incolora sau de culoare galbuie cu tenta bruna, practic lipsita de impuritati vizibile.

Alergorom este disponibil in cutii cu un flacon din PEJD, prevazut cu aplicator pentru picurarr din PEJD si capac din PEiD, care contine 10 ml picaturi oftalmice/nazale.

Fabricantul
S.C. Rompharm S.R.L.
Str. Eroilor, nr. 1A, Otopeni, cod 075100, jud. Ilfov, Romania

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Infectiile herpetice oculare Infectiile herpetice oculare

    Ce reprezinta infectiile herpetice oculare? Infectiile herpetice sunt afectiuni de natura virala, recurente, cauzate de agenti patogeni precum Virusul Herpes Simplex neurotrop (HSV) tipurile 1 si 2. Tipul 1 HSV afecteaza preponderent extremitatea superioara a...citeste mai mult

  • Cum sa facem fata alergiilor verii Cum sa facem fata alergiilor verii

    Generalitati Desi cei mai multi dintre noi asteptam cu entuziasm vara, pentru a ne bucura de vremea calda, de soare si de natura, in general, persoanele alergice sunt foarte rezervate. Ele privesc vara din alta perspectiva. Pentru ele, sezonul cald nu inseamna altceva...citeste mai mult

  • Cum sa ne protejam de alergiile toamnei? Cum sa ne protejam de alergiile toamnei?

    Generalitati Desi florile nu mai infloresc, iar iarba nu mai poate face “ravagii”, desi aerul a devenit rece, iar praful verii este spalat de ploile de toamna, persoanele care se confrunta cu alergii sezoniere nu pot spune ca au scapat de pericole nici in...citeste mai mult

  • Trahomul – conjunctivita granuloasa Trahomul – conjunctivita granuloasa

    Generalitati Trachomul reprezinta o infectie bacteriana cu localizare oculara determinata de Chlamydia trachomatis. Trachomul este o keratoconjunctivita cronica si una din cele mai importante cauze de morbiditate oculara. Boala se transmite in principal intre copii si...citeste mai mult

Comunitate

  • Cum pot scapa de blefaroconjuctivita alergica si ochi uscati? ?

    Buna ziua. Am blefaroconjuctivita alergica si ochi uscati. Am fost la 4 medici oftalmologi. Am incercat 10 tipuri de lacrimi artificiale, dar de la mai toate faceam alergie, mi se umfla sub ochi. Simptomele mele sunt ochi uscati, mancarime, lacrimare si edeme sub ochi si pleoape putin umflate, nu...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter