Clickmed
programare rapida la medic

Persoanele infectate cu HIV au un risc mai mare sa se imbolnaveasca de gripa porcina

Publicat la data de: 04 Mai 2009

Persoanele infectate cu HIV au un risc mai mare de a se imbolnavi de gripa de timp A (gripa porcina) si reprezinta un segment prioritar in administrarea antiviralelor, potrivit unui ghid al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru angajatii din sistemul de sanatate, informeaza Reuters.

OMS se teme, de asemenea, de posibile complicatii majore in cazul in care HIV si H1N1 se combina, la fel ca in cazul combinarii HIV cu tuberculoza.

"Desi nu exista date suficiente pentru a prezice impactul unei posibile pandemii de gripa asupra persoanelor infectate cu HIV, interactiunea dintre HIV/SIDA si gripa A ar putea avea efecte majore", se arata in raportul OMS.

Potrivit raportului, persoanele infectate cu HIV trebuie sa fie considerate prioritare in strategiile preventive si terapeutice impotriva gripei. Astfel, tarile cu procente semnificative de bolnavi de HIV trebuie sa incerce sa se asigure ca acestia primesc medicamentele necesare pentru a lupta impotriva virusului gripal.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate