Producători
Oferte Speciale
Coş de cumpărături
0 obiecte

diprophos injectabil prospect

Produse Recomandate
37.32 RON Adauga in Cos
HENNAPLUS COLOUR POWDER MAHOGANY 52 100GR CUTIE FRENCHTOP
Hennaplus Colour Powder Mahogany 52 100gr Cutie Frenchtop

Pudra coloranta permanenta - Henaplus Pudra coloranta permanenta 100% naturala Hennaplus reprezinta o colorare naturala ce-i confera parului dumneavoastra o stralucire naturala. Fortifica parul si...


Citeste despre ...

 • DIPROPHOS, fiole

  Compozitie
  Diprophos este o suspensie sterila apoasa injectabila de betametazona dipropionat si betametazona sodiu fosfat. Fiecare ml de Diprophos suspensie contine betametazona dipropionat, echivalentul a 5 mg de betametazona si betametazona sodiu fosfat, echivalentul a 2 mg de betametazona intr-o solutie sterila tamponata si conservata. Ingredienti inactivi: clorura de sodiu, edetat de sodiu, polysorbat 80, alcool benzilic, metil-p-hidroxibenzen,propil-p-hidroxibenzen, sodiu-carboximetil-celuloza, polietilenglicol 4000.

  Actiune terapeutica

  Diprophos suspensie este o combinatie de esteri, solubili si foarte slab solubili, de betametazona cu efecte puternice antiinflamatorii, antireumatice si antialergice in afectiunile care raspund la tratamentul cu corticosteroizi. Actiunea terapeutica prompta este realizata de betametazona sodiu fosfat, un ester solubil, care se absoarbe rapid dupa injectie. Actiunea sustinuta este realizata de betametazona dipropionat care este doar slab solubila si faciliteaza o absorbtie lenta, controland astfel simptomele o perioada mai indelungata de timp. Cristalele mici de betametazona dipropionat permit utilizarea unor ace subtiri (cu un calibru de pana la 26) pentru administrare intradermica si intralezionala. Glucocorticosteroizii, cum ar fi betametazona, produc efecte metabolice profunde si variate si modifica raspunsul imun al organismului la diversi stimuli. Betametazona are o actiune glucocorticosteroida puternica si o slaba actiune mineralocorticosteroida.


  Indicatii

  Diprophos suspensie este indicat in tratamentul afectiunilor acute si cronice care raspund la terapia cu corticosteroizi. Terapia cu hormoni corticosteroizi este un adjuvant, nu un inlocuitor al terapiei conventionale.
  Afectiuni musculo-scheletale si ale tesuturilor moi: artrita reumatoida; osteoartrita; bursita; spondilita anchilozanta; epicondilita; radiculita; coccidinie; sciatica; lumbago; torticolis; chist ganglionar; exostoza; fasciita.
  Afectiuni alergice: astm bronsic cronic (inclusiv ca terapie adjuvanta pentru status asthmaticus); febra fanului; edem angioneurotic; bronsita alergica; rinita alergica sezoniera sau perena; reactii provocate de medicamente; boala serului; intepaturi de insecte.
  Afectiuni dermatologice: dermatita atopica (eczema numulara); neurodermatita (lichen simplu circumscris); dermatita de contact; dermatita solara severa; urticarie; lichen plan hipertrofic; necrobioza lipoidica diabetica; alopecia areata; lupus eritematos discoid; psoriazis; cheloid; pemfigus; dermatita herpetiforma; acnee chistica.
  Boli de colagen: lupus eritematos diseminat; sclerodermie; dermatomiozita; periarterita nodoasa.
  Afectiuni neoplazice: ca tratament paleativ al leucemiilor si al limfoamelor la adulti; leucemie acuta la copii.
  Alte afectiuni: sindrom adrenogenital; colita ulcerativa; ileita regionala; sprue; afectiuni pediatrice (bursita sub heloma durum, hallux rigidus, digiti quinti varus); afectiuni care impun administrarea unor injectii subconjunctivale; discrazii sanguine care raspund la terapia cu corticosteroizi; nefrita si sindrom nefrotic.
  Insuficienta adrenocorticala primara sau secundara poate fi tratata cu Diprophos suspensie dar, daca este necesar, trebuie asigurat si un aport de mineralocorticosteroizi.
  Se recomanda ca Diprophos suspensie sa se administreze: intramuscular, in cazul afectiunilor care raspund la actiunea corticosteroizilor sistemici; direct in tesuturile moi afectate, in cazurile care impun aceasta; intraarticular sau periarticular, in artrite; intralezional, in diverse afectiuni dermatologice; si local, in anumite afectiuni inflamatorii si chistice ale piciorului.

  Mod de administrare

  Dozele sunt variabile si trebuie individualizate in functie de afectiunea specifica, de severitatea acesteia si de raspunsul pacientului. Doza initiala trebuie mentinuta sau ajustata pana in momentul in care se observa aparitia unui raspuns satisfacator. Daca intr-un interval de timp rezonabil nu apare un raspuns clinic satisfacator, terapia cu Diprophos se va intrerupe si se va initia o alta terapie adecvata.
  Administrare sistemica: Ca terapie sistemica, tratamentul se incepe cu 1-2 ml in majoritatea afectiunilor si se repeta daca este necesar. Administrarea se face prin injectie intramusculara (i.m.) profunda in regiunea fesiera. Dozajul si frecventa administrarii depind de severitatea afectiunii pacientului si de raspunsul la tratament. In afectiuni severe, cum ar fi lupus eritematos sau status asthmaticus, care au fost rezolvate prin proceduri adecvate de resuscitare, poate fi necesara o doza de 2 ml. O mare varietate de afectiuni dermatologice raspund in mod eficient la administrarea i.m. a 1 ml de Diprophos suspensie, repetata in functie de raspunsul bolii la medicament.
  In cazul tulburarilor de la nivelul tractului respirator, simptomele incep sa se amelioreze in decurs de cateva ore de la administrarea i.m. de Diprophos suspensie. Prin administrarea a 1-2 ml, se obtine un control...

  citeste mai mult • DYSPORT, flacon injectabil

  Compozitie toxina botulinica tip A: 12,5 ng (500 unitati Speywood) pe flacon. Solutie de albumina serica umana, lactoza. Indicatii Blefarospasm (contractii anormale ale muschilor pleoapei), hemispasm facial (spasm care afecteaza o jumatate a...citeste mai mult


 • Revasc, solutie injectabila

  Compozitie Revasc este un medicament sub forma de pulbere si solvent in fiola, din care se obtine o solutie injectabila. Revasc contine substanta activa numita desirudin. Indicatii Revasc este administrat pacientilor adulti pentru a impiedica coagularea...citeste mai mult


 • Victoza, solutie injectabila

  Compozitie Victoza este o solutie injectabila care contine substanta activa liraglutid. Este disponibil in stilouri injectoare preumplute (6 mg/ml). Indicatii Victoza se utilizeaza la adultii cu diabet de tip 2 (diabet non-insulino-dependent), pentru...citeste mai mult


Produse Recomandate
41.9 RON Adauga in Cos
BEMA BIO DEO DEODORANT PT FEMEI 125 ML FLACON BEMA
Bema Bio Deo Deodorant Pt Femei 125 Ml Flacon Bema

Ideal pentru femeile cu un stil de viata activ, bine tolerat de pielea sensibila de la nivelul axilei a€" chiar si dupa epilat. Ofera o senzatie de prospetime pe tot parcursul zilei. Cu glicerina ...
125.35 RON Adauga in Cos
LYTESS-CULOTTE VENTRE PLAT BLANC-S/M BUCATA LYTESS
Lytess-culotte Ventre Plat Blanc-s/m Bucata Lytess

CHILOT CORECTOR ABDOMEN PLAT O solutie simpla, originala si performanta pentru o ingrijire eficienta.Actiunea textila (corectie imediata) :Sub forma unei bustiere si confortabila, textila microfibra ...