Clickmed
programare rapida la medic

Clinica de Infectioase 1 din Targu Mures a primit 500 de cutii de vaccin antiviral

Publicat la data de: 05 Mai 2009

Directorul Directiei de Sanatate Publica Mures, Florin Buicu, a declarat luni ca autoritatile din judet sunt pregatite pentru aparitia unor cazuri de gripa de tip A, la Clinica de Infectioase 1 fiind pregatite saloane, dezinfectanti si alte materiale necesare, cat si 500 de doze de vaccin antiviral.

"S-au primit 500 de cutii de vaccin antiviral, adica 500 de doze. Clinica de Infectioase 1 se ocupa de aceasta situatie. Sunt pregatite saloane, dezinfectanti si tot ceea ce presupune o astfel de situatie. Nu este mica aceasta cantitate de vaccin deoarece, daca este necesar, ministerul poate suplimenta. Deocamdata, la noi nu a fost semnalat niciun caz. La Aeroportul Transilvania se mentin masurile specifice, avand in vedere ca pana in 6 mai aici vin si cursele care ar fi trebuit sa ajunga la Cluj. Pasagerii sunt informati si rugati sa completeze chestionarul deja cunoscut. Daca spun ca in ultimele sapte zile au intrat in contact cu persoane care prezinta astfel de simptome, sunt supusi invesigatiilor”, a declarat seful DSP Mures.

Sambata, pe Aeroportul „Transilvania” din Targu Mures a fost o alarma falsa. O pasagera care venea din Barcelona a declarat in chestionarul completat pe aeroport ca in Spania a intrat in contact cu o persoana care prezenta simptome specifice infectiei cu virus de tip A. Dupa ce a fost transportata la spital si i s-au facut investigatii, tanara a plecat acasa, la Cluj.

Pe aeroport se mentin masurile speciale: asistenta medicala este asigurata de un echipaj SMURD, doi medici specialisti si medicul de la cabinetul medical din incinta. Pasagerilor li se ofera informatii prin fluturasi tipariti in limbile romana, maghiara si engleza. Aeroportul de la Targu-Mures preia, timp de sase zile, fluxul aerian din Cluj, curse interne si externe, intrucat in perioada 1-6 mai la aeroportul clujean se fac lucrari de infrastructura.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate