Clickmed
programare rapida la medic

Protest al medicilor de la Spitalul TBC din Baia Mare din cauza injumatatirii sporurilor

Publicat la data de: 19 Mai 2009

Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare au organizat, luni dupa-amiaza, un protest spontan, dupa ce au descoperit ca sporul salarial de periculozitate li s-a injumatatit, transmite corespondentul NewsIn.

La protestul cadrelor medicale s-au alaturat si asistentele medicale si personalul auxiliar. Liderul Sanitas Baia Mare, Ionica Pop, a declarat ca sporul salarial acordat medicilor a fost redus fara nici o explicatie.

Sindicalistul a mai aratat ca asteapta explicatii din partea conducerii unitatii spitalicesti, pentru ca nu e normal sa fie luate astfel de masuri, fara ca angajatii sa fie informati. ,,Medicii, asistentele si infirmierele care stau la patul bolnavilor de TBC au ajuns de la un spor de 100% la 50% fara nici o explicatie. Trebuie sa stam la masa negocierilor sa vedem de ce s-au taiat acesti bani”, a spus Ionica Pop.

Medicii spitalului TBC cer demisia managerului Gheorghe Bota, aratand ca in caz contrar vor demisiona chiar ei. Reprezentantii Sindicatului Independent al Medicilor au afirmat ca in unitatea spitaliceasca se lucreaza in conditii deosebit de periculoase si au aratat ca, in cazul in care nu se vor primi toate sporurile, 13 medici vor demisiona. Nu este prima data cand managerului spitalului i se cere demisia, conflictul dintre angajatii unitatii spitalicesti si Gheorghe Bota fiind unul mai vechi, insa in ciuda tuturor problemelor de pana acum, acesta a reusit sa ramana in functie.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate