Clickmed
programare rapida la medic

Peste 5.100 de candidati pe cele 3.505 de locuri si posturi de la rezidentiat

Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2010
Peste 5.100 de candidati pe cele 3.505 de locuri si posturi de la rezidentiat

Pe cele 3.505 de locuri si posturi scoase la concurs la rezidentiatul de anul acesta vor concura 5.131 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie, a anuntat, joi, Ministerul Sanatatii.

Cei mai multi candidati, respectiv 4.319 din totalul lor, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, 701 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 111 vor sustine specialitatea in farmacie.

Si anul acesta, sunt mai putini tineri absolventi care au ales sa se inscrie pentru posturile scoase la concurs, chiar daca, la finalizarea studiilor de specialist, au un loc de munca garantat, spun reprezentantii ministerului.

Astfel, pentru cele 469 posturi scoase la concurs in domeniul medical, s-au inscris 384 candidati, iar pentru cele 52 posturi din domeniul farmacie vor concura doar doi absolventi.

In sesiunea de anul acesta a examenului national de rezidentiat, dintre cele 3.505 de locuri si posturi scoase la concurs, 2.740 sunt locuri pentru medicina, 175 sunt locuri pentru medicina dentara, iar 69, pentru farmacie.

La acestea se adauga cele 469 posturi scoase la concurs pentru medicina si 52 posturi pentru farmacie.
Candidatii care vor castiga un loc in urma acestui concurs nu vor avea post asigurat la sfarsitul rezidentiatului, au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii ministerului.

"Anul acesta, Ministerul Sanatatii pune accent pe pregatirea medicilor specialisti. Este nevoie de mai multi specialisti in spitalele din tara si din aceasta cauza au fost luate doua masuri importante: reducerea cu un an a duratei de Rezidentiat pentru 36 de specialitati si eliminarea Rezidentiatului cu durata de sapte ani", au mai spus acestia.

Rezidentiatul de anul acesta va avea loc la 21 noiembrie.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate