Producători
Oferte Speciale
Coş de cumpărături
0 obiecte

masca cu tarate de grau

Produse Recomandate
14.88 RON Adauga in Cos
GEROVITAL PLANT MASCA PAR DEGRADAT 150ML BUC FARMEC
Gerovital Plant Masca Par Degradat 150ml Buc Farmec

Masca pentru par degradat Adresabilitate: Un ajutor binevenit pentru parul suspus agresiunii zilnice: compusii chimici din produsele de styling, temperatura ridicata (foen, placa), razele UV, noxele ...


Citeste despre ...
Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/html/sfatulmedicului.ro/magazin_plafar/catalog/view/theme/custom/template/new/information.tpl on line 74

 • SINAPIS NIGRAE SEMEN samnta de mustar, fragmente

  Denumire stiintifica:Sinapis alba Fam. Cruciferae.
  Denumiri populare: curpen alb, hordel, hrenoasa, mustar bun, mustar de gradina, rapita alba, rapita de gradina, rapita de mustar.
  In traditia populara: mustarul se punea la ceafa sau la urechi, contra durerilor de cap. Pisat maruntel, cu lapte dulce, se folosea contra orbaltului. Radacina fiarta cu vin, se lua dimineata si seara contra treapadului.


  Era un leac obisnuit contra junghiurilor; se amesteca faina de mustar cu otet, se facea o turta si se punea in legatura.
  Altii luau o parte faina de mustar si 2 parti de grau, le amestecau le puneau pe o carpa si apoi tineau 5-6 ore pasta facuta cu otet. In locul de faina se foloseau uneori tarate de grau.
  Unii faceau bai cu partile aeriene ale plantei, contra reumatismului si racelii.


  Compozitie chimica: oficinale sunt numai semintele ajunse la complecta lor maturitate (Semen Sinapis nigrae sau Semen Brassicae nigrae) semintele contin ulei vezicativ, mucilagii, glicozide. Sinalbina produce glucoza, esenta de mustar, sinigrina, sinapina, mirozna, etc. Esenta este puternic aromata cu gust picant. Saruri minerale, mucilagii, etc.

  Actiune farmaceutica: semintele laxative, stimulente ale secretiilor gastrice si biliare, regleaza tranzitul intestinal incetinit. Util in crearea poftei de mancare datorita faptului ca stimuleaza secretia gastrica. In solutie apoasa ia nastere o substanta care irita mucoasa intestinala, laxativ mecanic.
  Se poate folosi in urmatoarele afectiuni: afectiunile esofagului si ale stomacului, in special in cazurile in care sucul gastric este lipsa. anorexie, constipatie, rino-sinuzite, circulatia sangelui deficitara.

  Preparare: semintele se pot lua sub forma de boabe cand se inghit asa cum sunt cate 4-8 boabe o data in afectiunile stomacului, constipatie, etc.

  Se poate folosi de asemenea in combinatie cu alcool sanitar si se aplica extern in cazurile in care exista anumite dureri, reumatismale sau de alta natura.
  Semintele de mustar macinate, cunoscute si sub numele de faina de mustar (Farina Sinapis) se folosesc extern sub forma de cataplasme de faina de mustar sau sinapse, bai de mustar si hartie de mustar (Charta Sinapista).

  Cataplasmele se prepara astfel: faina de mustar se amesteca cu apa la temperatura camerei 20-30? si se obtine o pasta, apoi se lasa in repaus 10-15 minute timp in care ia nastere esenta (uleiul) de mustar care este principiul activ; dupa aceea pasta se aplica pe locul bolnav unde se mentine 10-15 minute cand se produce revulsia; se aplica de obicei in afectiunile pulmonare.

  Cataplasmele nu se folosesc la copiii mici.
  Baile de mustar: se obtin din pasta de faina de mustar dupa ce s-a format uleiul de mustar, care se amesteca cu apa calda pentru baie.
  Hartia de mustar se obtine tot din faina de mustar, insa fara ulei, care este fixata pe fasii de hartie cu ajutorul unei solutii de cauciuc.

  citeste mai mult • DIETT, granule

  Compozitie Extracte din: Prunus communis, Cichorium intybus, Vitis vinifera, Taraxacum officinalis, Carum carvi, tarate de grau, drojdie de bere, dextroza. Actiune terapeutica Produsul contine principii active vegetale cu activitate complexa asupra...citeste mai mult


 • AHCC

  Detalii...citeste mai mult


 • Boala celiaca (enteropatia glutenica)

  Generalitati Boala celiaca este o afectiune a sistemului imun, declansata de ingestia glutenului alimentar, in care apar leziuni la nivelul intestinului subtire. Glutenul este o proteina de origine vegetala care se gaseste in cereale precum graul, orzul sau secara....citeste mai mult


Produse Recomandate
14.88 RON Adauga in Cos
GEROVITAL PLANT MASCA PAR DEGRADAT 150ML BUC FARMEC
Gerovital Plant Masca Par Degradat 150ml Buc Farmec

Masca pentru par degradat Adresabilitate: Un ajutor binevenit pentru parul suspus agresiunii zilnice: compusii chimici din produsele de styling, temperatura ridicata (foen, placa), razele UV, noxele ...