Clickmed
programare rapida la medic

Medical Forum

Actualizat la data de: 05 Mai 2011
Medical Forum

“mf - ziarul medicului de familie” organizeaza sub patronajul Societatii Nationale de Medicina Familiei din Romania, pentru al treilea an consecutiv, Conferinta Medical Forum in Bucuresti, desfasurata la Hotel Crowne Plaza, Sala Crowne Ballroom, Bd. Poligrafiei, nr. 1, Sector 1, in perioada 05 – 06 mai 2011.

Sistemul de sanatate romanesc este vizibil marcat de toate politicile autoritatilor din domeniu, aplicate pe fondul crizei socio-economice, care afecteaza intreaga societate in ansamblul ei. Masurile luate nu au condus insa la imbunatatirea actului medical, la accesul sporit al populatiei la serviciile medicale sau la scaderea prevalentei mortalitatii sau morbiditatii. Subfinantarea cronica, managementul sanitar de multe ori defectuos, contureaza imaginea unui sistem deloc sanatos. In acest context, medicina primara, baza acestui sistem medical, este si ea afectata. Reducerea platii per capita, impunerea plafoanelor la medicul de familie, reducerea sporurilor pentru munca in mediul, Contractul Cadru multianual, care dezavantajeza specialistul MF, sunt doar o parte a problematicii care vizeaza medicina primara.

Toate acestea vor fi dezbatute de specialisti de renume din domeniu, de autoritati ale sistemului medical cat si de lectori de pe plan local. Moderatorul evenimentului este presedintele SNMF, Dr. Rodica Tanasescu.

Medical Forum dureaza 2 zile, iar temele aflate in dezbatere abordaza subiecte importante pentru intreg sistemul de medicina primara: "Medicina de familie, prezent si perspective", "Managementul cabinetului de familie", "Rolul medicului de familie in preventie, diagnostic precoce si monitorizarea bolilor cronice", "Bolile acute in cabinetul medicului de familie". Temele stiintifice vor fi sustinute de reprezentanti ai Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor, ai Colegiului Medicilor din Romania, ai Facultatii de Medicina a UMF „Carol Davila”, de presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), de presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor si reprezentanti ai Societatii Nationale de Medicina Familiei. Manifestarea va fi creditata EMC, iar la lucrarile ei sunt asteptati 500 - 600 de medici si presedinti ai filialelor SNMF din intreaga tara.

Participantii la Medical Forum vor beneficia de expuneri ale producatorilor si distribuitorilor de medicamente prezenti la manifestare. Expunerile vin in intampinarea nevoii de informare a medicilor prin conectarea acestora la noutatile existente pe piata de profil.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate