Clickmed
programare rapida la medic

Pacientii bolnavi de cancer pot alege intre terapiile standard si cele aflate in studii clinice

Publicat la data de: 12 Mai 2009

Pacientii bolnavi de cancer pot alege atat tratamentul standard, recomandat de forurile de specialitate, cat si tratamentele noi, care se afla in faza de testare in studiile clinice, sustine directorul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prof. dr. Irinel Popescu.

"S-a dovedit ca noile tratamente au crescut rata de supravietuire de la cateva luni la ani. in anul 2008 am tratat peste 90.000 de pacienti, cu un cost de 6.594 lei pentru un caz. Am decis sa declaram anul 2009 drept An de lupta impotriva cancerului, intrucat peste 400.000 de romani sufera de diferite forme de cancer, boala care se situeaza pe locul trei ca rata de deces, dupa accidentele de circulatie si bolile cardiovasculare", a precizat presedintele CNAS, cu ocazia lansarii unui nou medicament pentru tratamentul cancerului de san.

Medicamentul, produs de compania farmaceutica GlaxoSmithKline si bazat pe substanta activa numita lapatinib, este indicat pentru tratamentul pacientelor cu cancer la san avanasat sau metastatic care a progresat sub tratamentul terapeutic standard.

In Romania, numarul deceselor prin cancer la san se ridica, in 2007, la aproape 3.100 de persoane, potrivit Registrului National de Cancer.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate