Clickmed
programare rapida la medic

Victor Ponta le cere medicilor si asistentelor din spitalele inchise sa se intoarca la munca

Actualizat la data de: 11 Aprilie 2011
Victor Ponta le cere medicilor si asistentelor din spitalele inchise sa se intoarca la munca

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Brasov, ca medicii si asistentele din spitalele inchise de catre Guvernul Boc ar trebui sa se reintoarca la munca pentru ca niciun spital care se afla in subordinea autoritatilor locale nu poate fi desfiintat prin Hotarare de Guvern.

„Legea spune foarte clar ca spitalele aflate in subordonarea autoritatilor locale se infiinteaza sau se desfiinteaza prin hotarare a acestor autoritati, nu pot fi infiintate sau desfiintate prin Hotarare de Guvern“, a declarat Ponta, citat de corespondentul NewsIn.

Liderul PSD a precizat ca acesta este motivul pentru care in 99% din cazuri autoritatile locale s-au opus inchiderii spitalelor.

In ceea ce priveste plata celor care s-ar intoarce la fostele lor locuri de munca, presedintele PSD a afirmat ca este sigur ca acestia ar castiga in instanta procesele cu Casele de Sanatate pentru plata serviciilor pe care le presteaza.

„Daca vor avea acest curaj de a protesta, de a lua atitudine, fara sa mai astepte totul de la opozitie sau de la presa, ar fi un prim semnal foarte important de solidaritate. Ce poti sa mai spui daca nici imaginea oamenilor murind in fata spitalelor inchise de Guvernul Boc nu mai impresioneaza si nu conduc la reactii din partea celor care au lucrat acolo? inseamna ca presedintele Basescu stie pe ce se bazeaza“, a mai spus presedintele PSD.

Acesta a mai afirmat si ca motiunile opozitiei pe sanatate si agricultura vor fi gata redactate luni si ca, cel mai probabil, ele vor fi depuse marti.

Victor Ponta s-a aflat vineri la Brasov impreuna cu presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, pentru a asista la semnarea protocolului local USL, intre PSD, PNL si PC Brasov.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate