Clickmed
programare rapida la medic

'Houston Farma Practic' - eveniment regional dedicat farmacistilor si asistentilor de farmacie

Actualizat la data de: 14 Iunie 2010
'Houston Farma Practic' - eveniment regional dedicat farmacistilor si asistentilor de farmacie

Houston NPA organizeaza in perioada 25-27 iunie 2010 la hotel Danubius din Sovata “Houston Farma Practic”, prima manifestare dintr-o serie de evenimente regionale dedicate farmacistilor. Aceasta prima editie se adreseaza judetelelor Alba, Cluj si Mures, reunind aproximativ 200 de participanti.

Pornind de la premisa ca farmacistul si asistentul de farmacie pot fi parteneri ai campaniilor de preventie si informare pentru pacienti, cunoscand necesitatea trecerii de la monologurile clasice la prezentari interactive, practice si la obiect, oraganizatorii spera ca acest tip de eveniment sa fie util atat participantilor in mod direct, cat si pacientilor din Romania.

Coordonatorul stiintific al evenimentului este Prof. Farm. Marius Bojita, presedinte UMF "Iuliu Hatieganu" din Cluj si membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.

Lectorii care au confirmat prezenta la eveniment:


Prof. dr. Adrian Streinu Cercel , Dr. Raed Arafat, Prof. Dr. Mihai Lucan Conf. Dr. Vari Camil; Asist. Univ. Ciprian Pop Began, Asist. Univ. Codruta Maier; Prof. Dr. Oniga Ovidiu; Prof. Dr. Felicia Loghin; Prof. Dr. Ostin Mungiu, Prof. Dr. Buzoianu Anca, Prof. Dr. Doina Miere, Conf. Dr. Lorena Filip, Farm. Rodica Muresan, Dorica Dan, Conf. Dr. Cristina Mogosan, Dr. Simion Baltes, Dr. Diana Teleman, Dr. Rares Barla, Dr. Capilna Monika, Carmen Nicolau, Dr. Anca Vasiliad, Farm. Andreea Farcas, Farm. Primar Angela Bindea.

Respectand traditia de a crea evenimente in cadrul carora se promoveaza echipa medicala si sistemul centrat pe pacient, Houston NPA a creat acest concept de eveniment in cadrul caruia interactivitatea joaca un rol major, mai mult de 1/3 din timpul alocat prezentarilor fiind rezervat sesiunilor de intrebari si raspunsuri.

Temele au fost selectate in urma votului participantilor, vot ce a selectat cele mai interesante subiecte pentru farmacisti si asistentii de farmacie.

Printre temele finaliste se numara: interactiunile medicamentoase, produsele care dau dependenta, produse cu precautii pentru soferi, gravide, copii, batrani, dieta si nutritie, complicatiile diabetului, strategia nationala de boli rare, perspective terapeutice in boala Alzheimer, tratamentul cu AINS, medicatia la menopauza, medicatia profilactica in osteopenie, osteoporoza si in afectiunile oncologice, legislatie farmaceutica, incontinenta urinara si disfunctia erectila, primul ajutor la nivelul farmaciei, rolul genericelor in timp de criza, protectia solara, arsurile la stomac, medicamente moderne in tratamentul HTA, terapia durerii, terapia corecta cu antibiotice si chimioterapice - premise, asocieri rationale, decizii corecte, antibioticoterapia intre ambulator si spital din punct de vedere practic.

Evenimentul este creditat EFC pentru farmacisti si asistenti de farmacie, iar taxa de participare pentru farmacisti este de 40 ron/persoana si include participarea la lucrarile conferintei, masa si cazarea.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, va rugam sa contactati:
E-mail: [email protected]
Telefon: 021-317.09.43.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate