Clickmed
programare rapida la medic

Comisia Europeana a avertizat autoritatile romane despre un tip de branza contaminata cu listeria

Publicat la data de: 17 Aprilie 2009

Comisia Europeana avertizat Ministerul Sanatatii despre existenta pe piata a unor loturi de branza tip "Gorgonzola Dop Solo Italia", contaminata cu listeria, ce poate provoca o boala infectioasa care poate avea manifestari severe in special la femeile gravide.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, recomanda persoanelor care au consumat, in ultima luna, acest tip de branza si care prezinta simptome precum febra, sa se adreseze specialistilor in boli infectioase. toate directiile de sanatate publica vor informa populatia privind imbolnavirea cu Listeria monocytogenes.

De asemenea, Autoritatea Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentara a informat Ministerul Sanatatii ca a retras de urgenta de la vanzare loturile contaminate, cu termen de valabilitate 24 aprilie si 2 mai 2009.

Perioada de incubatie a listeriozei variaza intre 3 si 70 de zile, cel mai adesea inregistrandu-se debutul bolii dupa 21 de zile de la consum.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate