Clickmed
programare rapida la medic

carotenoide

Cum sa va protejati pielea iarna

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Decembrie 2012

Generalitati Temperaturile scazute pot afecta starea de sanatate a pielii. Aerul uscat si vantul aspru pot reduce umiditatea din piele, cauzand crapaturi si iritatii. In plus, chiar daca soarele nu este puternic in timpul iernii, pielea este inca vulnerabila la razele ultraviolete. In anotimpul rece are loc o scadere a umiditatii in atmosfera. Aceasta scadere a umiditatii poate cauza uscaciunea si asprimea pielii. Din fericire puteti lua masuri simple pentru a preveni daunele asupra pielii. Iata cateva sfaturi pentru a mentine sanatatea pielii. Masuri pentru a va pastra frumusetea si sanatatea pielii - Nu faceti dusuri lungi si fierbinti. Dusurile fierbinti sunt relaxante, dar ele indeparteaza lipidele naturale care hidrateaza piela. Pentru a evita acest lucru faceti dusuri scurte si nu foarte fierbinti. Uscati-va pielea prin tamponare si aplicati o crema emolienta pe maini, calcaie sau alte locuri unde aveti pielea crapata sau uscata. - Protejati-va pielea mainilor. Pentru ca... [continuare]

Necesarul de vitamine pentru femei - ce si cand trebuie luat?

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Ianuarie 2013

Generalitati Daca sunteti o femeie care are grija de sanatatea ei, probabil ca stiti deja ca nevoile dumneavoastra nutritionale se schimba cu fiecare etapa din viata. La varsta fertila, mai ales in timpul sarcinii, aveti nevoie de un aport adecvat de acid folic pentru a preveni eventuale malformatii genetice ale copilului pe care il veti naste. In cazul in care va aflati la menopauza ar putea fi necesar sa cresteti aportul de calciu si vitamina D, pentru a mentine oasele puternice. Deficitul de vitamine poate duce la probleme grave de sanatate. Daca aveti un risc crescut de a avea deficit de vitamine sau minerale, asa cum poate fi cazul la femeile gravide sau la cele vegetariene, atunci medicul dumneavoastra poate fi nevoit sa intervina cu recomandarea unor suplimente de vitamine si minerale. Alegerea de a lua suplimente vitaminice depinde de dieta, stil de viata, varsta, existenta unor conditii medicale si de indicatiile medicului. Este important sa alegeti suplimentele de... [continuare]

Alimente bogate in fibre

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Februarie 2013

Generalitati Fibrele dietetice sunt nutrienti esentiali necesari pentru o buna digestie a alimentelor, o functionare optima a tractului digestiv si au un rol important in pastrarea pe termen lung a senzatiei de satietate. Deficitul de fibre poate cauza constipatie, hemoroizi si pot contribui la cresterea valorilor colesterolului si a glucozei din sange. Cu toate acestea, excesul de fibre poate determina obstructie intestinala, diaree sau chiar deshidratare. Persoanele care maresc aportul de fibre trebuie sa se asigure ca vor consuma mai multe lichide (in special apa). Alimente bogate in fibre - Tarate (porumb, grau, orez, ovaz). Taratele sunt bogate in fibre, vitamina B6 si magneziu. Taratele se gasesc cel mai frecvent in paine, dar si in alte tipuri de produse care contin cereale integrale. Taratele de porumb brut ofera mai multe fibre dietetice decat orice aliment - 85,6 g/100 g portia de servire. Continutul celorlalte tipuri de tarate este: tarate de ovaz - 12 g/28 g portie,... [continuare]

Banana, alimentul care poate imbunatati vederea

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Martie 2013

Generalitati Bananele sunt disponibile in forme, soiuri si marimi diferite si pot fi consumate in orice moment al zilei. Acest fruct versatil poate fi fiert, consumat crud sau uscat. Bananele sunt la indemna oricui si sunt bogate in substante nutritive, vitamine si minerale. Bananele ar putea inlocui portia de zahar de la micul dejun si reprezinta o modalitate excelenta de a creste aportul de fibre, potasiu si vitamina C. Avantajele pentru vedere obtinute in urma consumului de banane Datele rezultate ca urmare a mai multor studii de specialitate demonstreaza ca prin consumul a mai multor portii zilnice de banane poate fi redus riscul aparitiei degenerescentei maculare asociata cu [continuare]

Informatii surprinzatoare despre beta-caroten

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Martie 2013

Generalitati Beta-carotenul este un pigment rosu-portocaliu gasit in plante si fructe, in special in compozitia morcovilor, dar si a altor legume colorate. Organismul uman transforma beta-carotenul in vitamina A (retinol), deci beta-carotenul este un precursor al vitaminei A. Organismul are nevoie de vitamina A pentru mentinerea sanatatii pielii, a mucoasei membranelor, pentru un sistem imunitar eficient si pentru mentierea sanatatii vederii. Beta-carotenul nu este, in sine, un nutrient esential, precum vitamina A. Ce nu stiati despre beta-caroten - Beta-carotenul prezent in alimente este o sursa sigura de vitamina A. Aceasta vitamina poate proveni din alimentele consumate, dupa ce organismul sintetizeaza beta-carotenul sau, sub forma de suplimente. Avantajul beta-carotenului provenit din surse naturale este ca organismul il converteste in vitamina A, in functie de cantitatea de care are nevoie. Excesul de vitamina A este toxic si poate fi inregistrat doar in urma utilizarii de... [continuare]

Stresul oxidativ

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Aprilie 2013

Generalitati Stresul oxidativ este cauzat de un dezechilibru intre productia de oxigen reactiv si capacitatea sistemului biologic de a detoxifia cu rapiditate reactivii intermediari sau de a repara cu usurinta prejudiciile rezultate. Toate formele de viata pastreaza un mediu de reducere in interiorul celulelor. Acest mediu de reducere este conservat de o serie de enzime care au rolul de a mentine acest mediu de cu ajutorul unei actiuni constante a energiei metabolice. Perturbarile care ar putea sa apara de la aceasta stare normala pot provoca reactii toxice concretizate in productia de peroxizi si radicali liberi, care vor afecta toate componentele celulare, inclusiv lipidele, proteinele si ADN-ul. Se considera ca stresul oxidativ provoaca aparitia mai multor boli. Procesul a fost cuantificat prin masurarea nivelului de stres oxidativ ca urmare a starii de oxidare a unor molecule de mici dimensiuni numite glutadion. In mod normal, glutadionul protejeaza celulele de stresul... [continuare]

Beneficiile consumului de avocado

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Decembrie 2016

Generalitati Fructele de avocado sunt o sursa bogata de acizi grasi esentiali, insa beneficiile pe care ele le prezinta pentru sanatate izvorasc din numeroase alte proprietati nutritionale importante. Avocado este un fruct ce apartine familiei Lauracae, alaturi de alte plante cu flori precum camforul, scortisoara sau dafinul. Consistenta untoasa a pulpei si gustul specific al avocado-ului il fac similar fructelor oleaginoase, precum nucile si semintele. Numele stiintific al fructului este Persea americana. Fructul de avocado devine verde inchis sau mov inchis atunci cand este copt, iar in interior are o samanta lemnoasa maron. Fiecare fruct cantareste in jur de 300-700 g. Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi... [continuare]

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Iunie 2013

Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]

Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Iulie 2022

Generalitati Rosiile sunt originare din America de Sud si sunt cultivate pe continentul european de sute de ani, pentru gustul lor dulce, dar si pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sanatatii. Aceste legume consumate atat in stare cruda, cat si prin preparare termica, pot fi de culoare rosie, galbena sau mov, toate soiurile furnizand nutrienti esentiali pentru organism. Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de rosii se datoreaza in special continutului de licopen, un antioxidant care ajuta organismul sa combata actiunea distructiva a radicalilor liberi, care ataca celulele sanatoase si produc in cele din urma diverse forme de cancer. Rosiile mai sunt extrem de benefice in timpul verii, intrucat protejeaza pielea de agresiunile razelor ultraviolete. Proprietatile nutritive ale rosiilor O portie de rosie coapta si proaspata de aproximativ 150 de grame constituie o excelenta sursa de vitamina A, C, K, acid folic si potasiu. Aceste legume... [continuare]

Alimente pe care sa le consumati intotdeauna impreuna

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Aprilie 2014

Generalitati Exista cateva alimente pe care, daca le consumati impreuna, va bucurati in totalitate de impactul lor nutritiv. Combinatiile de acest tip poarta numele de sinergie alimentara, un concept dezvoltat de profesorul Universitatii din Minnesota, SUA, David Jacobs. Aflati ce alimente sunt mai valoroase din punct de vedere nutritional, daca sunt savurate in acelasi timp. Ce este sinergia alimentara O teorie recent introdusa in lumea stiintifica, sinergia alimentara se bazeaza pe ideea ca urmarea unei diete echilibrate nu presupune doar concentrarea atentiei catre hrana in general, ci catre nutrientii specifici pe care aceasta o furnizeaza si modul in care acestia fuzioneaza. David Jacobs, specialistul american care promoveaza sinergia alimentara, crede ca efectul nutrientilor esentiali pentru organism trebuie sa fie luat in considerare prin combinarea lor, si nu individual, precum o face stiinta nutritionismului (unde accentul se pune separat pe lipide, proteine,... [continuare]

Pepenele rosu beneficii si informatii nutritionale

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Iulie 2014

Generalitati In ciuda conceptiei generale ca pepenele rosu ar contine doar apa si zahar, acest fruct popular al verii este considerat de specialisti ca fiind un aliment dens in nutrienti. Informatiile nutritionale ale pepenelui rosu arata ca fructul este bogat in numeroase vitamine, minerale si antioxidanti, cu beneficii unice asupra organismului. Alaturi de rosii, pepenele rosu se afla pe lista celor mai importante surse alimentare de licopen, un fitonutrient carotenoid care imbunatateste sanatatea cardiovasculara si osoasa. Informatii nutritionale In compozitia pepenelui rosu se regasesc numerosi compusi si nutrienti benefici sanatatii, printre care se numara tiamina, riboflavina, vitamina B6, acidul folic, acidul pantotenic, magneziul, fosforul, potasiul, zincul, cuprul, manganul, seleniul, colina, licopenul si betaina. Acest aliment contine cea mai mare cantitate de licopen dintre toate fructele. Informatiile nutritionale pentru aproximativ 100 de grame de pepene rosu... [continuare]

Abc-ul vitaminelor

Din Articole
Actualizat la data de: 03 August 2016

Generalitati Vitaminele sunt compusi organici necesari bunei desfasurari a functiilor organismului. Acestea trebuie sa fie preluate preponderent din alimente, deoarece corpul nu le poate produce in totalitate. Aportul insuficient de vitamine conduce la instalarea unor deficiente cauzatoare de boli. Studiati indelung de oamenii de stiinta, acesti nutrienti ascund informatii importante pentru mentinerea sanatatii pe termen lung. Clasificarea vitaminelor Vitaminele se clasifica in doua categorii principale: - Vitaminele solubile in grasimi. Sunt depozitate in tesuturile grase ale corpului, sunt mai usor de absorbit in organism (prin intermediul tractului intestinal cu ajutorul lipidelor) si raman in corp perioade lungi de timp (vitaminele A, D, E si K). - Vitaminele solubile in apa. Sunt depozitate in corp perioade scurte, fiind eliminate prin urina. Asadar, trebuie sa fie inlocuite mai des decat vitaminele solubile in grasimi (vitaminele C si complexul vitaminic B). In... [continuare]

Prevenirea prin metode naturale a cancerului la san

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Decembrie 2015

Generalitati Cancerul la san este afectiunea care incepe cu formarea unei tumori maligne la nivelul sanului. O tumora maligna este un grup de celule canceroase ce se pot dezvolta in tesuturile din jurul tumorii sau se pot raspandi in alte zone ale corpului. In timp ce unele persoane care fac cancer la san nu prezinta toti dintre urmatorii factori de risc, aceste trasaturi cresc riscul de a dezvolta acest tip de cancer: a. Daca sunteti de sex feminin; b. Obezitatea; c. Varsta inaintata; d. Antecedente personale de cancer de san; e. Istoricul familial de cancer la san la rude apropiate, cum ar fi mama, sora, fiica; f. Mutatiile genetice mostenite; g. Expunerea la radiatii a pieptului, atunci cand sunteti copil sau tanar; h. Ciclul menstrual incepe inainte de 12 ani. In timp ce urmatoarele semne si simptome pot fi cauzate de alte conditii medicale decat cancerul de san , trebuie sa va adresati medicului daca prezentati: a. Modificari ale dimensiunilor sau formei sanului; b.... [continuare]

Beneficiile pe culori ale fructelor si legumelor

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Martie 2016

Fructele si legumele sunt un rezervor nesecat de vitamine , minerale, fibre si glucide, esentiale pentru buna functionare a organismului. In functie de culorile lor, acestea au profiluri nutritive diferite. Cele mai multe sunt sarace in calorii si contin zaharuri naturale, spre deosebire de zaharul rafinat, care poate duce la fluctuatii bruste ale glicemiei. De aceea, este foarte important sa mananci cinci portii de legume si fructe in fiecare zi. Iata ce beneficii aduc aceste fructe si legume, in functie de culorile pe care le au: Albastru si violet reduc riscul de cancer Pentru ca au o concentratie mare de antocianine si fenoli, legumele colorate in albastru si violet ofera protectie contra cancerului si impiedica raspandirea celuleor canceroase in corp. Acestea au si capacitatea de a reduce tensiunea arteriala si imbunatatesc memoria. Alb, nuanta cu proprietati antiinflamatoare Bananele, pastarnacul, ciupercile, guliile, ceapa, usturoiul fac parte din categroia legumelor... [continuare]

Alimentele colorate: ce beneficii aduc sanatatii si cum le alegem

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Octombrie 2016

Culorile legumelor si fructelor arata continutul lor in vitamine, minerale si antioxidanti, nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatatii corpului. Aceste alimente, incluse in alimentatia ta zilnica, te protejeaza de multe boli grave, precum afectiunile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, cancerul si diabet zaharat. Aprovizioneaza-ti frigiderul cu legume si fructe de diferite culori, pentru a te bucura din plin de sanatate. Ce culoare dau nutrientii fructelor si legumelor In functie de culoarea alimentelor proaspete pe care le consumi, poti sa iti dai seama ce vitamine, minerale si antioxidanti contin fructele si legumele: Alb, cafeniu si maro: alicina Alicina este tiosulfinatul predominant din usturoi, o substanta chimica naturala care care ajuta la scaderea colesterolului si a tensiunii arteriale, precum si la cresterea capacitatii de aparare impotriva infectiilor. O poti gasi si in ceapa uscata, ceapa verde, praz, banane, pere si conopida. Albastru si mov:... [continuare]

Lucruri pe care nu le stiai despre rosii si beneficiile acestora

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Iulie 2018

Generalitati Rosiile au o multitudine de beneficii pentru sanatate. In primul rand, rosiile sunt pline de vitamine, mai exact contin vitamina A (de ajutor ochilor), complexul B (B1, B2, B5, B6 - protectoare ale sistemului nervos, ale sistemului osos, ale metabolismului), vitamina C (benefica sistemului cardiovascular si al celui endocrin), vitamina E si vitamina K. De ce este bine sa bei suc de rosii Sucul de rosii contribuie la mentinerea sanatatii oaselor, previne osteoporoza si, avand foarte multe vitamine, este benefic intregului organism. Contine licopeni care au un rol esential in mentinerea sanatatii oaselor, dar si la prevenirea anumitor forme de cancere, cum este cel de prostata, cancerul mamar, de pancreas si de ovare. De asemenea, numeroase studii au aratat ca un consum de suc de rosii are influente pozitive asupra inimii, practic poate preveni bolile cardiovasculare. Pentru a obtine aceste efecte miraculoase, trebuie sa bei un pahar de suc de rosii pe zi. De ce... [continuare]

De ce este importanta vitamina a?

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Septembrie 2018

Generalitati Vitamina A este termenul generic pentru un grup de compusi solubili in grasimi, extrem de importanti pentru sanatatea umana. Sunt esentiali pentru multe procese din corp, inclusiv pentru mentinerea unei vederi sanatoase, asigurarea functionarii normale ale sistemului imunitar si ale organelor si a dezvoltarii normale a bebelusilor in uter. Compusii vitaminei A se gasesc atat in alimentele de origine animala, cat si in cele de origine vegetala si se afla in doua forme diferite: vitamina A preformata si provitamina A. Vitamina A preformata este cunoscuta ca forma activa a vitaminei pe care corpul o foloseste in stare naturala. Se gaseste in produsele de origine animala, inclusiv in carne de pui, vita, peste si lactate si include compusii retinol, retinal si acidul retinoic. Provitamina A sau carotenoidele precum alfa-carotenele, beta-carotenele si beta-criptoxantinele sunt formele inactive ale vitaminei A care se gasesc in plante, organismul fiind cel care le... [continuare]

Cauzele potentiale ce duc la ingalbenirea picioarelor

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Septembrie 2019

Prezentare generala Exista mai multe motive pentru care o persoana poate experimenta ingalbenirea picioarelor. Cateva dintre cauzele posibile includ icterul, anemia si calusurile. Persoanele cu picioarele ingalbenite pot avea, de asemenea, zone cu piele ingrosata, ceroasa sau uscata. In unele cazuri, doar degetele de la picioare sau talpile devin galbene, in timp ce alte persoane sufera ingalbenirea la nivelul intregii zone a picioarelor. Trebuie stiut ca pot exista si alte simptome, dar acestea depind de cauza de baza ce produce ingalbenirea picioarelor. Aceste simptome pot fi reprezentate de: - Fatigabilitate; - Sensibilitate la temperaturi reci; - Prurit. Tratamentul picioarelor galbene nu este unul specific, ci depinde de cauza care sta la baza acestui simptom. Cele mai frecvente cauze ale ingalbenirii picioarelor Calusurile Un calus reprezinta o zona ingrosata si intarita a pielii. Acesta poate sa apara ca o portiune galbena si dura, uneori ceroasa, avand drept motiv... [continuare]

Cele mai bune 5 alimente care lupta cu imbatranirea

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Februarie 2020

Alimente care lupta cu imbatranirea Pentru a avea o viata lunga si sanatoasa, oamenii trebuie sa manance doar alimente bune si de calitate. Multe persoane sunt familiarizate cu aceasta afirmatie, dar nu stiu care sunt aceste alimente. Cifrele oficiale indica faptul ca, in prezent, primele trei tari din lume cu cea mai mare speranta de viata sunt Principatul Monaco, Japonia si Singapore. Aceste locuri sunt asociate cu o calitate inalta a vietii, iar un element important este consumul de mese sanatoase. Este important de stiut ca nu exista anumite super-alimente in aceste tari, iar oamenii ar trebui sa urmeze diete echilibrate si nutritive. Cu toate acestea, introducerea in alimentatie a unor produse alimentare poate ajuta la lupta cu imbatranirea, deoarece sunt mai hranitoare si pot proteja impotriva bolilor. Cele mai bune alimente care lupta cu imbatranirea 1. Edamame (boabele proaspete de soia) Edamame (boabele proaspete de soia) au fost un element fundamental al bucatariei... [continuare]

Produse

Din Comunitate

Buna seara,de 2 zile am inceput un tratament cu niste produse uimitoare care nu se gasesc in farmacii. Deja am inceput sa simt o mica ameliorare. Asa ca va invit pe cei care aveti spasmofilie,anxietate si atacuri de panica sau alte tulburari sa incercati aceste produse naturale.Deci de ani de zile nu stiu ce sa mai fac,si am ajuns acum sa simt o ameliorare dupa 2 zile. Tratamentul trebuie facut cel putin 6 luni,in 2-3 zile se simte doar o mica ameliorare nu se intampla minuni,insa dupa 6 luni va fi bine,dar nu trebuie intrerupt tratamentul. Sanatate multa va doresc [continuare]

Oftalmologie

Din Comunitate

Acum cca un an mi-am facut un control oftalmologic de rutina unde mi-a fost administrata atropina. Dupa controlul respectiv mi-am pierdut acuitatea vizuala. La o luna dupa respectivul control am mers din nou la un alt oftalmolog care mi-a recomandat ochelari +1. Memtionez ca am 47 de ani, sunt informatician si deci stau mai mult de 10 ore pe zi in fata calculatorului. De vreo 6 luni insa am inceput sa am spasme dureroase, sa resimt socuri puternice atunci cand stau in fata calculatorului care pur si simplu imi dau capul pe spate. Am mers din nou la oftalmolog care mi-a spus ca totul e OK, nimic nu este in neregula cu ochii mei. Apoi am mers la neorolog care, dupa o encefalograma, mi-a spus ca nervul optic este obosit, reactionand violent la lumina puternica. De curand nu mai pot nici sa citesc, nici sa privesc la TV, nici sa conduc pe timp de noapte, mereu apar aceste spasme datorita luminii. Neorologul mi-a recomandat Ginko Biloba si, ca si medicul oftalmolog, mi-a spus ca nimeni... [continuare]

Buna seara

Din Comunitate

spuneti-mi si mie niste remedii naturiste pt pistrui..va rog :) [continuare]

Buna!

Din Comunitate

Am 46 de ani sunt la menopauza de un an ,si de citeva zile am descoperit un nodul cam de doi centimetri sub sinu sting .Mentionez ca in ziua cind lam descoperit imi iesise sirma din sutien si toata ziua ma jenat,practic seara am descoperit nodulu.Imi este foarte frica de ce poate fi mai rau,imi este si frica,ca acel nodul a fost de mai mult timp acolo. Oare poate sa fie cancer,sunt in germania la munca,aici nici nu pot merge la medic ca este f scump,si pina merg acasa in ro mai sunt inca doua luni,a mai patit careva din voi sa va jeneze sirma sutienului si sa se formeze in acel loc un nodul ? Va multumesc ! [continuare]

Retinopatie pigmentara

Din Comunitate

am 30 de ani si la varsta de 25 de ani am fost diagnosticata cu sindromul usher,adica retinopatie pigmentara si hipoacuzie bilaterala.nu am aflat de niciun tratament si imi doresc sa raman gravida,dar,nu stiu daca pot sa duc sarcina la sfarsit.am auzit ca pot sa orbesc,sau ca exista riscul ca si copilul sa se nasca cu aceeasi boala.daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.va multumesc [continuare]

Pt toate femeile care au virusul hpv..

Din Comunitate

buna tuturor,cu ceva timp in urma am postat un msj pe acest forum speriata de consecintele acestui virus HPV(cu care ma luptam de ap 1 an)...ei bine,acum pot respira usurata,dupa indelungi tratamente(fara vaccin)AM SCAPAT DE VIRUS!!Fac un apel la toate fetele si femeile care au probleme asemanatoare,sa se duca din timp la medic pt ca nu au nimic de pierdut ba din contra se pot vindeca fara altfel de complicatii!doar prin tratament:)..sa nu va fie teama pt ca acest virus se poate invinge pana sa se ajunga in faza de cancer!!Va doresc multa sanatate. [continuare]

Degenerescenta maculara

Din Comunitate

am un baietel de 13 ani de la varsta de 7 ani are probleme cu aceasta boala.Din cate am citit, aceasta boala apare doar la o varsta inaintata, cum sa-mi ajut copilul?am consultat multi medici din tara noastra buni (sp. militar Bucuresti, Brasov, Iasi, pe unde am fost trimisa.La ochiul drept deja are o pata de cul. inchisa si-i opreste vederea (gaura maculara)iar de cateva zile a aparut o ceata si la ochiul stang.Tratament nu am primit pana acum si sunt f. ingrijorata.Am programare la dr.galan dar de abia peste 2 saptamani. Cine ma poate ajuta cu o indrumare sau un sfat? [continuare]

Fructele goji si beneficiile acestora pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Octombrie 2018
Consultant medical:

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Clinica: Spitalul Municipal Campina

Generalitati Cercetatorii au investigat beneficiile pentru sanatate ale fructelor goji, deoarece popularitatea acestora a crescut in ultima perioada foarte mult. Beneficiile pretinse pe care le au aceste fructe variaza de la efecte anti-imbatranire pana la reglarea glucozei si mentinerea functiei imunitare. Fructele goji sunt cunoscute, de asemenea, ca Lycium barbarum. Fructele goji sunt originare din Asia, iar oamenii din zona folosesc aceste fructe colorate de mai mult de 2000 de ani ca plante medicinale si supliment alimentar. Aceste fructe au devenit disponibile pe scara larga in supermarketuri, farmacii sau magazine online. De asemenea, fructele goji sunt recomandate in intreaga lume pentru beneficiile potentiale pentru sanatate. Stiinta moderna investigheaza aceste afirmatii, iar cercetatorii au sustinut multe dintre ele. Beneficiile fructelor goji 1. Protejeaza ochii Se considera ca fructele goji protejeaza impotriva bolilor oculare ce survin odata cu imbatranirea.... [continuare]

Ai imunitatea scazuta? fa-ti plinul de vitamine naturale!

Din Diverse

Primavara este sarbatoarea vietii si a sanatatii, este perioada in care natura se intoarce la viata si te invita la un spectacol fascinant: flori si zumzet de albine, jocuri de fluturi si raze blande de soare... [continuare]

Fructele goji protejeaza organismul impotriva gripei

Din Diverse

Virusul gripei sufera modificari de la an la an, astfel ca oamenii de stiinta sunt pusi mereu in fata unei noi provocari, aceea de a descoperi noi modalitati prin care aceasta boala poate fi invinsa de organism. [continuare]

Fructele in timpul dietei - de ajutor sau nu?

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Iulie 2020
Consultant medical:

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Clinica: Nutrisistem

Dieta de scadere in greutate Scaderea in greutate necesita rabdare, control si renuntarea la unele alimente, pentru a ajunge la obiectivul dorit. E necesar sa te implici in activitati fizice si cel mai important, sa ai o dieta sanatoasa. Majoritatea expertilor in sanatate sugereaza adaugarea alimentelor bogate in fibre si proteine in alimentatia dvs., astfel incat sa aveti senzatia de satietate mai repede si pentru mai mult timp. Dar, trebuie sa stiti, ca nu toate fructele proaspete sunt indicate in cursul dietei de scadere in greutate. Desi sunt considerate sanatoase, unele fructe nu se inscriu in lista alimentelor care te ajuta sa slabesti eficient, pentru ca au multe calorii si consumate in cantitate mare, pot creste peste limita aportul caloric (lista fructelor nerecomandate in dieta de slabire). Alegerea alimentelor cu calorii reduse Pe de alta parte, fructele sunt bogate in: vitamine, minerale si antioxidanti, care ajuta la protejarea organismului de stresul oxidativ si... [continuare]

Pagina 3 din 4 (91 rezultate)