Clickmed
programare rapida la medic

Sesiunea I Pharma Forum Bucuresti: jumatate dintre farmacii vor intra in faliment

Actualizat la data de: 16 Octombrie 2009
Sesiunea I Pharma Forum Bucuresti: jumatate dintre farmacii vor intra in faliment

Astazi, 15 octombrie 2009, s-a desfasurat prima sesiune a forumului organizat de revista Pharma Business sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania. Editia cu numarul 6 a acestei conferinte are loc in Bucuresti, la Hotel Ramada Bucharest Parc, sala Terra Grand Ballroom, Bd. Poligrafiei, nr. 3-5, Sector 1, in perioada 15 – 16 0ctombrie 2009.

Moderatorul sesiunii I a forumului a fost Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasca, Presedinte, Colegiul Farmacistilor din Romania, iar temele dezbatute au fost "Legislatia Farmaceutica" si "Managmentul Farmaciei". Piata farmaceutica romaneasca este vizibil marcata de schimbarile survenite in ultimii ani dar se situeaza si sub spectrul crizei economice ce afecteaza toate economiile lumii. Toate aceste probleme vor fi dezbatute de specialisti de renume din domeniu, de autoritati ale sistemului medical cat si de lectori de pe plan local.

Temele au fost dezbatute de Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa, Presedinte, Colegiul Farmacistilor din Romania - ”Sistemul sanitar in Romania – Realitati, cauze, solutii”, Ancamaria Negru, Director General, Directia Generala Strategii si Politica Medicamentului, Ministerul Sanatatii, Conf. dr. Cristian Celea, Director General, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Dr. Razvan Bosinceanu, Johnson&Johnson: “Elimina cauza durerii in gat cu Hexoral Spray”, Dan Zaharescu, Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) – „Accesul pacientilor la medicamente in perioada de criza”, Prof. Dr. Gabriela Radulian, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti - "Vitaminele intre mit si realitate" etc.

Potrivit Prof. Dr. Dumitru Lupuleasa jumatate dintre farmaciile romanesti vor intra in familemnt in perioada urmatoare in cazul in care banii pentru medicamentele eliberate compensat si gratuit vor fi acordati peste p jumatate de an. De asemenea, Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania a adaugat ca se preconizeaza ca vor intra in faliment aproximativ 50% dintre farmacii.

Maine, 16 octombrie 2009, in aceeasi locatie va avea loc cea de-a doua sesiune a forumului organizat de rezista Pharma Bussines. Teme ca vor fi dezbatute: "Farmacistul, rol cheie in sanatatea pacientului", "Lucrari stiintifice si prezentari de medicamente".


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate