Clickmed
programare rapida la medic

Sensiblu lanseaza programul de strangere de fonduri “Deschide-ti inima catre copii”

Publicat la data de: 21 Mai 2009

Fundatia Sensiblu sustine proiectul de echipare a centrului de chirurgie cardiaca infantila de la Spitalul Marie Curie prin distribuirea inimilor antistres in farmaciile Sensiblu prin demararea campaniei de strangere de fonduri "Deschide-ti inima catre copii".

Vino in Farmaciile Sensiblu incepand cu 7 mai pentru a ajuta copiii bolnavi de inima. Cumparand simbolul inimilor sanatoase veti contribui la echiparea sectiei de chirurgie cardiaca infantila de la spitalul Marie Curie din Bucuresti.

Speram sa vindem 100. 000 de inimi urmand ca prin intermediul Fundatiei Sensiblu sa facem o donatie pentru sprijinirea infiintarii centrului de chirurgie cardiaca infantila. Clientii Sensiblu pot oferi copiilor o sansa la viata prin banii donati de Fundatia Sensiblu la achizitionarea fiecarui simbol al inimilor sanatoase. Cateodata e prea tarziu, prea greu sau pur si simplu imposibil ca acesti copii sa poata fi trimisi in strainatate pentru un tratament sau o interventie chirurgicala. Asa ca trebuie sa le oferim o solutie aici. Acum! Repede! Urgent!”, a declarat Claudiu Opran - Chief Operating Officer Sensiblu .

Anual, in Romania, se nasc 1500 de copiii cu malformatii congenitale cardiace, dintre acestia aproximativ 1000 au nevoie urgenta de operatie si tratament. In lipsa corectiei medicale, o treime dintre acesti copii mor inainte de a implini varsta de un an.

In Bucuresti si in orasele din estul tarii nu exista nicio sectie de specialitate care sa ajute la tratarea copiilor cu malformatii congenitale, iar centrele din Cluj si Targu Mures deja se confrunta cu o suprasolicitare de locuri.

Pentru a ajuta acesti copii, echipa de medici de la Spitalul Marie Curie, Bucuresti, cu sprijinul conducerii spitalului, a initiat un proiect prin care se urmareste ca intr-o aripa noua a spitalului sa functioneze o sala de operatii si un salon de terapie intensiva postoperatorie.

„Exista medici romani cu inalta specializare care lucreaza peste hotare si care sunt dispusi sa revina si sa lucreze in tara in aceasta sectie de cardiochirurgie pentru copii. Din toamna vrem sa incepem sa operam copii aici”, sustine Dr. Catalin Cirstoveanu, coordonatorul proiectului din partea Spitalului Marie Curie.
Afla mai multe despre campania initiata de Sensiblu!


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate