Clickmed
programare rapida la medic

Masuri speciale pentru prevenirea gripei porcine in portul Constanta si pe aeroportul Kogalniceanu

Publicat la data de: 30 Aprilie 2009

Navele care intra in Portul Constanta, precum si aeronavele care aterizeaza pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu vor fi atent monitorizate de autoritatile sanitare, pentru a preveni aparitia virusului gripei porcine, sustine directorul general al Administratiei Porturilor Maritime Constanta.

Directorul general al Administratiei Porturilor Maritime Constanta, Ionel Balan, a precizat ca la nivelul companiei s-a infintat un comandament de preventie. Directia de Sanatate Publica si cea Sanitara Veterinara vor monitoriza navele, dar si marinarii de la bordul vaselor si daca se va impune vor acorda primul ajutor.

La randul sau, directorul general a Aeroportului International Mihail Kogalniceanu, Cristian Pavalasc, a declarat ca pasagerii care vin si pleaca de pe aeroportul Mihail Kogalniceanu vor trebui sa completeze formulare cu tarile vizitate in ultimele doua zile. in plus, in incinta aeroportului exista un punct de informare pentru pasagerii care tranziteaza aeroportul, de unde acestia pot afla informatii cu privire la gripa porcina, dar si masurile care se impun pentru prevenirea acesteia.

Potrivit lui Cristian Pavalasc, cabinetul aeroportului este pregatit pentru izolarea pasagerilor care prezinta simpotemele gripei porcine, dar si pentru dezinfectarea aeronavei si a drumului pacurs de pasageri.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate