Clickmed
programare rapida la medic

Conferinta Nationala a Pacientilor, editia 2010

Actualizat la data de: 11 Martie 2010
Conferinta Nationala a Pacientilor, editia 2010

94 de speakeri, 50 de asociatii de pacienti, 3 zile de conferinta, cei mai importanti decidenti din sanatate impreuna cu reprezentantii organizatiilor specializate pe diferite afectiuni la Conferinta Nationala a Pacientilor, eveniment dedicat imbunatatirii conditiei pacientului roman.

Reprezentanti ai autoritatilor publice si ai asociatiilor de pacienti din Romania, medici si farmacisti se reunesc la primul eveniment dedicat relatiei pacient-medic-autoritati din domeniul sanatatii - Conferinta Nationala a Pacientilor, editia 2010. Evenimentul, organizat de Sanatatea Media Group in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, aduce impreuna, pentru prima data in Romania, toti actorii din domeniul medical cu scopul de a identifica dificultatile si a gasi solutii la problemele cu care se confrunta pacientul roman.

In cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, vor fi prezentate proiectele legislative ale Ministerului Sanatatii pe anul 2010. De asemenea, Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dr. Nicolae Lucian Duta va fi prezent in prima zi a evenimentului si va vorbi despre statutul de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate. Alte subiecte de discutie vor avea ca tematica pretul medicamentelor, calitatea actului medical, oportunitatea infiintarii unei institutii care sa apere drepturile pacientilor din Romania, programe nationale de sanatate, plus teme specializate pe diferite afectiuni medicale, aduse in prim plan de membri asociatiilor de pacienti participante. Conferinta Nationala a Pacientilor este un eveniment care schiteaza, asadar, o noua politica de sanatate axata pe pacient.

Joi, 11 martie 2010, la ora 10.00, Dr. Cristian Anton-Irimie, secretar de stat la Ministerul Sanatatii va deschide oficial Conferinta Nationala a Pacientilor, cu o discutie despre prioritatile si directiile de dezvoltare in sistemul de sanatate din Romania. in aceasta prima zi, printre speaker-ii invitati se mai numara Prof. univ. dr. farm. Marius Bojita – presedinte al Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, Raed Arafat – subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, Mircea Cinteza – fost ministru al sanatatii si membru in Comisia de Sanatate din Senatul Romaniei, Dan Zaharescu – directorul executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, Ioana Cacovean – presedinte, Patronatul Farmacistilor din Romania.

Vineri, 12 martie 2010, la ora 10.00 deschiderea sesiunilor de comunicare va fi facuta de catre Primarul General al Municipiului Bucuresti, Prof. univ. dr. Sorin Oprescu, iar dupa pauza de pranz primul care va lua cuvantul va fi Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Prof. univ. Dr. Vasile Astarastoae. Ziua de vineri este dedicata afectiunilor specifice, dintre care amintim bolile cardiovasculare, diabetul, afectiunile neurologice si neuromusculare, cat si bolile rare. Printre cei care vor vorbi in aceasta zi se numara Prof. Univ. Dr. Ion Bruckner – presedinte al Societatii Romane de Medicina Interna, doamna Rodica Nassar – presedinte al Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor, Prof. univ. dr. Florian Popa – rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Sambata, 13 martie 2010, va fi marcata Ziua Europeana a Pacientului. Tot sambata va avea loc si prima Conferinta Nationala de Oncologie Pediatrica din Romania. Printre speaker-ii acestei zile se numara Dr. Rodica Tanasescu – Presedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei, Deputatul Cristian Horia – membru in Comisia de Sanatate din Camera Deputatilor, Prof. univ. dr. Vlad Tica – vicepresedintele Colegiului Medicilor din Romania, precum si doamna Mihaela Geoana – presedinte al Fundatiei Renasterea.

In cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor, pe langa sesiunile de comunicare, se va organiza si o expozitie, intitulata „Info Pacienti”, in cadrul careia vor fi expuse standuri de prezentare ale asociatiilor de pacienti, dar si ale companiilor farmaceutice sau ale celor care ofera produse si servicii destinate pacientilor.

Conferinta Nationala a Pacientilor este un eveniment cu acoperire nationala, care reuneste, pentru prima data in Romania, toti actorii din domeniul sanatatii: reprezentanti ai autoritatilor statului (din cadrul Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate – C.N.A.S., Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti – C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, membrii Comisiilor de Sanatate din Camera Deputatilor si Senatul Romaniei, precum si reprezentanti din cadrul Colegiului Medicilor din Romania, Colegiul Medicilor din Bucuresti si Colegiului Farmacistilor din Romania), reprezentanti ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din tara noastra, medici, manageri de spitale, reprezentanti ai farmacistilor si ai companiilor farmaceutice, pacienti, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti si ai societatii civile, in cadrul unei conferinte interactive.

Cu ocazia acestui eveniment, Sanatatea Media Group a lansat primul Manifest al Pacientilor din Romania, un document redactat sub forma unei petitii, care doreste sa vina in sprijinul tuturor pacientilor din tara noastra, prin implicarea tuturor actorilor din domeniul sanatatii. Continutul Manifestului se regaseste integral pe www.infopacienti.ro, platforma online dedicata Conferintei Nationale a Pacientilor. Cei care acceseaza aceasta platforma vor gasi atat date referitoare la eveniment, cat si alte informatii de interes despre asociatiile de pacienti, legislatie in domeniul sanatatii, afectiuni si evenimente medicale.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate