Producători
Oferte Speciale
Coş de cumpărături
0 obiecte

nolicin 400 prospect

Produse Recomandate
30.96 RON Adauga in Cos
LA VIA DEL TE MIERE EUCALIPT BIO 400 GR CUTIE SNAK SRL ITALIA
La Via Del Te Miere Eucalipt Bio 400 Gr Cutie Snak Srl ItaliaCiteste despre ...
Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/html/sfatulmedicului.ro/magazin_plafar/catalog/view/theme/custom/template/new/information.tpl on line 74

 • Gabagamma 400 mg

  Compozitie
  O capsula contine gabapentina 400 mg si excipienti: continutul capsulei - lactoza, amidon de porumb, talc; capsula - gelatina, dioxid de titan (E171).

  Indicatii terapeutice
  Gabagamma este un medicament antiepileptic. Gabagamma este utilizat ca tratament adjuvant pentru crizele epileptice partiale care nu pot fi controlate cu alte medicamente antiepileptice. De asemenea, este indicat in tratamentul durerii neuropate la adulti cu varsta peste 18 ani (neuropatie diabetica dureroasa si neuropatie post-herpetica).

  Contraindicatii
  Hipersensibilitate la gabapentina sau la oricare dintre excipientii produsului.

  Precautii
  Daca este necesara reducerea dozei, intreruperea tratamentului, trecerea la un alt tratament sau un tratament alternativ, acestea trebuie realizate treptat, timp de minimum o saptamana. Desi nu exista dovezi privind aparitia crizelor epileptice de rebound in cazul gabapentinei, intreruperea brusca a anticonvulsivantelor la pacientii epileptici poate duce la status epilepticus.

  Atentionari speciale
  Gabapentina nu este de obicei considerata eficace in tratamentul episoadelor de tipul absentelor. De aceea, gabapentina trebuie utilizata cu atentie la pacientii cu episoade mixte inclusiv absente.

  sarcina si alaptarea
  Nu exista studii adecvate sau bine controlate la gravide. Deoarece studiile privind functia de reproducere la animale nu sunt totdeauna concludente pentru raspunsul la om, medicamentul se administreaza in sarcina doar daca beneficiul asteptat la pacienta justifica riscul potential asupra fatului. Gabapentina este excretata in laptele uman. Deoarece nu se cunoaste efectul asupra sugarului alaptat, este necesara prudenta in cazul administrarii la mamele care alapteaza. Gabapentina se administreaza femeilor care alapteaza doar daca exista un raport favorabil beneficiu terapeutic/risc potential.

  Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
  Pana cand se confirma ca acest medicament nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, pacientii trebuie sfatuiti sa nu efectueze aceste activitati.

  interactiuni
  La pacientii care necesita tratament concomitent cu morfina poate fi inregistrata cresterea concentratiei de gabapentina. Pacientii trebuie supravegheati cu atentie pentru a observa semnele de deprimare a snc, cum este somnolenta, iar doza de gabapentina sau cea de morfina trebuie redusa corespunzator. Administrarea concomitenta de gabapentina cu antiacide continand aluminiu si magneziu poate reduce biodisponibilitatea gabapentinei cu aproximativ 20%. Se recomanda administrarea gabapentinei la aproximativ 2 ore de la administrarea antiacidelor.
  S-a observat o diminuare usoara a excretiei de gabapentina la administrarea concomitenta de cimetidina, dar fara semnificatie clinica.

  Dozare si mod de administrare
  Medicul dumneavoastra va poate recomanda alte doze decat cele indicate in acest prospect. in acest caz, trebuie sa urmati instructiunile medicului dumneavoastra. Pentru a permite ajustari individuale ale dozelor, produsul este disponibil in mai multe concentratii: 100 mg, 300 mg si 400 mg. In cazul tratamentului de intretinere la pacientii dializati capsulele de 300 mg si 400 mg sunt utilizate impreuna cu cele de 100 mg. Pentru pacientii cu stare generala proasta, cu greutate mica, dupa transplant etc., doza trebuie crescuta gradat utilizand Gabagamma 100.

  Adulti si copii peste 12 ani:
  Se recomanda inceperea tratamentului cu o doza de maxim 600 mg gabapentina pe zi. Doza se creste cu maxim 600 mg gabapentina pe zi pana se ajunge la o doza de intretinere de 900-2400 mg gabapentina pe zi, administrata in 3 prize zilnice. in unele cazuri se poate creste doza pana la 3600 mg gabapentina pe zi.

  Durerea neuropata (adulti peste 18 ani):
  Doza maxima initiala este de 600 mg gabapentina pe zi. Dupa aceea, doza se creste cu aproximativ 600 mg gabapentina pe zi pana cand se ajunge la doza de intretinere de 900-2400 mg gabapentina pe zi, in 3 prize zilnice. in unele cazuri se poate creste doza pana la 3600 mg gabapentina pe zi.
  in caz de insuficienta renala si la pacientii varstnici, doza trebuie redusa. in acest caz, medicul dumneavoastra va determina doza necesara pentru ca eliminarea medicamentului sa se efectueze corespunzator.

  supradozaj
  Nu a fost observata toxicitate acuta cu potential letal in cazul supradozajului cu doze mai mari de 30 g gabapentina pe zi. Gabapentina poate fi eliminata prin hemodializa. in caz de supradozaj, trebuie sa va adresati imediat, medicului dumneavoastra.

  Reactii adverse
  Reactiile adverse sunt in general descrise ca usoare si moderate cu o durata medie de 2 saptamani. Cea mai frecventa reactie adversa este afectarea sistemului nervos central, somnolenta, cresterea in greutate, ataxia si ameteala. De asemenea, au mai fost raportate fatigabilitate, greata si/sau varsaturi, nervozitate, insomnie, nistagmus, parestezii si scaderea...

  citeste mai mult • PYLORID, tablete 400 mg

  Compozitie Pylorid tablete apartine unei noi clase de medicamente care combina proprietatile H2-antagonistilor cu actiune impotriva germenului Heliobacter Pylori si, in acelasi timp, protejeaza flora intestinala. Activitatea H2-antagonista a acestui medicament...citeste mai mult


 • PENTILIN 400, compr.

  Particularitati farmacologice Blocheaza receptorii purinergici (adenozinergici), inhiba fosfodiesteraza si conduce la acumularea de AMP ciclic. relaxeaza musculatura neteda a vaselor sanguine, amelioreaza irigatia tesuturilor. Creste elasticitatea hematiilor, reduce...citeste mai mult


 • GLYVENOL 400, capsule

  Compozitie Substanta activa:etil-3,5,6-tri-0-benzil-D-glucofuranozid (=tribenosid), o substanta sintetica activa apartinand glucofurano-zidelor. Actiune terapeutica Pentru tulburari circulatorii venoase. Indicatii Tulburari circulatorii...citeste mai mult


Produse Recomandate
30.96 RON Adauga in Cos
LA VIA DEL TE MIERE EUCALIPT BIO 400 GR CUTIE SNAK SRL ITALIA
La Via Del Te Miere Eucalipt Bio 400 Gr Cutie Snak Srl Italia