Clickmed
programare rapida la medic

In Romania sunt 22 de cazuri de gripa sezoniera si aproape 36.000 pacienti cu infectii respiratorii

Publicat la data de: 14 Mai 2009

Centrul pentru prevenirea si controlul bolilor transmisibile a raportat, miercuri, 22 cazuri de gripa sezoniera si un deces din cauza unei pneumonii, la un copil din judetul Galati, potrivit centralizarii pentru saptamana 4-10 mai, realizata de Ministerul Sanatatii.

Autoritatile spun ca, la nivel national, numarul total de infectii respiratorii (IACRS), pneumonii si gripa se mentine in intervalul asteptat.

"Numarul infectiilor respiratorii este mai mare cu 32,5% fata de saptamana trecuta, inregistrandu-se 35.914 de cazuri, dar se incadreaza in intervalul asteptat. Cresterea numarului de infectii respiratorii este explicata de epidemiologi prin o mai buna adresabilitate la medic, ca urmare a mesajelor Ministerului Sanatatii privind noua gripa", au precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Cele mai multe cazuri de gripa au fost inregistrate in Bucuresti (12). La Arad, Ilfov si Sibiu s-au inregistrat cate doua cazuri, iar in Vrancea, Arges, Mures si Prahova, cate un caz.

Dr. Geza Molnar, secretar de stat in Ministerului Sanatatii, a precizat, miercuri, pentru NewsIn, ca la aceasta ora, in Romania, nu exista nicio suspiciune si niciun caz confirmat de infectare cu virusul noii gripe (gripa porcina).


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate