Clickmed
programare rapida la medic

Houston Farma Practic Regiunea Vest - 9-11 sept, Gyula

Actualizat la data de: 06 Septembrie 2011
Houston Farma Practic Regiunea Vest - 9-11 sept, Gyula

Houston NPA organizeaza in perioada 9 -11 septembrie 2011, la Hotel Erkel din Gyula, Ungaria (Hotel Erkel, H-5700 Gyula, Varkert u. 1) “Houston Farma Practic”, a sasea manifestare dintr-o serie de evenimente regionale dedicate farmacistilor si asistentilor de farmacie. Aceasta editie va reuni doua sute de farmacisti din judetele Timis, Hunedoara, Caras Severin, Gorj, Mehedinti, Arad. Programul este creditat de Colegiul Farmacistilor din Romania cu 30 puncte EFC pentru farmacisti si 14 puncte pentru asistentii de farmacie.

Coordonatorul stiintific al acestei editii este prof. univ. dr. Carmen Cristescu, decan al Facultatii de Farmacie din cadrul UMF Victor Babes din Timisoara.

Printre alti lectori confirmati fac parte:
Conf. dr. Liana Dragan - Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara – Facultatea de Farmacie
Prof. farm. Marius Bojita - presedinte UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj si membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania
Farm. spec. Speranta Iacob - Presedinte Colegiul Farmacistilor Cluj
Farm. spec. Adelaida Haiduc - Vicepresedinte Colegiul Farmacistilor Cluj
Prof. Maria Polinicencu - Presedinte Farmacisti fara Frontiere
Farm. spec. Geza Horvath - Farmacia Horvath Reghin
Dr. Estera Boeriu - Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu Timisoara
Conf. dr. Gabriel Popescu - Spitalul de Boli Infectioase Matei Bals Bucuresti
Dr. Horia Cristian – medic chirurg Timisoara, fost sef al Spitalului Judetean din Timis, fost sef al Casei de Asigurari din Timis, coordonator al singurului centru de politrauma din Romania

Printre temele care vor fi abordate la eveniment: antibioticele - prescrierea si administrarea corecta, rolul farmacistului in eliberarea medicamentelor OTC, repopularea florei intestinale, produse permise in sarcina, produse de igiena la indemana farmacistului, managementul durerii, utizarea la domiciliu a aparatelor de monitorizare a starii de sanatate, produse care dau dependenta, medicamentele generice, locul antisepticelor in tratamentul local al infectiilor oro-faringiene usoare sau moderate, oboseala sau astenia, terapia hepatica.

Vor fi sustinute si prezentari care abordeaza marketingul si managementul farmaciilor comunitare independente, cum ar fi: influenta TVA-ului in asigurarea necesarului de lichiditati al unei farmacii, provocarile intalnite in farmacia cu circuit deschis, impactul deficientelor legislative asupra farmaciilor comunitare din Romania, profitabilitatea farmaciei in contextul sistemului medical din Romania.

Programul stiintific se va desfasura vineri (09.09.2011) intre orele 16.00 si 19.00; sambata (10.09.2011) intre orele 09.00 si 14.00, duminica fiind program liber.

Taxa de participare pentru 2 zile este de 450/persoana si include: cazare 2 nopti, mesele, pauzele de cafea, facilitatile de spa&relaxare, accesul la lucrarile conferintei. Participarea la lucrarile conferintei este obligatorie pentru acordarea creditelor. Contact organizatori: Corina Stancu, tel: 0723/856.179, tel/fax: 021.317.09.43

Dr. Maria Szerac, CEO Houston NPA, organizatorul seriei de evenimente Houston Farma Practic:
Seria de evenimente Houston Farma Practic (HFP) este dedicata farmacistilor si asistentilor de farmacie pentru care profesia inseamna vocatie. Cu fiecare editie, avem alaturi oameni din ce in ce mai valorosi pentru care HFP a devenit deja o traditie si care se reintalnesc periodic la aceste evenimente. Asteptam la fiecare eveniment participanti implicati, motivati sa-si imbunatateasca constant nivelul de cunoastere profesionala si lectori dedicati care doresc sa impartaseasca din experienta cumulata de-a lungul carierei lor. HFP inseamna informare corecta si de calitate, o platforma regionala de interactiune a comunitatii de profesionisti din domeniul farmaceutic si medical”.

Houston Farma Practic reprezinta o serie de conferinte regionale organizate de Houston NPA cu scopul informarii corecte a farmacistilor si asistentilor de farmacie asupra subiectelor importante din sistemul farmaceutic. Fiecare editie a Houston Farma Practic cuprinde dezbateri legate de particularitatile si provocarile profesiei de farmacist, dar si prezentari despre noutatile existente pe piata de profil. Manifestarile Houston Farma Practic (HFP) isi propun sa abordeze intr-un mod inovativ comunicarea informatiei medicale de calitate catre farmacist si sa puna accentul atat pe ceea ce isi doresc sa afle farmacistii, cat si pe dialogul cu acestia.

In 2011 au fost organizate pana acum 3 astfel de evenimente regionale desfasurate sub brandul Houston Farma Practic, dedicate farmacistilor si asistentilor de farmacie, pentru 3 zone geografice: Muntenia, Ardeal si Sud.

Houston NPA are in pregatire urmatoarele 3 editii care se vor desfasura dupa cum urmeaza:
Houston Farma Practic Regiunea Vest (TM, HD, CS, GJ, MH), 9-11 septembrie 2011, Gyula-Ungaria, Hotel Erkel, 4*
Houston Farma Practic Regiunea Centru (MS, BV, SB, CV, HR), 4-6 noiembrie 2011, Poiana Brasov, Ana Hotels, 4*
Houston Farma Practic Moldova (IS, SV, VS, NT, BC, BT), 25-27 noiembrie 2011, Gura Humorului, Hotel Best Western Bucovina,4*


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate