Producători
Oferte Speciale
Coş de cumpărături
0 obiecte

famotidina prospect

Produse Recomandate
16.7 RON Adauga in Cos
MAXI LIFE ASPARITM 30CPR BUC SINTOFARM
Maxi Life Asparitm 30cpr Buc Sintofarm

AspaRITM30 comprimate Caracteristici:Consumul zilnic al acestui produs favorizeaza absorbtia vitaminelor si mineralelor din alimente, creste nivelul energetic al organismului si contribuie la instala...


Citeste despre ...

 • FAMOTIDINA, comprimate filmate

  Compozitie
  Fiecare comprimat filmat contine 20 mg sau 40 mg de famotidina.

  Actiune terapeutica
  Famotidina reduce secretia gastrica bazala si stimulata prin antagonizarea receptorilor H2 a celulelor parietale din mucoasa gastrica. Absorbtia ei nu este afectata de administrarea concomitenta de hrana sau de produse antiacide.
  Dupa administrarea orala, efectul apare intr-o ora si dureaza 10 -12 ore. Biodisponibilitatea famotidinei este de 40 -45%, timpul de injumatatire al plasmei este de 2,3 - 3,5 ore, dar la un clearance de creatinina mai scazut de 10 ml/min poate fi crescut pana la 20 ore. 30 - 35% din doza orala este excretata prin rinichi sub forma neschimbata.


  Indicatii

  Ulcer gastric si duodenal, reflux gastroesofagian si alte stari de hipersecretie (sindromul zollinger-ellison). Prevenirea ulcerului recidivant, prevenirea aspiratiei de acid gastric in anestezia generala (sindromul Mendelsson).

  Contraindicatii
  Hipersensibilitate la substanta activa, sarcina, alaptare. Este contraindicata la copii, din cauza lipsei de experienta clinica in domeniu.

  Precautii
  Inainte de inceperea tratamentului cu Famotidina trebuie exclusa prezenta unei tumori maligne. La pacientii cu afectiuni hepatice doza se va reduce.

  Reactii adverse
  In cazuri rare pot aparea cefalee, hipertermie, oboseala, diaree sau constipatie, reactii alergice, aritmii, icter colestatic, cresterea transaminazelor serice, anorexie, voma, greata, uscaciunea gurii. In situatii foarte rare pot aparea agranulocitoza, pancitopenie, leucopenie, trombocitopenie, dureri musculare, dureri articulare, tulburari psihice tranzitorii, bronhospasm, alopecie, acnee, prurit, piele uscata, tulburari ale gustului.

  Mod de administrare
  In ulcerul gastroduodenal o singura doza pe zi la culcare de 40 mg, sau de 2 ori pe zi cate 20 mg dimineata si seara. Durata tratamentului este de 4-8 saptamani. Prevenirea recidivelor se realizeaza cu o singura doza de 20 mg pe zi inainte de culcare. In refluxul gastro-esofagian se administreaza 20 mg de doua ori pe zi (dimineata si seara timp de 6 saptamani).
  Daca esofagita persista, se vor administra de doua ori pe zi cate 20-40 mg, timp de 12 saptamani. In sindromul Zollinger - Ellison administrarea se va individualiza in functie de pacient. In mod normal doza initiala este de 20 mg, la fiecare 6 ore.
  Administrarea se va continua atata timp cat starea clinica o cere. In anestezia generala, pentru prevenirea aspiratiei de acid gastric, se vor administra 40 mg in seara premergatoare interventiei chirurgicale sau in dimineata operatiei.

  citeste mai mult • FAMOTIDINA, comprimate filmate

  Forma de prezentare: Comprimate filmate 20 mg, 40 mg; cutie x 1 fl. x 40 comprimate Indicatii: Ulcer gastro-duodenal actintravenos profilaxia recaderilor ulcerului duodenal. esofagita de reflux. Sindrom Zollinger-Ellison. hemoragie digestiva superioara....citeste mai mult


 • LEVANT, capsule gastrorezistente

  Compozitie Substanta activa este lansoprazol. Capsulele contin si excipienti: dispersie 30%, siliciu coloidal anhidru, dioxid de titan, macrogol 300. Indicatii Levant (lansoprazol) este un inhibitor de pompa de protoni. inhibitorii de pompa...citeste mai mult


 • Yaz

  YAZ 0,02 mg/3 mg comprimate filmate Etiniltestradiol/Drospirenona Acest medicament a fost prescris perrtru dumneavoastra.Nu trebuie sa-l dati altor persoane; Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra; Daca vreuna dintre reactiile...citeste mai mult


Produse Recomandate
18.45 RON Adauga in Cos
BENECOS NATURAL LIPLINER HELL RED - CREION BUZE ROSU DESCHIS BUCATA BENECOS
Benecos Natural Lipliner Hell Red - Creion Buze Rosu Deschis Bucata Benecos

Benecos Creion de buze NATURAL Creionul de buze benecos NATURAL are grija ca buzele tale sa fie perfect conturate si face ca rujul sa stea pe buze mai mult timp. Cu ceara de albine si vitamina E. F...
44.9 RON Adauga in Cos
BEMA BIO SILVER LOTIUNE CORP VANILIE SI LAMAIE 200 ML FLACON BEMA
Bema Bio Silver Lotiune Corp Vanilie Si Lamaie 200 Ml Flacon Bema

Bema Silver Bio Passion Rasfat pentru tine si cei dragi cu gama de ingrijire a corpului Bema Silver Bio Passion, disponibila in cinci arome exotice, ce hidrateaza si hranesc pielea, lasand-o supla, c...