Clickmed
programare rapida la medic

Cauza decesului lui Patrick Swayze: cancerul pancreatic

Actualizat la data de: 17 Septembrie 2009
Cauza decesului lui Patrick Swayze: cancerul pancreatic

Indragitul actor si dansator, Patrick Swayze, a trecut in nefiinta marti noapte din cauza unui cancer de pancreas aflat in stadiul 4. Actorul a fost diagnosticat cu aceasta maladie in ianuarie 2008, insa in momentul in care acest lucru a fost facut public, mai exact in martie 2008, boala se extinsese si la ficat.

Primele simptome au aparut la sfarsitul anului trecut, cand Swayze turna un episod pilot pentru serialul "The Beast", in care juca rolul unui agent FBI. Initial medicii nu i-au dat mai mult de 5 saptamani de trait, insa Swayze a tinut piept bolii timp de 20 luni, dupa care a parasit aceasta lume. In aceasta perioada, din cauza maladiei si a tratamentului intens prin chimioterapie, actorul a slabit foarte mult si a fost supus unei diete pe baza de lichide.

Cancerul pancreatic nu este intre primele 10 cele mai frecvente afectiuni in lume, insa tocmai aceasta afectiune rara l-a invins pe marele actor de Hoolywood.
Aceasta afectiune are tendinta de a se dezvolta si extinde fara a da semne, motiv pentru care il face al patrulea ca mortalitate dintre toate tipurile de cancer. Cancerul pancreatic afecteaza in mod egal atat femeile cat si barbatii, dupa varsta de 45 de ani.

Patrick Swayze va ramane etern in amintirea publicului prin rolul chipesului profesor de dans din filmul Dirty Dancing. In 1990, alaturi de Demi Moore si Whoopi Goldberg, Patrick Swayze aparea intr-un nou rol memorabil in filmul "Ghost". Actorul a fost nominalizat de trei ori la premiile Globul de Aur, pentru rolurile din filmele "Dirty Dancing" (1987), "Ghost" (1990) si "Reginele balului/To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar" (1995), si are o stea pe Walk of Fame la Hollywood.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate