Producători
Oferte Speciale
Coş de cumpărături
0 obiecte

uricol copii

Produse Recomandate
19.21 RON Adauga in Cos
PLANTEXTRAKT GM MLADITE MACES 50ML BUC PLANTEXTRAKT
Plantextrakt Gm Mladite Maces 50ml Buc Plantextrakt

EXTRACT DIN MLADITE DE MACES Compozitie (ingrediente): extract hidro-glicero-alcoolic din mladite de *Maces (Rosa canina). Contine alcool etilic de cereale 18 % vol. Valoare energetica: 1,78 kcal/g *...


Citeste despre ...

 • URICOL, granule efervescente

  Compozitie
  5 g granule efervescente contin metenamina (hexamina) 500 mg, citrat de piperazina 190 mg, kelina 1,83 mg si excipienti : acid citric anhidru, zaharina sodica, hidrogenocarbonat de sodiu, riboflavina.
  Grupa farmacoterapeutica: antispastice urinare, combinatii

  Indicatii
  - Adjuvant in tratamentul infectiilor tractului urinar, dupa un tratament eficace cu antibiotice;
  - Profilaxia reinfectarii unei urine sterile la pacientii cu urina reziduala insotind unele tulburari neurologice si cu catetizare prelungita a vezicii;
  - Spasme ale tractului urinar;
  - Pentru inlaturarea discomfortului datorat hipermotilitatii rezultand din inflamatii, ca in cistite, prostatite, uretrite si uretro-cistite.
  - Litiaza urinara cu acid uric, hiperuricemie.

  Doze si mod de administrare
  Se recomanda 1-2 plicuri (continand 5 g granule efervescente) de 3 ori pe zi.
  Inainte de administrare, continutul plicului se va dizolva in jumatate pahar de apa.

  Contraindicatii
  Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului.
  A nu se depasi dozele recomandate in special la pacientii cu afectiuni renale, hepatice sau gastrointestinale.

  Masuri de precautie
  Se recomanda a nu se depasi doza recomandata datorita posibilitatii de aparitie a fenomenelor de supradozaj.
  Interactiuni
  Acetazolamida: terapia concomitenta cu acetazolamide si hexamina conduce la alcalinizarea urinei. Aceasta alcalinizare inhiba conversia hexaminei la forma sa activa, formaldehida.
  Diclorfenamida: actiunea hexaminei este dependenta de aciditatea urinei. Diclorfenamida alcalinizeaza urina, si astfel se inhiba actiunea hexaminei.
  Sulfacitina: administrarea concomitenta a sulfacitinei cu hexamina poate creste incidenta cristalizarii. In urina acida, hexamina se descompune la formaldehida care poate forma un precipitat insolubil cu sulfacitina.
  Sulfametizol: Sulfametizolul este insolubil in urina acida si poate conduce la cristalurie in combinatie cu hexamina.
  Sulfapiridina: Sulfapiridina administrata concomitent cu hexamina poate creste incidenta cristaluriei.
  Atentionari speciale. Se recomanda a nu se depasi doza recomandata datorita posibilitatii de aparitie a fenomenelor de supradozaj.
  Sarcina si alaptarea: desi URICOL nu este contraindicat in sarcina, este de preferat ca utilizarea acestuia sa se faca la recomandarea medicului, dupa analiza raportului risc potential fetal/beneficiu matern. Hexamina trece in laptele matern. De aceea, mamele care iau URICOL sunt sfatuite sa opreasca alaptarea. Nu au fost insa semnalate efecte adverse asupra copiilor alaptati.
  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Reactii adverse
  Metenamina este, in general, bine tolerata. Daca se administreaza in doze mai mari decat cele recomandate, sau timp mai indelungat, poate aparea riscul de iritatie sau inflamatie a tractului urinar. Oricum, efectul formaldehidei este partial diminuat de catre baza efervescenta.
  Dozele terapeutice de citrat de piperazina nu cauzeaza efecte adverse, dar pot aparea in unele cazuri, efecte ca: voma, diaree, reactii alergice. In doze mari, sau la pacientii cu insuficienta renala, pot aparea oboseala musculara, disfazie, confuzie. In cazuri exceptionale pot apare mioclonii, crize convulsive, ameteli, tulburari de vedere.
  Supradozaj
  Datorita continutului in metenamina, pot aparea simptome ca varsaturi, hematurie. Se pot administra antiemetice; pentru simptomele urinare se recomanda echilibrare hidrica si administrarea a 2-3 lingurite de bicarbonat de sodiu.

  Pastrare
  A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
  Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare.
  A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

  Ambalaj
  Cutie cu 6 plicuri din hartie Al-PE a 5 g granule efervescente..

  Responsabil cu testarea si eliberarea seriilor
  S.C. LAROPHARM S.R.L.,
  Sos. Alexandriei nr. 145 A, Comuna Bragadiru,
  Jud. Ilfov, Romania

  Fabricat de: European Egyptian Pharm. Ind. Alexandria, EGIPT

  Detinatorul Autorizatiei de punere de piata
  S. C. Pharco Impex ’93 SRL
  Str. Coriolan Marcius nr. 23, sector 5, Bucuresti, Romania

  Data ultimei verificari a prospectului
  Iunie 2007

  citeste mai mult • Raceala la copii

  Generalitati Raceala este o infectie minora a nasului si a gatului, ce poate fi determinata de mai mult de 250 de tipuri de virusuri, dintre care rhinovirusurile sunt cele mai obisnuite. Raceala dureaza de obicei o saptamana, dar poate persista mai mult la copii....citeste mai mult


 • Furtul la copii

  De ce fura copiii si adolescentii? Copiii de diferite varste – de la prescolari pana la adolescenti – pot fi tentati sa fure din mai multe motive: - copiii foarte mici uneori iau lucruri pe care si le doresc, fara sa inteleaga ca lucrurile costa bani...citeste mai mult


 • Gripa la copii

  Generalitati Copiii prezinta un risc inalt de aparitie a complicatiilor gripei; numai batranii peste 74 de ani prezinta un risc mai mare decat copiii. Copiii sub 2 ani, chiar si cei sanatosi, au o probabilitate mai mare de a fi internati in spital pentru gripa...citeste mai mult


Produse Recomandate
20.65 RON Adauga in Cos
PLANTEXTRAKT GM MUGURI MESTEACAN 50ML BUC PLANTEXTRAKT
Plantextrakt Gm Muguri Mesteacan 50ml Buc Plantextrakt

EXTRACT DIN MUGURI DE MESTEACAN Compozitie (ingrediente): extract hidro-glicero-alcoolic din muguri de *Mesteacamp;atilde;n (Betula verrucosa). Contine alcool etilic de cereale 33% vol. Valoare energ...
19.21 RON Adauga in Cos
PLANTEXTRAKT GM MUGURI PORUMBAR 50ML BUC PLANTEXTRAKT
Plantextrakt Gm Muguri Porumbar 50ml Buc Plantextrakt

EXTRACT DIN MUGURI DE PORUMBAR Compozitie (ingrediente): extract hidro-glicero-alcoolic din muguri de *Porumbar (Prunus spinosa). Contine alcool etilic de cereale 18 % vol. Valoare energetica: 1,78 k...