Clickmed
programare rapida la medic

Doua saloane, pregatite la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud pentru suspectii de gripa porcina

Publicat la data de: 05 Mai 2009

Doua saloane cu cate sase paturi au fost pregatite la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud pentru izolarea bolnavilor suspecti de gripa porcina, transmite corespondentul NewsIn.

Conducerea Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud a decis ca in unul din saloane sa fie internate persoanele suspecte ca au aceasta boala, iar in celalalt cele cu boala confirmata.

Potrivit medicului Mircea Gelu Buta, directorul spitalului, orice pacient care se prezinta la medic va fi chestionat in legatura cu persoanele cu care a intrat in contact, iar daca printre acestea se numara si pacienti din tarile cu boala confirmata, medicii bistriteni vor preleva probe de sange si le vor trimite la Institutul Cantacuzino.

"Daca specialistii institutului vor confirma prezenta virusului, noi vom trimite pacientul respectiv la clinica de boli infectioase de la Cluj, de care suntem arondati. Avem tot materialul sanitar de care e nevoie, masti, manusi, atat noi, cat si Ambulanta, dar nu detinem stocuri de medicamente antivirale, doar clinicile au primit”, a declarat Buta.
Potrivit sursei citate, in Bistrita-Nasaud nu este diagnosticat, in prezent, nicoiun caz de gripa.

"In acest sfarsit de saptamana, la spital au venit 36 de persoane cu viroze, iar trei au fost internate si sapte pacienti cu pneumonie, cinci fiind internati. Nu e nimic ingrijorator. E o situatie normala pentru perioada in care ne aflam”, a mai spus medicul Mircea Gelu Buta.

Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud e singurul din judet care are sectie de boli infectioase, cu un numar total de 60 de paturi si trei medici specialisti.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate