Clickmed
programare rapida la medic

Reabilitarea sectiilor Terapie intensiva si oncologie sunt prioritare pentru Spitalul din Marghita

Actualizat la data de: 20 Septembrie 2010
Reabilitarea sectiilor Terapie intensiva si oncologie sunt prioritare pentru Spitalul din Marghita

"Dezvoltarea unor domenii trebuie sa constituie o prioritate", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila la Marghita, judetul Bihor, la inaugurarea primei cladiri reabilitate din spitalul din localitate.

"Trebuie sa avem in vedere ca nu putem finanta toate investitiile ce ar fi necesare in domeniul Sanatatii. De aceea, va trebui sa alegem unele specialitati, doua sau trei, prioritare pentru investitii. Sistemul de urgenta functioneaza si a fost o prioritate dotarea acestor sectii pana acum. Daca urmarim circuitul pacientului in spital, ar urma ca anul viitor sa reabilitam sectiile de terapie intensiva. Pe langa acestea, oncologia constituie o prioritate si pentru mine personal, dar si pentru ca avem, din pacate, din ce in ce mai multi pacienti oncologici", a declarat ministrul Cseke Attila.

Ministrul a felicitat, totodata, initiativa conducerii Spitalului Municipal "Dr Pop Mircea" Marghita pentru dezvoltarea sectiei de balneo-fizioterapie, avand la baza apa termala din zona.

Noua cladire a sectiei de interne-neurologie (corp A) a fost integral reabilitata si mansardata din fonduri alocate de la Ministerul Sanatatii. Din suma totala de 5,2 milioane lei vor mai fi reabilitate alte doua cladiri, cea de obstetrica-ginecologie-neonatologie (corp B), si cea care va include sectia de balneo-fizioterapie, bucataria spitalului, precum si locuinte de serviciu pentru personalul medical (corp D).


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate