Clickmed
programare rapida la medic

Managerul Spitalului de Urgenta Judetean Brasov considera ca procedura de evaluare nu a fost corect

Publicat la data de: 06 Mai 2009

Managerii de spital din judetul Brasov care au fost demisi de ministrul Sanatatii considera ca procedura de evaluare a indicatorilor din contractul de management nu a fost corecta, insa unii dintre ei au precizat ca nu vor contesta decizia ministerului, transmite corespondentul NewsIn.

Printre cei cinci directori de spital din judetul Brasov demisi prin ordin al ministrului Sanatatii se afla si Mariana Rusu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta Judetean Brasov, care a declarat ca nu va contesta decizia de demitere, nu o va comenta si nici nu va mai candida pentru ocuparea vreunui astfel de post in viitor.

"Nu comentez si nu contest decizia de demitere. Daca aceasta e decizia ministerului, foarte bine. Singurul lucru care nu il consider corect este procedura de evaluare care a fost aplicata in cazul meu. M-a deranjat ca nu mi s-a permis rectificarea indicatorilor bugetari din contractul de management, in conditiile in care intre lunile octombrie si decembrie am primit cateva rectificari de buget si normal ar fi fost ca sa-mi fie permisa si reevaluarea indicatorilor din contractul de management. in aceste conditii, nu m-am prezentat la evaluare si de aici vine decizia demiterii mele. Sunt expert contabil si ma voi reintoarce, fara probleme, la meseria mea“, a declarat Mariana Rusu.

Ceilalti patru directori de spital demisi de ministrul Ion Bazac sunt Mircea Grapa, de la Spitalul Municipal Fagaras, Adela Matau de la Spitalul Orasenesc din Rupea, dr. Claudia Coste, de la Spitalul Municipal Codlea si Mariana Tudor de la Spitalul Orasenesc din Zarnesti.

Mircea Grapa, fostul manager al Spitalului Municipal Fagaras, a declarat ca nu va lua nici o masura impotriva deciziei de demitere deoarece nu se poate impotrivi „masurilor politice“. "Nu am primit nici o decizie in sensul demiterii mele. Nu fac parte din nici un partid si aceasta ar putea fi cauza demiterii mele. Nu pot depune contestatie impotriva politicului“, a declarat Mircea Grapa.

Ceilalti trei manageri de spital demisi spun ca nu au luat vreo decizie privind o eventuala contestare. Adela Matau, fosta directoare a Spitalului Orasenesc din Rupea, spune ca se va consulta cu cei de la Directia de Sanatate Publica, dupa care va vedea cum va actiona. Adela Matau a spus ca un singur indicator a fost depasit fata de contractul de management, acest lucru intamplandu-se din cauza faptului ca spitalul a primit in ultima perioada a anului 2008 mai multi bani, nemaifiind respectate astfel cheltuielile stabilite initial.

"Mi-am propus 90% si am cheltuit 93% din fonduri, iar softul care a realizat evaluarea a acordat 0 puncte pentru ca am depasit. Exista o justificare si sper sa fie luata in seama“, a declarat Adela Matau.

Aceeasi situatie este si la Spitalul Municipal din Codlea, managerul fiind evaluat negativ tot din cauza indicatorului de executie bugetara. „Am avut probleme cu indicatorul de executie bugetara. Deocamdata nu situ ce decizie voi lua, pentru ca nu stiam ca s-a termint evaluarea. Probabil ca voi face contestatie“, a declarat fostul manager al Spitalului din Codlea, dr. Claudia Coste.

Directorul Spitalului din Zarnesti nu primise decizia de demitere pana marti la orele pranzului. „Nu stiu inca nimic. Dupa ce voi primi decizia voi vedea despre ce este vorba si voi lua o decizie“, a spus Mariana Tudor, directorul Spitalului Orasenesc Zarnesti.

Ministerul Sanatatii (MS) a decis incetarea contractului de management in cazul a 73 de directori de spitale, dintre care opt din municipiul Bucuresti si sapte spitale publice din subordinea MS, potrivit unui document publicat la incheierea evaluarii activitatii managerilor.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate