Clickmed
programare rapida la medic

Directorii de spitale din Arad demisi de ministrul Sanatatii vor contesta in instanta decizia

Publicat la data de: 06 Mai 2009

Doi dintre cei trei manageri de spitale demisi de ministrul Sanatatii in judetul Arad au spus, marti, ca vor ataca in instanta ordinele de demitere, afirmand ca acestea s-au facut probabil „dintr-o eroare“ aparuta in raportul trimis Autoritatii de Sanatate Publica Arad.

Managerul Spitalul Teritorial din comuna aradeana Gurahont, Mircea Halic, a declarat, marti, ca Ministerul Sanatatii nu a efectuat niciun control in spitalul pe care il conduce, iar demiterea sa nu i se pare intemeiata.

"In spitalul din Guranhont, Ministerul Sanatatii nu a facut niciun control, deci nu stiu dupa ce criterii s-a decis demiterea mea. in raportul pe care l-am trimis Autoritatii de Sanatate Publica, cel privind indicatorii de management, s-a strecurat probabil o eroare, astfel nu-mi explic aceasta decizie“, a declarat Mircea Halic. Managerul Spitalului din Guranhont a mai spus ca este membru PDL si nu crede ca demiterea sa din functie are substrat politic. „Voi contesta in instanta ordinul prin care am fost demis, deoarece consider ca nu au fost motive care sa duca la demiterea mea“, a afirmat Halic.

De asemenea, managerul Spitalului Orasenesc din Lipova, stefan Victor Arsenie, a spus ca unitatea pe care o conduce a incheiat anul trecut fara datorii, cu excedent bugetar. „Suntem cu plata salariilor angajatilor la zi, iar din partea pacientilor nu am primit nici un semnal negativ. Nu-mi explic demiterea mea. Probabil au fost demisi cei care au cerut bani la rectificarile bugetare. Cred ca din aceasta cauza, atat eu, cat si colegul meu de la Gurahont am fost demisi“, a declarat, marti, stefan Victor Arsenie.

Managerul Spitalului Orasenesc din Lipova a mai afirmat ca va studia modalitatile prin care va ataca in instanta ordinul de demitere a sa din functie, urmand sa urmeze caile legale in acest sens.

Cel de-al treilea director demis de ministrul Sanatatii in judetul Arad, Eliza Bazdoaca, de la Spitalul de Psihiatrie din Capalnas, nu a putut fi contactat, fiind in concediu medical.

Ministerul Sanatatii a decis, luni, incetarea contractului de management in cazul a trei directori de spitale din judetul Arad. Decizia a fost luata la incheierea evaluarii activitatii managerilor de spitale.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate