Clickmed
programare rapida la medic

Sanatoriul balnear SLANIC MOLDOVA

Sanatoriul balnear SLANIC MOLDOVA

Date de contact

Adresa: Str. N.Balcescu, Nr.7
Localitate: Slănic-Moldova, Bacau
Telefon: 0234348184, 0234348120

Servicii medicale

- recuperare medicina fizica si balneologie
- recuperare medicala neurologica pentru deficienti motori
- sanatoriul balnear asigura tratament pentru:tulburari digestive (gastrite cronice hipo- si hiperacide, ulcere gastrice si duodenale, la un interval de cel putin 3 ani de la faza dureroasa, afectiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipatie cronica)boli hepatobiliare (dischinezie biliara, colicistita cronica cu sau fara calculi, stari postoperatorii in boli ale ficatului)boli metabolice si nutritionale (diabet melitus, forme usoare si intermediare, obezitate)boli ale rinichiului si urinare (stari de dupa tratamentul infectiilor urinare, acolo unde nu au existat leziuni sau dereglari renale). Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajuta la tratamentul bolilor:reumatismale degenerative si diartriticecardiovasculare si respiratorii (astma alergica, traheobronsite cronice, rinosinuzite cronice, emfizem pulmonar) tratamentul bolilor endocrine (stari prepubertale la copii hiperreactivi)ginecologice (sindrom ovarian menopauzal).

 

Cura interna
Boli ale aparatului digestiv(izvoarele: 1,1bis,3,6,8,10,14,15,S2,S3);
Boli hepato-biliare(izvoarele: 1,3,6,10,14,S2,S3);
Boli respiratorii(izvoarele: 1bis,3,6,15);
Boli de nutritie si metabolism(izvorul 3);
Boli ale rinichilor si cailor urinare(S2,S3);

 

Cura externa
Afectiuni neurologice periferice;
Afectiuni posttraumatice;
Boli asociate;
Boli ginecologice;
Afectiuni reumatismale;
Nevroza astenica;
Boli ale cailor aeriene superioare (rinofaringite);
Inflamatii cronice ale conjunctivitei oculare.


Sistemul hidromineral superior (tipul I de apa) contine pe langa sursele de ape mineralementioanate si gaze naturale terapeutice, dizolvate in aceste ape, carora le confera caracteristicile de ape carbofazoase sau sulfuroase sau cu gaze sub forma de emanatii libere mofetice.
Pentur folosirea in scop terapeutic a gazului mofetic (CO2) in statiune au fost amenajate douamofete. Ele au fost construite in apropierea izvoarelor 11 si 3, dupa cum urmeaza:
O mofeta veche,rudimentara, amplasata pe captarea fostului izvor nr.11, a carui emanatie de CO2 se afla pe un mamelon de tufuri calcaroase ce nu permit modernizarea acesteia. In prezent, aceasta mofeie este abandonata.
O mofeie noua, moderna, amplasata in apropierea izvorului nr.3, care constituie cea mai importanta sursa de apa minerala si CO2 liber din statiune. Morfeta a inceput sa fie executata in 1985 si a fost pusa in functiune in iunie 1986.


Noua mofeta are o capacitate de 40 persoane.
Statiunea Slanic Moldova mai dispune si de alte surse mofeice, precum camerele de captare comune ale izvoarelor 1,8,1 bis, si 10.
Gazul mofetic de la izvorul nr.3 este valorificat aproape in totalitate in perioadele calde atat pentru cura cat si ca agent de liftare a apei, insa in perioadele reci gradul de utilizare pentru cura balneara este foarte scazut.
 

20 Aprilie 2024
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter