Clickmed
programare rapida la medic

Angajati ai sanofi-aventis alearga la Maratonul International Cluj pentru a sprijini copiii bolnavi de diabet

Actualizat la data de: 08 Aprilie 2011
Angajati ai sanofi-aventis alearga la Maratonul International Cluj pentru a sprijini copiii bolnavi de diabet

Sanofi-aventis va dona in beneficiul copiilor diagnosticati cu diabet 10 euro pentru fiecare kilometru parcurs in cadrul evenimentului de catre angajatii sai, dar si de catre prieteni si membri ai familiilor ce au aderat la aceasta cauza. Aproximativ 1,28 milioane de romani sufera de diabet zaharat, din care circa 3.000 sunt copii.

Zece angajati ai sanofi-aventis Romania, alaturi de prieteni si membri ai familiilor, vor participa la prima editie a Maratonului International Cluj, organizata duminica, 10 aprilie. Pornind de la sloganul evenimentului „Alergi la maraton? Alege o cauza pe care sa o sustii!”, compania sanofi-aventis sustine initiativa angajatilor sai si doneaza pentru fiecare kilometru parcurs de acestia, precum si de prietenii si membrii familiilor acestora, suma de 10 euro. Banii vor ajunge la copiii care sufera de diabet, pentru a-i sprijini in lupta dusa zilnic impotriva acestei afectiuni.

Initiativa face parte dintr-un proiect amplu dezvoltat de sanofi-aventis, prin intermediul caruia compania isi propune sa devina un real partener al persoanelor cu diabet, sustinandu-le medical, financiar si moral. Din cadrul aceluiasi proiect a facut parte si donatia locala de 10.000 RON oferita anul trecut de sanofi-aventis Centrului Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Cluj-Napoca, suma obtinuta in urma marsului impotriva diabetului „Castigi si daruiesti sanatate – Clujeni pentru clujeni”.

Conform Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, in Romania sunt diagnosticate cu diabet aproximativ 644.000 de persoane. Diabetologii avertizeaza insa ca la fiecare diabetic diagnosticat mai exista unul nediagnosticat. Numarul copiilor care sufera de diabet a ajuns la circa 3.000 de cazuri, o cifra ingrijoratoare, mai ales in contextul in care obezitatea, un factor major de risc al diabetului zaharat de tip 2, afecteaza in prezent 40% dintre copii2.

"Lupta impotriva diabetului reprezinta o prioritate pentru sanofi-aventis si a ajuns chiar o provocare personala in randul angajatilor nostri. De aceeea, atunci cand cei 10 colegi, alaturi de prieteni si familii, si-au anuntat participarea la Maratonul International Cluj si si-au exprimat dorinta ca efortul lor sa se transforme in rezultate palpabile pentru pacienti, am hotarat sa-i sustinem financiar si sa-i incurajam. Impreuna putem invinge diabetul s-a transformat in cadrul companiei noastre intr-un adevarat crez", ne-a declarat Dan Ivan, Country Manager sanofi-aventis Romania.

Grupul sanofi-aventis desfasoara periodic campanii si programe de prevenire si control ale diabetului si complicatiilor sale. Numarul in crestere al persoanelor cu diabet este considerat epidemic in Romania si in lume. In fiecare actiune dedicata luptei impotriva diabetului, compania incurajeaza exercitiul fizic si adoptarea unui stil de viata sanatos, elemente cheie pentru prevenirea diabetului si controlului acestei afectiuni. De asemenea, unul dintre obiectivele companiei este sprijinirea pacientilor, prin programe educative in vederea unui management mai bun al diabetului care sa ii ajute in a-si imbunatati calitatea vietii.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate