Producători
Oferte Speciale
Coş de cumpărături
0 obiecte

vitamina k prospect

Produse Recomandate
28.6 RON Adauga in Cos
MAXI LIFE ULEI BORAGO VITAMINA E 30CPS BUC SINTOFARM
Maxi Life Ulei Borago Vitamina E 30cps Buc Sintofarm

Ulei de Borago +amp; vitamina E30 capsule Caracteristici :O importantÇŽ sursÇŽ de acizi grasi esentiali amp;icirc;n special GLA, Borago este cunoscut sub denumirea populara de amp;ldquo;limba m...


Citeste despre ...

 • VITAMINA A

  Compozitie
  O capsula moale contine vitamina a 15 mg (50000 U.I.) corespunzator la vitamina a palmitat 27,75 mg si excipienti: ulei de soia, gelatina, anhidrisorb 85%, glicerol 85%, p-hidroxibenzoat de etil sare sodica, p-hidroxibenzoat de propil sare sodica.
  Grupa farmacoterapeutica: vitamina a si D, inclusiv combinatii ale vitaminei a cu vitamina d.

  Indicatii
  Tratamentul starilor de hipovitaminoza asociate carentei alimentare, tulburarilor de absorbtie se de depozitare a vitaminei a, manifestate prin adaptare deficitara la intuneric, nictalopie, xeroftalmie, ulceratii corneene, keratomalacie, xeroza cu hipercheratoza foliculara.
  Afectiuni cronice insotite de modificari structurale si functionale ale unor epitelii: ozena, bronsita cronica, stomatita, glosita, gastrita atrofica.

  Doze si mod de administrare
  Copii 8-15 ani: doza zilnica recomandata in hipovitaminoza este de o capsula moale (50000 U.I.); curele se repeta la fiecare 15 zile, pana la refacerea rezervei hepatice normale.
  Adulti si adolescenti: doza recomandata este de o capsula moale de 2 ori pe zi (100000 U.I.), timp de 3 zile, apoi o capsula moale (50000 U.I.) pe zi timp de 15 zile; curele se repeta la fiecare 15 zile, pana la refacerea rezervei hepatice normale.
  Pentru a evita aparitia intoxicatiei cronice nu se va prelungi inutil tratamentul.
  In sindromul de malabsorbtie se administreaza o capsula moale (50000 U.I.) pe zi.
  In conditii de carenta alimentara a vitaminei a asociata cu malabsorbtie se administreaza 4 capsule (200000 U.I.) la fiecare 3-5 luni.

  Contraindicatii
  - hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.
  - tulburari de absorbtie a lipidelor.
  - insuficienta renala.
  - Hipervitaminoza A.
  - Copii cu varsta sub 8 ani (datorita formei farmaceutice si a concentratiei).
  - Malabsorbtie cronica
  - Administrarea concomitenta de medicamente care interfereaza cu absorbtia vitaminei A.

  Masuri de precautie
  In cazul asocierii mai multor produse medicamentoase continand aceasta vitamina, pentru a se evita supradozajul, trebuie sa se tina cont de doza totala de vitamina A.
  Vitamina A 50000 U.I., capsule moi poate provoca reactii alergice (chiar intarziate) datorita continutului in p-hidroxibenzoat de etil sare sodica si p-hidroxibenzoat de propil sare sodica.
  Vitamina A 50000 U.I., capsule moi este contraindicata la pacientii alergici la arahide sau soia datorita continutului in ulei de soia.

  Interactiuni:
  Administrarea concomitenta de neomicina, ulei mineral, colestipol sau colestiramina reduce absorbtia vitaminei A, scazand concentratia plasmatica a acesteia.
  Administrarea contraceptivele orale concomitent cu vitamina a poate creste concentratia plasmatica a acesteia.
  Administrarea concomitenta de vitamina a si etretinat sau isotretinoin creste riscul aparitiei efectelor adverse.
  Tetraciclina administrata concomitent cu vitamina a in doze zilnice de 50000 U.I. (o capsula moale) sau mai mari, poate produce hipertensiune intracraniana benigna.
  Vitamina E faciliteaza absorbtia, depozitarea hepatica si utilizarea hepatica a vitaminei a, reducand toxicitatea acesteia.
  Doze zilnice mari de vitamina A (250000 U.I. – 5 capsule moi) pot contracara efectele de la nivelul osului ale tratamentului cu produse continand calciu, fiind posibila aparitia hipercalcemiei.

  Atentionari speciale:
  Este necesara prudenta la pacientii care prezinta ciroza si alte afectiuni hepatice, inclusiv hepatita virala, insuficienta renala cronica si alcoolism cronic.
  La pacientii cu obstructie biliara sau cu insuficienta a pancreasului exocrin, preparatele orale de vitamina A nu se absorb si in consecinta nu sunt eficace.
  Se evita administrarea in timpul sarcinii si alaptarii.

  Sarcina si alaptarea:
  Studiile la animale au evidentiat efecte toxice asupra functiei de reproducere. Riscul potential la om este necunoscut. La om au fost raportate malformatii in cazul administrarii in timpul sarcinii de doze mari de vitamina A. In concluzie, vitamina A nu va fi administrata in timpul sarcinii decat in caz de carenta grava si nu se va depasi doza zilnica de 100000 U.I. pe zi (2 capsule moi).
  Vitamina A nu se administreaza in timpul alaptarii datorita riscului de supradozaj la nou-nascut.

  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
  Vitamina A nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Reactii adverse
  Administrarea unor doze mari de Vitamina A pe o perioada lunga de timp poate determina aparitia hipervitaminozei a. Reactiile adverse ale hipervitaminozei A sunt: fatigabilitate, iritabilitate, anorexie si pierdere in greutate, greata, varsaturi, stare sub-febrila, hepatosplenomegalie, uscare si descuamare cutanata si a mucoaselor (cheilita, dermatita, descuamare palmo-plantara, stomatita), prurit, alopecie, uscarea parului, anemie, cefalee, hipercalcemie, dureri la nivelul oaselor si articulatiilor, hipertensiune intracraniana, tinitus, tulburari vizuale.citeste mai mult • VITAMINA PP, fiole

  Compozitie Fiole continand nicotinamida 0,10 g/2 ml. Actiune terapeutica Vitamina PP este vitamina antipela-groasa avand o actiune vasodilatatoare cu predominanta periferica. Indicatii Pelagra si toate manifestarile acesteia. lupus eritematos,...citeste mai mult


 • VITAMINA D3, fiole

  Compozitie 1 fiola cu 1 ml de solutie apoasa continand 200 000 U.I. vitamina d3 (colecalciferol). Actiune terapeutica Vitamina liposolubila, provenind din precursori de origine animala si vegetala, vitamina d3 intervine in metabolismul calciului si al...citeste mai mult


 • VITAMINAT, sirop

  Compozitie Vitaminat sirop contine (dupa ce se amesteca continutul fiolei cu restul siropului): Component 10 ml sirop (2 lingurite) % din DZR fiziologica la adult* Vit. B1 3,33 mg 208% Vit. B2 3,33 mg 195,8% Vit. b12 4 μg 200% Nicotinamida (vit. B3)...citeste mai mult


Produse Recomandate
18.14 RON Adauga in Cos
LONGEVITA BIO FRUCTE CRUDE ALUNE 150G BUC SOLARIS PLANT
Longevita Bio Fructe Crude Alune 150g Buc Solaris Plant

ALUNE Delicioasele alune de padure ofera organismului energie, datorita continutului de grasimi, magneziu, potasiu si proteine.Mai mult, consumate zilnic alunele de padure imbunatatesc performanta in...
57.72 RON Adauga in Cos
LYSI ULEI FICAT COD 120CPS FLACON LYSI
Lysi Ulei Ficat Cod 120cps Flacon Lysi

ULEIamp; DIN FICAT DE COD, LYSI, 120 CapsulePuramp; Natural Traditional Uleiul din ficat de cod Lysi este un produs obtinut din materie prima din apele Atlanticului de Nord, de cea mai buna calitat...